Dansk
Gamereactor
previews
Pavilion

Pavilion

Et puzzle-eventyr der foregår i et surrealistisk maleri på PS4 og PS Vita. Det lyder som noget for os!

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Pavilion er et af den slags spil, der øjeblikkeligt fanger ens opmærksomhed. Det ser anderledes ud, og er æstetisk tiltrækkende. Det er også et godt eksempel på hvordan Sony arbejder med indie-udviklere i dag.

Richard Westman og Henrik Flink er den grafiker/programmør-duo, der udgør Visiontrick Media. Begge deltog i et kursus i spiludvikling for en årrække siden, gik hver til sit, og besluttede sig så for at give spiludvikling et forsøg. Pavilion er kulminationen af det hele - et lille indie-eventyr, der på en eller anden måde endte på scenen til Sonys pressekonference på Tokyo Game Show. Duoen havde været i snak med Sony, og var begejstrede over selskabets åbenhed og vilje til at arbejde med indie-folk, da de fik opkaldet med besked om at spillet ville være en del af pressekonferencen. Det er den slags rampelys enhver udvikler drømmer om, og de kastede sig selvfølgelig over muligheden, da de allerede var del af TGS's indie-showcase.

Pavilion

Pavilion er et indirekte puzzle-eventyr. Eller som Visiontrick så nydeligt formulerede det på deres TGS-plakat - "et fjerdepersons puzzle-eventyr om vejledning og underbevidst kontrol". Det er tilsyneladende let på historie, i hvert fald får vi ikke noget at vide om den, andet end det vi selv kan udlede af omgivelserne. Det grundlæggende præmis er, at hverken spilleren eller den figur, vi leder gennem denne drømmeagtige verden, har den fjerneste ide om hvad det er for et sted. Der vil være spor på svaret undervejs, og den tilgang minder os om Myst. Det bidrager stemningen og ensomheden sikkert til.

Dette er en annonce:

Når vi siger, at spillet styres indirekte, mener vi at spilleren manipulerer med omgivelserne, så figuren på skærmen kan komme videre. Perspektivet er isometrisk, og vi får serveret en spilverden der er proppet med detaljer og samtidigt er en smule surrealistisk. På mange måder føles det som et interaktivt maleri.

Pavilion

De puzzles, vi har set, involverer lamper, da avataren undgår mørket og følger nye ruter hvis lyset er tændt, klokker der tiltrækker avataren, og blokke der kan flyttes rundt, så nye ruter åbnes og lukkes. Vi har på fornemmelsen at klokkerne knytter sig til temaet om "underbevidst kontrol" på en eller anden måde, men ellers lader det til at avataren bare styrer mod næste port eller portal for at komme videre. Demoen varede omkring 7-8 minutter, og var temmelig basal højst tre elementer involveret i et puzzle. Kompleksiteten vil formodentlig stige, efterhånden som spillet skrider frem, med flere objekter og længere sekvenser. Man kan ikke fejle et puzzle, og ideen er, at så snart man har regnet løsningen ud, skal selve udførslen ikke være noget problem.

PavilionPavilionPavilionPavilion
Dette er en annonce:

Vi spillede demoen på PC med DualShock 3-controller, men eftersom Visiontrick Media benytter Unity-motoren, burde det ikke være noget problem at konvertere spillet til de planlagte platforme - PS Vita og PlayStation 4. Det er et spil, der sætter æstetikken først, og ligner ikke noget du har set før. Pavilion udkommer på Vita og PS4 i løbet af foråret 2014.

Relaterede tekster

0
Pavilion - Gamex 13 Interview

Pavilion - Gamex 13 Interview

NYHED. Skrevet af Lee West

På dette års Gamex talte vi med Rickard Westman om Pavilion. Visiontrick Media byder på et anderledes puzzle-eventyr til PS4 og PS Vita. Du kan se med herunder eller suse...

3
Pavilion

Pavilion

PREVIEW. Skrevet af Bengt Lemne

Et puzzle-eventyr der foregår i et surrealistisk maleri på PS4 og PS Vita. Det lyder som noget for os!



Indlæser mere indhold