Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Philips Hue Play Gradient Tube

Gider du ikke klistre en Lightstrip fast til dit fjernsyn? Så kan dette alternativ måske være noget for dig.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Vi har i flere omgange haft med Philips ret ekstensive Hue-økosystem at gøre, og vi har desuden, i direkte samarbejde med Philips, fremvist hvordan deres Play Gradient Lightstrip og Sync Box kan forbedre din spiloplevelse.

HQ

Den Play Gradient Lightstrip er, generelt, et genialt stykke forbrugerelektronik, der tilbyder en sømløs og skræddersyet lysoplevelse, der virkelig kan forbedre indlevelsen i enten spil, film eller serier. Samtidig hørte vi klart og tydeligt fra jer, at det simpelthen ikke er alle der har placeret fjernsynet på en sådan måde, at der vitterligt er plads til de ret dybe påklistrede hjørner. Ejer du eksempelvis et LG G1, og har brugt det dertilhørende vægbeslag? Tja, tough luck.

Philips Hue Play Gradient Tube
Philips Hue Play Gradient Tube

Så hvordan kan du få den gradiente medieoplevelse uden at installere en Lightstrip bag på dit fjernsyn? Ja, her tilbyder Philips så Play Gradient Tube, en afart lysstofrør med præcis samme gradiente overgangslys som Lightstrip, bare i et tyndt, aflangt og cylinderformet rør med fødder på hver ende. Ideen er at du, under fjernsynet på et dertilhørende møbel, placerer røret, og får kastet samme dynamiske lyssætning ud i rummet, som en Lightstrip ville kunne.

Dette er en annonce:

Naturligvis er indfaldsvinklen anderledes, og dermed kan oplevelsen ikke helt eftergøres, men selve konceptet forbliver lige så intakt som før. Det er kun cirka halvdelen af rørets omkreds der er transparent, og derfor kan kaste lys ud, og derfor kan du egentlig rette lyset lige op, direkte ned eller på væggen bag. Selve placeringen gør naturligvis at en eventuel soundbar også skal op og hænge, og sådan en, som er tilfældet med undertegnet, forhindrer lyseffekterne i at kravle op af væggen på samme måde.

Men selve placeringen gør også, at Play Gradient Tube kan indgå mere direkte i lyssætningen af hjemmet, når det ikke er en aktiv del af en medieoplevelse via Hues Sync Box. Ikke bare det, lyset kan aktivt justeres hele tiden alt efter hvad dit behov er. Det kan være at du gerne vil kaste en farverig gradient nedad for at skabe en mere subtil effekt, for så at justere den sådan så et mediebestemt lysshow kastes bagud når du spillet Horizon Forbidden West - mulighederne er mange, og Play Gradient Tube er nok bare mere alsidig end den tilsvarende Play Gradient Lightstrip.

Philips Hue Play Gradient TubePhilips Hue Play Gradient TubePhilips Hue Play Gradient Tube

Den er i sig selv også smukt sammensat, robust og spartansk designet. Den er ret tynd, men det føles ikke som om at den nærmest knækker idet du rykker på den med en hård bevægelse. Samtidig fungerer de små fødder ganske godt, og selvom at de kan klistre, hvis du eksempelvis også vil hænge den op, så kan de også stå ganske slidstærkt på en overflade. Den eneste reelle anke med selve hardwaren er Hues strømforsyninger, der efterhånden fremstår lidt for avancerede for deres eget bedste. Et kabel leder ud af selve røret, som så skal i en lille transferboks, der så skal tilsluttes endnu et kabel, som så puttes i strømforsyningen - der er altså for mange trin der.

Dette er en annonce:

Men til samme pris, og i en række størrelser der matcher fjernsynets tomme, jamen så er det meget lettere at anbefale Play Gradient Tube end Lightstrip i princippet. Hvis intet skal have lov til at forhindre dig i at have en kompromisløs opsætning, jo så kan du klistre Lightstrip bag på fjernsynet, men for resten af os, der eksempelvis skifter fjernsyn en gang imellem, eller foretrækker at hænge det helt fladt på beslaget, så er det her et fantastisk alternativ.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold