Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Lego Dimensions

Lego Dimensions

Vi har fået et nærmere kig på Legos kommende statuettebaserede familiespil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Lego spilserien har ikke fået megen kritik gennem tiden takket være dens familievenlige gameplay og især dens humor og nære kontakt til de film, som spillene er baseret på. Hvordan kan man ikke elske kombinationen af en kendt filmserie som Star Wars, Ringenes herre og Indiana Jones med de små farvede klodser, selvom de nok står lidt mere i baggrunden for Lego-figurerne, der indtager hovedrollerne.

Spilserien har en imponerende mængde titler, som alle udkommer med en frekvens, som ville få os til at rynke på næsen. Hvis det havde været en anden serie. Meget tyder på, at det kun er ganske få, der faktisk køber hvert eneste spil. Ens interesse vækkes, når man er fan af den originale film, der også tit i sig selv er en klassiker, man alligevel kun ser fra tid til anden. Lego-spillene byder på en forfriskende måde at genopleve historierne på, med små forskelle og en unik humor, som udviklerne hos Traveller's Tales har finpudset gennem deres årelange arbejde med serien.

Lego DimensionsLego Dimensions

Nu ændrer tingene sig en smule. Lego Dimensions er et lille pusterum for serien, hvor udviklerne har friere tøjler til at være kreative, uden at måtte droppe den velfungerende formel fra e tidligere spil. Hovedideen bag Lego Dimensions handler om leg, som man husker det fra ens eget gamle børneværelse, hvor alle mulige slags legetøj blev inkorporeret i legen. Dette kan vi takke den onde Lord Vortek for, idet han har lavet rod med Lego-multiverset, uden at have forberedt sig på, at Lego-heltene nu kan komme ind i spillet fra andre universer, hvilket resulterer i en lige så skør blanding af karakterer, som da forskellige popstjerne sang "We are the World"

Dette er en annonce:

Lord Vortek skal forsvare sig mod Batman, Gandalf, Dr. Who, Ghostbusters, Scooby-Doo og Marty McFly, og der er selvfølgelig mange andre, men disse navne var hvad vi kort fik at se under præsentationen af Warner Lego Dimensions i Santa Monica. Præsentationspanelet lignede en reklamevæg fra en stor sportsbegivenhed, hvor vi også kunne se robotterne fra Portal 2, Simpsons-familien, en masse DC Comics-helte, Legos egne Ninjago-figurer og Jurassic World. Der manglede kun Star Wars af åbenlyse årsager.

HQ

Gameplayet er stort set som vi kender det fra Lego-serien. Ikke e store overraskelser, de jeg boostede ned af The Yellow Brick Road fra The Wizard of Oz undre min korte intro-session, hvor jeg spillede som Gandalf, der kørte i batmobilen. Items smadres for at få fat på mønter eller nye Legoklodser. Et hurtigt figurskift og Batman affyrer sin gribekrog mod en forhindring, for at få den fjernet. Pludselig angriber den onde heks med sin hær af flyvende aber, og slår Batman ud, og det er her den store nye feature i Lego Dimensions kommer i spil: Lego-portalen.

Lego-paddet forbindes til konsollen via USB. Figurer og køretøjer placeres på de syv lysende felter, hvorefter de dukker op i spilverdenen. Efter heksens angreb lyser feltet, hvor Batman-figuren er placeret, rødt. Vi må derfor fysisk flytte figuren til et andet felt, for at bryde heksens trolddom. Lego-paddet har en stor portal bygget i Legoklodser, og eksisterer i en lignende form på Lord Varteks hjemplanet i spillet, og man kan besøge forskellige dimensioner fra portalen.

Dette er en annonce:

Et andet fysisk og interaktivt element er køretøjerne. De består af små Legoklodser, og skal ombygges som spillet skrider frem. På den måde kan batmobilen blive til en Batblaster, der kan ødelægge bestemte typer klodser, der ellers ikke kan smadres. En lille gåde låser op for byggeplaner, som vi kender dem fra rigtige Lego-sæt, og vi får hurtigt transformeret batmobilen om til en Batblaster, og sætter den tilbage på Lego-portalen.

HQ

Til at starte med er vi en smule skuffede over, at det ikke er vores egne byggeevner, der tages i brug, men der i stedet bare skal klikkes på vejledningen for at låse op for Batblasteren, men ved nærmere eftertanke kan vi godt se hvor store konsekvenser det ville have, hvis bare en enkelt lille legoklods blev væk. Nogle synes måske også godt om batmobilens udseende, og ville nok ikke have lyst til konstant at bygge den om.

Det "største" problem er en lidt anden type: Det hele er ikke ligefrem billigt. Starterpakken inkluderer Lego Dimensions-spillet, et Lego Toypad og medfølgende portal-klodser, samt figurerne af Batman, Gandalf og Wyldstyle fra Lego-filmen og batmobilen. Denne pakke koster 99.99 euro (£89.99 / $99.99), og giver adgang til samtlige universer, og ikke kun dem, der tilhører de medfælgende figurer.

Lego DimensionsLego DimensionsLego Dimensions

I modsætning til andre Lego-spil, vil der ikke blive låst op for hundredevis af figurer ved at spille spillet, så hvis man ønsker at spille som Marty McFly, Wonder Woman eller Scooby-Doo og har man lyst til at køre den ikonsike DeLorean gennem Middle-Earth, skal man altså købe sig til det. En Level-Pack inkluderer en ny mission, en Lego-minifigur, en Lego-bil og et Lego-våben, og koster24,99 Euro (£29.99 / $24.99), hvilket er det samme som en Team-Pack koster, der indeholder to figurer og to køretøjer eller våben. Så er der Fun Packs med en enkelt figur og køretøj til 14.99 euro (£14.99 / $14.99), og det er tydeligt, at man nok ikke er færdig med at investere penge i spillet, efter at have købt starterpakken. I sidste ende hungrer portalen efter, at man laver underlige og absurde kombinationer af figurer og køretøjer. I løbet af min spil-session oplevede jeg DeLorean-bilen fra Tilbage til Fremtiden og Scooby-Doo sammen. McFlys bil var uden tvivl sej, og den kendte hund Scooby sprang til live med sjove animationer i spilverdenen.

Alt i alt er det et pengespørgsmål, og måske kan denne dyre investering en god måde at gøre det lettere for forældre på, hvis spiltiden er ovre, og børnene kan rykke ind på deres værelse med legetøjet. Lego Dimensions har helt klart potentialet til at blive et hit, når det udkommer til efteråret. Blandingen af forskellige Lego-universer vækker nysgerrigheden, og i sidste ende er de dyre plastikting man køber jo lavet af Lego.

Relaterede tekster

8
Lego DimensionsScore

Lego Dimensions

ANMELDELSE. Skrevet af Sebastian R. Sørensen

Sebastian er gået i barndommen, og har bygget sig igennem LEGO's første forsøg indenfor Toys-to-Life-spilgenren.Indlæser mere indhold