Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Oppo Band

Oppo følger op på det fantastiske Watch med noget lidt mindre.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Her på Gamereactor håndterer vi primært smartwatches, det vil sige ure der i brede træk giver dig en række avancerede funktionaliteter via Bluetooth-parring med din telefon, og som ikke bare tilbyder hjælp til træningen, men har en suite af features der kan, for nogle om ikke andet, gør livet lettere.

HQ

Når medier dog kritiserer smartwatches, så sker det som regel at de bliver sammenlignet med såkaldte "fitness bands", i og med at de ikke tilbyder bred nok funktionalitet til at blive placeret i smartwatch-kategorien. Sådan en kritik var der mange der langede ud til eksempelvis OnePlus Watch, at det var et "fitness band disguised as a smartwatch".

Men det er måske et lidt tveægget sværd, for de her fitness bands er helt marked for sig, hvor aktive forbrugere netop ønsker noget billigt, vandtæt og decideret skræddersyet til primært at hjælpe med at holde styr på en aktiv livsstil. Kinesiske Oppo har forsøgt at tage nogle af lektionerne med fra deres dyrere, og lækrere, Oppo Watch, og har nu lavet hvad de mener er det bedste fitness band, nemlig Oppo Band.

Oppo Band

Herhjemme får du et Oppo Band til omtrent 500 kroner, og ved første øjekast er alt dog ved det gamle. Med det mener vi selvfølgelig det forventede ovale panel, der glider ned i et slankt gummibånd. Der bliver ikke taget nogen chancer med designet, det må man sige, og det er en kende skuffende, når nu eksempelvis Xiaomi har demonstreret, at du kan lave fitness-orienterede ure uden at det hele skal samles rundt om én etableret form.

Dette er en annonce:

Og de lidt forvirrende designbeslutninger fortsætter, for du kan som sådan ikke lade dit Oppo Band på traditionel vis. I stedet skal du tage hele enheden ud af sin gummiramme, og lade det på den måde. Det er altså ret sårbart idet der oplades. Dog skal det siges, at når enheden faktisk er i rammen, så er der en metallisk kant rundt om, så bør tilføje ekstra beskyttelse.

Selve displayet er 1.1 tommer, og er et 126x294 AMOLED. Det fungerer som sådan fint, særligt hvis det ikke bruges i hårdt, direkte sollys, men trods en relativt lav opløsning er selve panelet nok fikst uden at være prangende, og vil tilfredsstille de fleste fitness-entusiaster.

Der er desuden masser af beskyttelse, såsom 5ATM-certificering imod vand og et hav af sensorer, gyroskoper og accelerometre, der sikrer at det kan give dig relativt præcise målinger. Du kan desuden monitorere din søvn, hjerterytme og alt derimellem. Der er sågar en SpO2-sensor også, som lader dig måle iltniveauet i blodet.

Så langt, så godt, problemet er nok snarere software. Du bliver bedt om udelukkende at bruge Oppos HeyTap Health-applikation her, da der ikke er WearOS at falde tilbage på, som det større Oppo Watch har. Jo, både måling af skridt, automatisk aktivering af træning og en relativt overskuelige oversigt over din aktivitet er alt sammen på plads, men HeyTap er bare ikke rigtig nogen synderlig intuitiv applikation at bruge til daglig.

Dette er en annonce:
Oppo Band

Heldigvis klarer Oppos egen OS sig bedre, når det netop gælder nogle af de smartwatch-funktionaliteter man ellers savner på fitness bands. De præinstallerede urskiver er ret funktionelle og sågar flotte, der er en fin vejroversigt, og der er faktisk ret mange applikationer der har proprietære notifikationer. Alt for ofte bliver alle apps til den samme, anonyme blå notifikation, der ikke er skræddersyet til den enkelte app, men eksempelvis Instragram, Beskeder og Messenger er officielt understøttet af Oppo. Du undgår ikke helt førnævnte problematik, men det er dog bedre her end andetsteds. Der er desuden Raise-to-Wake, der aktiverer panelet idet du vender håndleddet, og en smart lille feature, hvor du kan trykke på displayet to gange, og få en fin oversigt over fitness, notifikationer, batteri og meget mere.

Samlet set er der ret meget at elske her, og Oppos egne urskiver, der er inspireret af dem du finder på Oppo Watch, er bare meget bedre end du finder i det prisleje. Jo, det hele er lidt anonymt, og skiller sig ikke nok ud, og opladning er mere besværligt end det bør være, men samlet set er det habilt fitness band.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold