Dansk
Gamereactor
previews
Murdered: Soul Suspect

Murdered: Soul Suspect

Lee har spillet det kommende mordmysterie og fortæller om gyset

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Man siger at livet passerer revy for ens øjne, når man dør. At livets store øjeblikke hastigt genses, inden man møder sit endeligt. Ens sorger, ens glæder og de mange ting man fortryder, at man ikke nåede.

Ronan O'Connor må i sine sidste levende minutter indse, at der er noget om snakken. Da han flyver fra øverste etage på et hus i New England-byen Salem, oplever han både sorg og glæde i korte flashbacks, mens han bades i genskæret af gadelamper og glassplinter.

Murdered: Soul Suspect

Som spiller ser vi med, og oplever hvordan han voksede op på gaden. Hvordan han kæmpede for at skabe sig et liv og et navn i det hårde miljø. Hvordan tatoveringerne fulgte med, og hvordan de blev ændret, da hans liv tog en ny retning takket være kærlighed og kæresten Julia. Vi oplever hans sorger ved at miste sin elskede kone, og vi ser hvordan han vender kriminaliteten ryggen, får arbejde som politibetjent, og hvordan skyggesiderne af hans fortid konstant dukker op både i form af nye kropsudsmykninger, men også gennem mistillid fra kollegaer.

Dette er en annonce:
Murdered: Soul Suspect

Ronan O'Conners er kort sagt en hård banan. Den slags med dødsforagt og en evne til at overleve selv de mest usandsynlige udfordringer. Men ikke denne nat. Jagen på en påstået seriemorder kaldet The Bell Killer bliver hans sidste. Det samme gælder denne nat. Om ikke andet bliver det O'Connors sidste nat som kød og blod.

Det er en kraftfuld præsentation, man som spiller oplever i Airtight Games' kommende gyser-thriller. Spillet, der oprindeligt var sat til udgivelse på sidste generation af konsoller og PC, udkommer nu også til den nye generation fra Sony og Microsoft.

Det klæder spillet med de ekstra hestekræfter. Mens man stadig kan se arven fra den aldrende hardware, så er lyssætningen og en ultrablød billedopdatering med til at slå fast, at det er på "nextgen" jeg spiller. Murdered: Soul Suspect beskrives som et mordmysterie, men efter nogle timer med starten af spillet, vil denne beskrivelse måske være mere rammende:

Dette er en annonce:
Murdered: Soul SuspectMurdered: Soul Suspect

Du får snigeri fra Splinter Cell, en filmisk oplevelse som Beyond: Two Souls, en historiefortælling i tempo som The Last of Us og en interessant blanding af mekanikker, der både vil tiltale den erfarne gamer og casual-spilleren. Det er store titler, der nævnes her, og selvom Murdered: Souls Suspect ikke helt har det økonomiske bagland eller kræfterne til at levere en oplevelse i samme kaliber, så kan mindre bestemt også gøre det.

Ronan er som sagt vokset op som kriminel, men har i de senere år brugt sine kræfter på den rigtige side af loven. Efter sin sidste konfrontation fanges han i limbo, stålsat på at opklare sin egen død. Det er der kommet nogle interessante mekanikker ud af. For det første kan Ronan overtage andre personer, og på den måde se med deres øjne eller lytte med deres ører. Han kan også hjælpe glemsomme vidner på vej, såfremt han selv har bedre ledetråde ved hånden.

Murdered: Soul Suspect

Nu kan det måske lyde som om, at fortællingen kommer i vejen for gameplayet, men det er ikke tilfældet, med mindre man ønsker det på den måde. I byen Salem gemmer der sig nemlig en lang række mindre sidemissioner, der let kan forlænge levetiden for mordmysteriet. Hver bygning kræver en åben dør eller et åben vindue for at man kan komme ind, men derefter er der frit slag, og Ronan kan således gå gennem ting og vægge, som han lyster. Han kan dog ikke fysisk interagere med omverdenen, og må sætte sin lid til andre levende personer, ledetråde eller spøgelser.

Således oplever jeg i et hus at møde en tidligere stofmisbruger i spøgelsesform, der gerne ser mig hjælpe hende med at finde ud af, hvad der er sket med hendes krop. Her gælder det om at afsøge hver en afkrog i bygningen efter nogle bestemte genstande. Sammenholdt med et hav af collectibles er der således grund til at gennemsøge den lille flække grundigt. Selvom Murdered: Soul Suspect vil fortælle en historie og gør det ganske lineært, så er der god mulighed for at tage andre veje undervejs i fortællingen. Det er ikke en ægte åben verden, men der er alligevel en god portion frihed.

Murdered: Soul SuspectMurdered: Soul Suspect

Med filmiske titler som eksempelvis Beyond: Two Souls så vi en kedelig tendens til nærmest ikke at kunne dø, og som oftest blive kastet ud i flere QT-agtige sekvenser. Det er ikke tilfældet med Murdered: Soul Suspect. Dette føles som et traditionelt action-eventyr med stealth-elementer og masser af reelle farer, også selvom Ronan allerede er død.

Det er nemlig sådan, at limbo ikke er så sikkert et sted at være som man måske skulle tro. Dæmoner huserer gaderne og husene, og disse lever af at fortære de fortabte sjæle, der endnu ikke har fundet fred. I den del af spillet, som jeg spillede, huserede de hovedsageligt ved de ekstra sidemissioner.

Murdered: Soul Suspect
Murdered: Soul SuspectMurdered: Soul SuspectMurdered: Soul Suspect

En fantastisk lyssætning, gode animationer og lækre detaljer er selvfølgelig med til at sikre fornemmelsen af panik, men det er især lydsiden, der for alvor får gyset frem. Lækre ambiente lydkulisser, godt stemmeskuespil og nogle ubehagelige grynt og skrig er med til at give det sidste pift.

Murdered: Soul Suspect tegner således rigtigt godt. De første par timer vidner om en sjælden evne til at tilfredsstille to lejre af spillere, og hvis Airtight Games' kan holde formlen frisk gennem hele spillet, så har vi en vinder på hånden i næste måned.

Herunder kan du gense vores livestream, hvor vi får en snak med udvikleren og viser den første time af spillet.

HQ
Murdered: Soul SuspectMurdered: Soul Suspect

Relaterede tekster

6
Murdered: Soul Suspect på PC til en tyver

Murdered: Soul Suspect på PC til en tyver

NYHED. Skrevet af Lee West

Der er lækkerier til fans af Legacy of Kain eller Murdered: Soul Suspect i denne weekend. Square Enix holder nemlig et lille udsalg, hvor eksempelvis Soul Suspects kan...



Indlæser mere indhold