Dansk
Gamereactor
previews
The Dark Pictures: Man of Medan

The Dark Pictures: Man of Medan - Preview

Bandai Namco tog os ombord på en båd i Hamborg for at opleve Supermassives første Dark Pictures spil, og de havde virkelig nogle overraskelser.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Vi er under to måneder fra udgivelsen af Supermassives Man of Medan, en nautisk thriller, som sparker deres horror-antologiserie The Dark Pictures i gang. Sidste uge blev vi så inviteret ombord på en båd i Hamborg for at prøve spillet selv. Det var allerede et indbydende tilbud, men Supermassive havde en stor overraskelse til os, inden vi gav os i kast med spillet.

Den store nyhed var, at der er to Multiplayer modes i Man of Medan - Shared Stories og Movie Night. Udviklerne forklarede, at de ikke ville afsløre disse features, indtil spillerne rent faktisk kunne få en "hands-on" oplevelse med dem. Forståeligt nok. Havde du fortalt os om multiplayer inden, havde vi være meget bekymret, men efter at have fået det i hænderne, blev vores bekymringer straks gjort til skamme.

Vi blev delt ind i to grupper for at spille den udvidede demo, som faktisk er spillets begyndelse. Der er en pointe med dette, for hvert rum indeholdt en spiller i "Shared Stories"-demoen, med deres partner i et helt andet rum. Det var et logistisk mareridt for organisatorerne (at løse tekniske problemer i to forskellige rum på en mørk båd er bare aldrig sjovt), men det illustrerede konceptet, og hvorfor du ikke behøver at tale med din partner for at have det sjovt.

Dette er en annonce:

Du spiller i grunden bare historien, som du ville gøre det, når du spiller alene, mens den anden spiller kontrollerer den anden karakter i scenen. I åbningssekvensen spiller du eksempelvis som to soldater i et asiatisk land, og mens du spiller gennem scenerne som en af dem, har den anden spiller styringen over den anden.

Hvad der virkelig fungerer, er hvordan din oplevelse stort set er upåvirket af den anden spiller, som har deres egen oplevelse, som du ikke behøves at interagere med. Hver spiller oplever deres karakters historie, som de er vant til fra Until Dawn, og de er frie til at udforske, som de ønsker det, uanset hvad deres ven laver med den anden karakter. Faktisk opdager du kun, at du deler denne oplevelse, når du ser beskeden "your friend is deciding" kommer op i dialog mellem karakterne. Du kunne have bildt os ind, at vi spillede en single-player demo, og vi ville have troet dig.

The Dark Pictures: Man of Medan

Nu da vi har forklaret konceptet, så lad os kigge nærmere på det vi rent faktisk har spillet. Åbningssekvensen er en prolog, hvori de to soldater får en reprimande for at have blevet ude for længe og drikke, hvilket ender med at blive en tutorial for QTEs (quick-time events), udforskning, og alle de controls som Until Dawn fans vil huske med fornøjelse. Det hele ender med at sætte gang i et morderisk mysterium, og mere siger vi ikke.

Dette er en annonce:

Vi spoler frem til nutiden, hvor vi er i Fransk Polynesien, og møder resten af castet, som vi har set i trailere og promotion-materiale. Først møder vi brødrene Brad og Alex. Brad er nørdet og stille. Alex, storebroren, studerer medicin og går ud med Julia. Julia er en udadvendt type, og hendes bror, Conrad (spillet af selveste Shawn Ashmore) er en mere arrogant type. Til sidst er der Fliss, kaptajnen der holder sig til reglerne.

Der er selvfølgelig nogle generelle karaktertræk for de enkelte karakterer, men ligesom med Until Dawn, kan du spille dem, som du ønsker det. Der er en smule forskel på UI'en, men det ligner ellers Supermassives 2015 hit i forhold til dialog og beslutninger, som i øvrigt har stor betydning for resten af spillets begivenheder og forhold. Det viser virkelig, hvor meget der kan ske i løbet af 90 minutter, at vi snakkede med en anden journalist, som havde oplevet begivenhederne ganske anderledes, var endt ned af en helt anden vej og havde fået andre dele af historien med, end vi havde, fordi vi valgte andre handlinger.

Som om at de forskellige narrative veje ikke var nok - når du spiller Shared Stories får du endnu flere historie grene at udforske. Det er trods alt en spiller, der oplever historien, mens en anden har en helt anden oplevelse, der hver påvirker det samlede narrativ. Eksempelvis oplevede vi i en scene, at Julia begav sig ud på et sunket vrag med Alex, mens vores partner var på vej til at opleve en scene, hvor Conrad og Fliss på båden. Når vi ser en anden spille bådscenen, er det en helt anden oplevelse, som giver os nye spor at opdage.

The Dark Pictures: Man of MedanThe Dark Pictures: Man of Medan

Det giver os en fin overgang til Movie Night, som vi spillede med fire andre personer. Det er en lokal co-op mode, som kræver en controller. Spillerne vælger en karakter, de skal spille gennem en campaign, mens i spiller, tager i ture til at tage beslutninger. Supermassive fortæller os, at de har hørt feedback fra spiller, at de nød at spille Until Dawn sammen, og de har gjort det lettere med denne måde.

Selv den mindste detalje kan påvirke historierne i en stor stil. For eksempel fandt vi noget i vraget, som senere blev diskuteret ved en BBQ-scene, og det ender med at have betydning for historien.

The Dark Pictures: Man of Medan
The Dark Pictures: Man of Medan
The Dark Pictures: Man of Medan

Vores oplevelse var dog ikke uden små misfornøjelser. På trods af vores begejstring for de nye multiplayer modes, oplevede vi, at de havde gentagne replikker. Det kan også ødelægge indlevelsen og rytmen i dialogen, når du skal vente på, at din makker beslutter, hvilken dialoggren, de skal vælge. Samtidig står karakteren og ser helt død ud i ansigtet.

NU vi snakker om ansigtet, så er der også noget af den akavethed, som vi kender fra Until Dawn her. 90 procent af tiden er det ikke et problem, og ansigterne ser polerede og realistiske ud, men indimellem føles animationerne akavet og robotagtige. Bortset fra disse små problemer, var vi overrasklede over, at vi oplevede multiplayer i et spil fra Supermassive, og endnu mere overraskede over, at det rent faktisk fungerer. Det spiller stort set, som hvis du spillede alene. Det er intelligent designet og holder hele tiden historien i forsædet.

Med en større forståelse for narrativet og karaktererne - og overbeviste om, at dette horror spil kan nydes alene eller med venner - så har vi stor tiltro til, at Supermassive leverer, når det kommer til Man of MEdan og The Dark Pictures. Vi fik kun en lille forsmag af, hvad der venter næste måned, men det virker allerede til at horror-fans skal holde godt øje med denne titel - især hvis man holdt af Until Dawns unikke cocktail af udforskning, gys og spændende personligheder.

HQ
The Dark Pictures: Man of MedanThe Dark Pictures: Man of MedanThe Dark Pictures: Man of Medan

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold