Dansk
Gamereactor
previews
Lego The Hobbit

Lego The Hobbit

Endnu et LEGO-spil er på vej, men er der nyt under solen? Lee undersøger sagen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det er let at kigge på LEGO-spillene fra TT Games og konkludere at "det er mere af det samme, og sikkert godt for børn". Og bevares, der er sådan mange anmeldere også griber spillene an. Men graver man lidt dybere, så er der sket en progression i de klodsglade licensspil siden begyndelsen.

Faktisk har de senere år budt på især tre spil, der skiller sig ud fra mængden. Lego City Undercover havde en original historie og var ren singleplayer, Lego Marvel Super Heroes bød på et hav af nye evner og figurer, men vendte tilbage til den klassiske TT-formel med co-op, mens The Lego Movie Videogame bød på noget ganske unikt: nemlig en verden der helt og holdent var bygget op af LEGO-klodser. I den forbindelse introducerede TT Games også instruktionsvejledninger, hvor man kunne samle og indsamle ens egne LEGO-modeller, som alle havde det til fælles, at de ville kunne bygges af fysiske klodser også, hvis man har sådan en bunke liggende.

Lego The Hobbit

James Norton, senior producer på The Lego Hobbit, forklarer at denne del syntes de så godt om, at den vender tilbage i hobbittens eventyr. Faktisk har folkene bag spillet selv bygget alle modellerne, forklarer han med en tydelig stolthed i stemmen.

Dette er en annonce:

Som de sidste års LEGO-spil har vist, prøver TT Games dog at implementere et nyt fokus i hvert eneste LEGO-spil, for at forhindre at formlen begynder at føles for slidt. Det gælder også i Lego The Hobbit. Han beskriver det med et ord: dværge. Men faktisk stikker ændringerne dybere end bare længden på figurernes ben. Mere om det senere.

Lego The Hobbit

Da jeg sætter mig til rette med PS4-controlleren for at tage hul på hobbitternes vandring, er vi dog tilbage til de sædvanlige tegnede omgivelser tilsat minifigs og LEGO-humor. Klodserne fylder atter engang ikke så meget i landskabet. Dette er med andre ord et mere traditionelt TT-spil, som vi kender dem.

Men tilbage til hobbittens eventyr. Jeg ankommer til goblinernes by, og en bunke arrige væsener ses vandre over skærmen, de kaster deres våben på jorden med en række lige så arrige skrig: økser, sværd, armbrøste og en rød pølse. Jojo, den lune humor er atter med i genfortællingen.

Dette er en annonce:

Det er da jeg kommer op mod goblinernes konge i en mindre bossfight, at den første store ændring til spillets mekanikker viser sig. Jeg skal skyde en kasse, som goblin-kongen holder over hovedet, og selvom den som vanligt er farvekodet til en bestemt figurs våbenarsenal, så kan jeg denne gang flytte mig mens jeg forbereder et langdistanceangreb. Det er altså en langt mere flydende action-oplevelse at skyde løs. Det er dog ikke den ændring, der er den store. Det viser sig, da han taber kassen efter et velplaceret skud. To af mine dværge lyser op, og de er nu parate til at gå sammen i et slags tag-team-angreb. De griber fat i hinanden, den ene kravler op på ryggen af den anden, og så giver de et slam, der kunne gøre selv Hulk Hogan misundelig.

Lego The Hobbit

En senere blokade af gobliner brydes ved at mine to dværge griber fat i en træstamme og mejer dem ned på bedste rambuk-vis. Senere igen skal hele fire af mine dværge stå på skuldrene af hinanden for at skabe en stige af kød og blod. Kort sagt dækker co-op nu også kampene og puzzle-mekanikkerne i langt højere grad.

Er du ved at være træt af et-knaps-kampene, vil det sikkert også glæde dig, at figurerne denne gang har hver deres specialangreb, der kan lades op. Det er stadig det simple knapsystem, som TT Games og LEGO-spillene er kendte for, men der er en ny dybde til de spillere, der gerne vil udfordres en smule mere.

De såkaldte minibuilds, som blev introduceret med The LEGO Movie Videogame, vender som sagt også tilbage, og lader spilleren løse mindre puzzles ved at bygge mindre LEGO-modeller og benytte disse.

Udvikleren lover omkring 80 figurer i spillet og det dobbelte antal sidequests, så der skulle være nok at lave i spillet, der dækker de to første film i Peter Jacksons nye trilogi. The Lego Hobbit forventes ude, inden sommeren begynder, naturligvis med de originale stemmer, der tæller blandt andet Christopher Lee (Sauruman) som fortæller.

Om du er parat til endnu et klodseventyr ved du bedst selv, men TT Games ser ud til at levere mere af det, der fornøjer i deres licensspil.

Lego The Hobbit
Lego The HobbitLego The HobbitLego The HobbitLego The Hobbit

Relaterede tekster

8
Lego The HobbitScore

Lego The Hobbit

ANMELDELSE. Skrevet af Oliver Thulin

Efter Lord of the Rings er blevet realiseret i plastikklodser, er det oplagt at The Hobbit skal have samme behandling. Oliver ser på hvordan Bilbo og kompagnis eventyr tager sig ud.

5
Lego The Hobbit bliver ikke afsluttet

Lego The Hobbit bliver ikke afsluttet

NYHED. Skrevet af Lee West

Det var forventet at TT Games ville afslutte The Hobbit i lego-form - om ikke andet i form af DLC - men det sker ikke. Lego-franchisen i spilform betod af scener fra de...

0
To timer med Lego The Hobbit

To timer med Lego The Hobbit

NYHED. Skrevet af Lee West

I denne genudsendelse af vores Gamereactor Live-program får du to timer med The Hobbit i LEGO-form. Undertegnede tog med Nick på eventyr i TT Games' nyeste licensspil....

2
LEGO-spillene en enorm succes

LEGO-spillene en enorm succes

NYHED. Skrevet af Lee West

Warner Bros. har nydt en enorm succes med især deres LEGO-spil. TT Games står som bekendt bag produktionerne, og alene i England har de i løbet af 2013 solgt mere end 1,6...



Indlæser mere indhold