Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

OnePlus 10 Pro 5G

Diskret, enhåndsbetjent, vanvittigt kamera og lynhurtig.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

OnePlus nye flagskib er nu kommet på gaden. Det var faktisk rart, at der ikke kom en ny model mere eller mindre hvert halve år, så allerede her er der bonuspoint.

Designet er diskret og professionelt med et kameramodul med en keramisk overflade, der stikker en smule ud og har "Hasselblad" skrevet på siden. Kombineret med en kraftig blitz, vil kendere straks kunne se, hvilken slags mobil der er tale om.

Indmaden bestemmer prisen, 8GB LPDDR5 RAM /128GB hukommelse koster 7.299,- og 12GB LPDDR5 RAM/256GB hukommelse koster 7.999,- Vi testede sidstnævnte udgave.

Ellers er telefonen udstyret med en Snapdragon SM8450 gen 1-processor lavet på en 4nm platform (hvorfor pokker er core desktop CPU'er ikke nået hertil endnu?) med en Adreno 730 GPU. Den vejer 200g og har et 6.7" LTPO2 AMOLED display med 120Hz, maksimalt 1300 nits lysstyrke (dog er den kalibreret til at være farvekorrekt ved maksimalt 500 nits), Gorilla Glass Victus og en opløsning på 1440x3216, der giver 525ppi sådan cirka. Det hele er indstøbt i en lækker aluminiumsramme og virker til at være sat godt sammen. Styresystemet er Andoid 12.1, og som forventet, med en masse små OnePlus finesser og ændringer til den grafiske brugerflade. Pressekittet indeholdt et cover i Sandstone farve med samme lettere nubrede overflade som den oprindelige OnePlus One, og det ligner kraftigt noget, som kommer til at blive solgt i løssalg.

Dette er en annonce:
OnePlus 10 Pro 5G

Skærmen er lækker, letflydende, med virkeligt gode farver og en god berøringsfornemmelse. Helt som forventet. Eneste minus er, at nogle af de indbyggede systemer som eksempelvis OnePlus Shelf bliver aktiveret ret nemt, så der skal man lige vænne sig til at placere sine pølsefingre et par millimeter anderledes. OnePlus har i øvrigt ikke bare lavet en lille genvejsmappe som Shelf; de har også en slags mærkelig krypteret mappe, der gør dig i stand til at gemme ting, som ikke skal komme videre hvis telefonen bliver stjålet, og kun kan aktiveres via fingeraftryk. Det er faktisk ret genialt. Herudover er der en masse små niftige ting, for eksempel et system kaldet Work Life Balance 2.0, der ændrer dine notifikationer og pop-ups, når den registrerer, at du er på arbejdspladsens Wi-fi, og så slår tilbage, når forbindelsen afbrydes. Som altid, så kan alt tilpasses og slås til og fra, som man ønsker.

Der er en ret kraftig haptisk feedbackmotor indbygget. Den er hurtig, responsiv og skulle også være mere stille end i OnePlus 9 Pro - jeg kunne ikke rigtigt høre noget, og lagde ikke mærke til det ved dagligt brug, så det må jeg tage deres ord for.

Telefonen indeholder ret mange gaming orienterede features - men for mig var det afgørende, at en del tunge aps, startede med det samme og ingen former for lag havde - det er første gang, at jeg oplever det i en telefon. Der er ikke bare frame-synkronisering, men også stabilisering indbygget. Herudover er dens gaming mode ret voldsom, og sætter reelt alle ressourcer af til dette, hvilket opgives til at reducere responstiden med 30ms. Herudover kan blokering af indkommende opkald, beskeder og lignende naturligvis også indstilles i gaming mode.

Dette er en annonce:
OnePlus 10 Pro 5G

Lyden understøtter Bluetooth 5.2, og især AptX HD der i min optik er det vigtigste. Dog har jeg ikke kunne finde ud af, hvilket DAC der sidder i, og der understøttes hverken 32-bit formater, DSD eller DXD, hvilket er et tilbageskridt. Men jeg er også klar over, at det er et meget sjældent anvendt format.

Batteriet er på massive 5000mAh, og det holder ret godt, sikkert også kombineret med adaptive opdateringshastighed på skærmen og andet sort magi. Min praktiske oplevelse er, at hvor jeg før fik dårlig mave over at have under 40% strøm tilbage og befinde mig en seks-syv timer fra en oplader, så er jeg noget mere ligeglad nu. Den oplader i øvrigt ret hurtigt (også med andre opladere), og den medfølgende USB-C SUPERVOOC oplader hiver intet mindre end 80 watt igennem, hvilket giver en 0-100% opladning på en halv time. Vigtigere, så er der nu trådløs opladning, ikke 15, ikke 25, men 50 watts. Det ejer jeg intet, der understøtter, så jeg må tage dem på ordet. Min eneste anke er, at telefonen ikke lige lyser op eller på anden måde indikerer, at "nu lader jeg trådløst", hvilet er ret irriterende, da min trådløse lader er i en skæv vinkel. Jeg har aldrig før testet en mobil der ikke gør opmærksom på, at "nu oplader jeg". Den gør den dog ved kablet opladning.

Kølingen er ret solid, og er beskrevet som "femlags 3D passiv køling" med et samlet køleareal på lidt over 0.034m2, eller hvad der svarer til et A5-papir plus det løse. Det fungerer ret godt i praksis, og der er både et fortætningskammer, kobberfolie og kobber-carbon involveret. Selv ved hård brug steg temperaturen sjældent over fire grader, og kun ved hård syntetisk belastning lykkedes det mig at få temperaturen til at sige med 7 grader over normalen.

OnePlus har aldrig været blege for at understrege, at de kan levere mere for mindre, og med 10 Pro 5G har de formået at levere det måske bedste mobilkamera på markedet p.t. Med deres andengenerations Hasselblad kamera har de også fundet noget, alle vil have, og hvor de alligevel kan differentiere sig, da stort set alle bruger det samme Sony-baserede system. Så lad os starte med det, for specifikationerne isoleret set, er der mange andre der mere eller mindre kan matche. Så det er brugerfladen og Hasselblad samarbejdet, der skal sætte OnePlus to skridt foran de nærmeste konkurrenter.

OnePlus 10 Pro 5G

Samarbejdet med Hasselblad er ikke bare et par filtre og gitre, det er et selvstændigt 10-bit farvesystem, der løfter farvegengivelse fra almindelig sRGB til DCI-P3 standard samt et 150 graders ultra-wide kamera, der også har indbygget fiskeøje objektiv samt rigtigt mange softwareoptimeringer.

Hovedkameraet er på 48MP og bruger en specialudgave af Sony's IMX 789 sensor, der skulle give mindre billedstøj, højere opløsning og som sagt kan klare 10-bit farver. Telefotodelen byder på 8MP og 3.3X optisk zoom, den eneste slags zoom man bør bruge. OnePlus mener godt nok, at deres 30x digitalzoom understøttet med deres nye algoritme giver bedre digitalt zoomede billeder, men det er jo nemt at sige, når den standard, man skal slå, ikke er imponerende. Uanset hvad, så er der som forventet på en flagskibsmodel optisk billedstabilisering.

OnePlus 10 Pro 5G

Der er ikke bare indbygget nogle ekstremt gode filtre og pre-settings i form af Master Styles, opkaldt efter berømte fotografer, blandt andet David Peskens, der også underviste til OnePlus foto-eventet, vi deltog i før lanceringen - og som i min optik også er den bedste "MasterStyle" - de er endda lavet til tre forskellige typer billeder. Der er lagt en del arbejde i anden generation af Hasselblad Pro Mode, som er tilgængelig med både det almindelige, tele- og ultrawide-objetiverne. Det giver en mere DLSR-lignende følelse til dit fotografi. Det er ikke banebrydende nyt, men der er bare mere, ikke bare ISO, lukkehastighed og hvidbalance, men også mulighed for 12-bit RAW+ format, så man nemmere kan efter-redigere derhjemme. Inkluderet er også Hasselblads egen farvekorrektions-software. Herudover er der ret mange forskellige typer af special-indstillinger og effekter. Jeg er vild med fiskeøje, men en fast 5 sekunders lukketid giver nogle ret fede effekter på motiver i bevægelse. Meningen er, at man skal bruge det på biler og vandfald, men det virker også fint med en kat.

Video har ikke helt, men næsten lige så mange indstillinger. Det vigtigste er da også, at man kan optage i LOG format, 4K 120FPS, og 8K 24FPS. Jeg er ikke fan af det, men der er også mulighed for Dual-View, hvor man optager med både front- og bagkamera på én gang. OnePlus skal i øvrigt have pluspoint for videokaliteten, for ligesom på billederne er kvaliteten af gråtoner og sort virkeligt høj - har man husdyr i bemeldte farver, er dette noget. Jeg er glad for, at mine husdyr ikke længere bare er betongrå eller kulsorte, men at farvespillet og de mange forskellige lysere toner og mønstre rent faktisk kan ses - og tydeligt endda.

OnePlus 10 Pro 5G

Selfiekameraet er blevet voldsomt opgraderet fra 9'eren, og er nu en IMX615 sensor og et 32MP objektiv. NightScape mode, OnePlus-udgaven af nat-billeder, gælder nu også for selfie-delen der herudover har hudtonekalibrering. Det lyder fancy, og formålet er at få hudfarver til at fremstå mere naturlige på billeder. Jeg er ikke den store kender af diverse billedorienterede sociale medier, men naturlig er vist ikke lige det, man primært går efter der.

Og man skal jo heller ikke snydes for nogle performance scores.

Gekkbench 5
958 single core
3363 multi core
Open LC compute: 5829
Vulkan Compute: 5799

Passmark
Samlet score 14472

3D Benchmark
Wild Life Extreme: 2590

PCMARK
Work 3.0: 11477

Alt I alt er der tale om en bundsolid telefon, der er ganske tiltalende i daglig brug, og med et kamera som konkurrenterne skal arbejde hårdt på at slå. Hardwaren er fra øverste hylde, prissætningen er mere end rimelig, og du kan glæde dig over en farvekorrekt skærm. Hvis man gerne vil betale dobbelt så meget for at få minimalt, hvis overhovedet mere, ydelse, så er man velkommen til det, men OnePlus 10 Pro 5G synes at være et oplagt valg, hvis man vil have mest mulig flagskibstelefon for pengene og samtidigt prioriterer både kamera og batterilevetid.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer


Indlæser mere indhold