Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Pro Evolution Soccer 2017

Pro Evolution Soccer 2017 - Indtryk fra Camp Nou

Er dette mere end bare et marketingsstunt?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Selvom spillet endnu ikke er færdigt, og bliver pudset og poleret helt frem til udgivelsen d. 15 september, så lod Konami os alligevel spille en ret avanceret version af PES 2017 i sidste uge; en version som vi så var ganske anderledes sammenlignet med de versioner vi tidligere har spillet i Milan og Los Angeles.

Denne nyere udgave af spillets kode indeholder selvfølgelige nye features som blev afsløret ved begivenheden i Barcelona, hvor et partnerskab imellem den store fodboldklub og den japanske udgiver blev afsløret, der betyder en fælles promovering og branding af hinanden. Dette betyder bare in-game, at arbejdet der er gået i at genskabe både Barcelonas stadion og spillerne kan mærkes. Dette er dog ikke kun visuelt, men det kan sandelig også mærkes på den måde spillerne fungerer, på den måde kampene udfolder sig.

HQ

Selvfølgelig er afbildingen af det ikoniske stadion Camp Nou (som i øvrigt er eksklusivt til PES 2017, og er ikke med i FIFA 17) den bedste nogensinde, og det er ikke begrænset til tilskuerpladserne, bænkene eller selv det elektroniske scoreboard, men også omgivelserne omkring i byen rundt om, ved hjælp af nye grafik- og lyssætningsteknikker. Enhver Barca-fan vil føle sig hjemme, og vil føle sig rørt når "himno"-slagsangen vælter ind over publikum. Enhver fodboldfan vil derimod tage kærkomment imod realismen og sansen for detaljer.

Dette er en annonce:

Taler vi specifikt om spillerne, handler det ikke bare om image, men selvfølgelig er det animationerne, og hvor tæt de har klonet de ægte spillere, det første man lægger mærke til. Du kan hurtigt genkende de typiske gestikuleringer hos hver spiller, deres måde at løbe på, måde de klager til dommeren, og naturligvis når de fejrer en scoring. Neymar kan derfor vælge at tage trøjen af oven på et mål, men vil dog også blive belønnet med et gult kort.

Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017

Men er det vigtigste, og det er hvordan de føles at styre. Under de kampe vi spillede lagde vi mærke til hvordan oplevelsen føles som at være helt tæt på en kamp. Spillet gengiver præcis de små detaljer i styringen, som kun én der har set tusindvis af Barcelona-kampe vil genkende, som når Piqué kører bolden ud af forsvarsområdet, Albas sprinten, det diagonale løb Messi udfører, den klumsede men kontrollerede boldstyring af Busquets, skudet fra Rakitic og presset fra Suárez eller Neymar.

I det nedenstående gameplay-klip fra PES 2017, en kamp imod Atlético, kan du se nogle af de bevægelser som ellers kun finder sted i en rigtig fodboldkamp, og de sker endda på en spontan og naturlig måde. Tag eksempelvis det lob-oplægget fra Messi med ydersiden af den venstre støvle, og det afsluttende halvsaksespark fra Suárez, der afgør det første mål.

Dette er en annonce:
HQ

Fans af andre hold tror måske, og det er i øvrigt ganske naturligt, at samme sans for detalje ikke er blevet implementeret hos andre hold, men det gode er at dette ekstra arbejde er blevet udført på mange andre hold, og hos Konami insisterer man på, at kerneoplevelsen skal være bundsolid. Aftalen med Barcelona er derfor bare starten på det kvalitetsniveau man kan forvente over hele linjen.

Faktisk lagde vi mærke til en række gameplay-forbedringer udover dem der har noget med Barcelona at gøre. Vi nød godt af de mere realistisk og bedre implementeret fysisk spil, der har ledt til bedre individuelle kampe spillerne imellem, og til at spillernes fysik, ikke bare boldens, har en afgørende indflydelse på den måde kampene udarter sig på. Den forbederede fysik kan føles i alle aspekter af oplevelsen, lige fra støvlens berøring med græsset, til den måde spillerene skubber hinanden på. Det gør at spillet føles mere realistisk og langsomt, men det giver mening.

Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017

Der er et helt nyt system der tager sig af spilninger og berøringer, og det lader allerede til at være en stor forbedring i Pro Evolution Soccer 2017. Præcisionen føles bedre denne gang, og det gælder både korte og lange spilninger. Nu er det en sand glæde at lægge bolden op til en anden spiller, og det gælder både for spilninger langs jorden og for høje indlæg til hovedstød. PES 2017 tager et kvantespring, og efterlader konkurrenten FIFA tilbage, der stadig har et urealistisk og mere fragmenteret system.

Sammenligner man med demonstrationen i Milan, samt demoen vi prøvede ved E3 i juni lagde vi også mærke til en bedre respons når man skyder, som om at de har forbedret mekanikken baseret på fan-feedback. Det føles tungere og bedre synkroniseret med spillerens animation nu. Endelig tilbyder denne nye version meget bedre grafik, selvom disse ændringer stadig er dårligt integrerede visse steder. Der er dog en verden til forskel hvis man sammenligner med PES 2016, som til tider var ganske chokerende at se på.

Pro Evolution Soccer 2017 satser endnu en gang hele butikken på at ændre gameplay-mekanikkerne, og kan allerede nu i starten af august levere en mere dynamisk, varieret og sjov fodboldoplevelse. I midten af september håber vi på at opleve samme personlighed og troværdighed hos alle holdene, i stedet for kun hos Barcelona, men det vigtigste er, at PES 2017 allerede spiller som en drøm.

Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017

Relaterede teksterIndlæser mere indhold