Dansk
Gamereactor
previews
Yoshi's Woolly World

Yoshi's Woolly World

Her er ingen Mario-baby - til gengæld er Yoshi selv og hele verdenen omkring ham denne gang lavet af uld, stof og garn.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Nintendo har aldrig haft noget i mod at genbruge egne ideer i nye eventyr, og det synes også at være planen med Yoshi's Wooly World. Inspirationerne fra Kirby's Epic Yarn er tydelige, men de kombineres her med den grønne øgles tendenser til platformshopperi og en smule af multiplayer-mekanikkerne fra New Super Mario Bros. Resultatet er øglens mest lovende platformspil siden Super Mario World 2: Yoshi's Island (og vil forhå være godt nok til at få os til at glemme alt om 3DS-eventyret New Island).

Det er utvivlsomt spillets udseende der er dets mest slående aspekt. Yoshis verden er blevet vækket til live ved at lade alt være lavet af kulørt uld og forskellige tekstiler, ligesom vi også så det med Kirbys eventyr tilbage på Wii'en. Mens den lyserøde skumfidus var hul og lavet af blot et stykke garn, er øglen en svært-hæklet og udstoppet helt, i en verden ful daf 3D-objekter og masser af visuel dybde. Blandingen af forskellige materialer gør de mange steder man besøger afvekslende, og i HD ser det hele så lækkert ud at det er svært ikke at blive betaget.

Yoshis hapser stadig hans fjender med hans lange tunge, men i stedet for at forvandle dem til æg, bliver de nu forvandlet til garn-klumper. Det betyder også at de stadig er perfekte som skyde-skyts, selvom resultatet af et velplaceret angreb er lidt anderledes end førhen. Skyder man eksempelvis en Piranha Plant med garn-klump, vil garnet sno sig om plantens mund og uskadeliggøre den. Rammer med i stedet begyndelse af en platform, vil garnet sno sig om denne og give et solidt fundament at gå på. Den nye visuelle stil går tydeligvis hånd i hånd med spillets mange opgaver, og kreativiteten synes stor.

Yoshi's Woolly World
Dette er en annonce:

Det er også sjovt at spille to sammen i co-op. Her har udvikleren Good Feel sørget for at tilføje noget der ikke kun er en gimmick, for de to Yoshier på skærmen har her de samme muligheder. Da der kun er mulighed for to spillere i stedet for fire, bliver det aldrig helt så kaotisk som i New Super Mario Bros. U, men det er stadig virkeligt underholdende. Det er ikke rigtigt mulig at forhindre hinandens progression (som ellers var en stor del af Mario-multiplayeren), og i stedet opfordres man her til at hjælpe hinanden - det er blandt andet muligt at bruge den ene Yoshi til at skyde den anden afsted.

I dets kerne virker Yoshi's Wooly World stadig som et overraskende konservativt evetyr, hvor både opgaver og mekanikker virker bekendte, på trods af at de er pakket ind i originale klæder. Alligevel både ser og føles det som et unikt og udfordrende eventyr, som balancerer Yoshi's mange talenter på helt korrekt 2D-vis og tilføjer det hele et smukt HD-udseende. Efter et knapt så mindeværdigt eventyr på 3DS, virker det igen som om den grønne øgle har fundet veje frem og vi glæder os til udgivelsen i 2015.

HQ
Dette er en annonce:

Relaterede tekster

8
Yoshi's Woolly WorldScore

Yoshi's Woolly World

ANMELDELSE. Skrevet af David Selnes

Nogen hos Nintendo har tydeligvis fundet strikkepindene frem, og de har så sandelig strikket årets mest charmerende platformspil!

2
Yoshi's Woolly World

Yoshi's Woolly World

PREVIEW. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

En verden af uld og stof har allerede hjulpet Kirby med at skabe en unik oplevelse, og nu giver Yoshi efter for fristelsen.

6
Yoshi's Woolly World

Yoshi's Woolly World

PREVIEW. Skrevet af Martin Eiser

Her er ingen Mario-baby - til gengæld er Yoshi selv og hele verdenen omkring ham denne gang lavet af uld, stof og garn.



Indlæser mere indhold