Dansk
Gamereactor
previews
Indiana Jones and the Staff of Kings

Indiana Jones and the Staff of Kings

Indiana Jones skal på eventyr igen, og Wii-udgaven lader spillere udføre piskesmæld, slag og andet, alt sammen langt væk fra støvede gravsteder.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Med pisken ved min side og hatten trygt på mit hoved, tog jeg til Paris for at tæve tyske soldater i den Sudanske ørken, kinesiske gangstere i San Francisco og flyve gennem en ualmindelig drabelig kløft, mens en regn af fjendtlige kugler fløj mig om ørerne.

Der er gået et år siden Indy's rejse førte ham vidt omkring i verden, i hans søgen efter sin far og den hellige gral. Nu har han endnu en gang pakket professor-tøjet sammen til fordel for filthatten, pilot-jakken og den ikoniske pisk. Jagten går på at finde sagnomspundne idoler og artefakter, der kan vise vejen til intet mindre end Moses' stav. Alt sammen for at holde denne religiøse og muligvis kraftfulde del af historien ude af de onde tyskeres hænder. Selveste George Lucas og Steven Spielberg skulle have haft en finger med i dette kapitel af vores alles yndlingsarkæologs liv, og der loves et vaskeægte Indiana Jones-eventyr med action og humor.

Wii'ens begrænsninger taget i betragtning, er designet og det generelle udseende af spillet som plukket ud af Indy's univers, fra støvede ørkenlandskaber som i Det sidste Korstog til urbane områder som i Indiana Jones og Templets Forbandelse. Da jeg selv får kontrollen over Indy's næver og pisk, lærer jeg hurtigt, at anvende både piskesmæld, forrygende kæberaslere og miljøet til min fordel. Der kan afvæbnes fjender med et enkelt piskesmæld, eller hives reoler eller andre dele af miljøet ned ovenpå dem, hvis omstændighederne kræver hurtig handling. Men hvis din pisk og næver ikke er nok, kan du samle alt fra skraldespandslåg til skovle op, det minder om Dead Rising og er som resten af systemet enkelt og morsomt.

Et spil baseret på Indiana Jones skal naturligvis også indeholde gåder, men de elementer vi blev vist var dog fra starten af spillet og ikke præget af dette. Her skulle der derfor blot tændes en fakkel ved hjælp af nogle fagter med Wii-moten, og senere et bål for at åbne en ældgammel mekanisk dør, ikke ligefrem noget der kræver meget af spilleren, og bestemt ikke en arkæolog i verdensklasse. Jeg blev dog lovet mere udfordrende opgaver, for de mere begavede eventyrere.

Dette er en annonce:

Spillet lader dig også give dig i kast med at flyve rundt i et kapret tysk fly. Med Wii-moten som flyets styrepind, skal du bruge rolige og præcise bevægelser, for ikke at styrte ind i klippesider, alt imens andre luftbårne kombattanter skal skydes ned. Efter nogle Hindenburg-lignende fiaskoer, blev jeg mere bekvem med styringen, men i sidste ende virker det som, at succesen er baseret på at gøre det samme igen og igen indtil man har gjort det rigtigt, en stærk kontrast til hånd-til-hånd kampene der er åbne for mange forskellige muligheder.

Jeg prøvede at undgå, at danne mig et billede af spillet, før jeg selv havde haft fingrene i det, men da det netop er et licens-spil, havde jeg en utryg fornemmelse i kroppen. Jeg blev heldigvis positivt overrasket, da jeg først havde fundet hoved og hale i kampsystemet, og der kunne deles øretæver ud på voldsomme og direkte komiske måder. Spillet har svage punkter, men i stedet for bare, at lave et action-adventure spil med nogle tåbelige piske-elementer, har Lucas Arts bibeholdt Indiana Jones-ånden. Spillet er tydeligvis et produkt af et hold der har stor respekt for licensen, hvilket desværre kun gør ventetiden til pisken kan smældes i den endelige udgave, endnu længere.

Indiana Jones and the Staff of KingsIndiana Jones and the Staff of KingsIndiana Jones and the Staff of KingsIndiana Jones and the Staff of Kings

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold