Dansk
Gamereactor
nyheder
Elite Dangerous

Og Gamelab 2016's Legend Award går til...David Braben

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Som Gamelab 2016's officielle medie, har vi på Gamereactor den store ære at afsløre, hvem den årlige pris Legend Award vil gå til på årets konference. Som overskriften nok allerede har afsløret, går prisen i år til David Braben - den berømte veteran indenfor industrien, som ikke kun har været en del af at nytænke spil i sig selv, men som også har forsøgt at gøre vejen lettere at betræde for andre.

Braben kortlagde allerede sit navn og sit talent, da han var blot 20 år gammel gennem rumsimulatorspillene Elite, der blandt andet blev rost for:

"the use of 3D wireframe graphics with removal of hidden line".

Og tilfældigvis lukkes cirklen i hans karriere nu med den næste succesfulde del i serien - Elite: Dangerous. Et spil, der fik nogle flotte ord med sig fra vores anmeldelse, og som er fløjet fra platform til platform og nu også er landet hos Oculus Rift.

Et sted i løbet af cirklen formåede den britiske skaber at grundlægge Frontier Developments - et studie med mere end 20 års erfaring og ekspertise indenfor industrien, og som er ansvarlige for serier såsom Dog's Life, Kinectimals, nogle af RollerCoaster Tycoon og Thrillville samt den smukke indie-titel Lost Winds. Men Gamelab vil også gerne fremhæve Brabens medvirken i Raspberry Pi-projektet. Det er et lille, motherboard med lave omkostninger, som blev skabt for at kunne gøre det muligt at brede PC'er ud til alle verdens hjørner.

Elite Dangerous

Braben vil være i Barcalone fra den 29. juni for at modtage denne pris, der førhen er gået til legender såsom Toru Iwatani, Mark Cerny, Hironobu Skaguchi, Yu Suzuki og Peter Molyneux. Og udover Braben har også andre kreative mennesker såsom John Romero (tidligere Doom medskaber, id Software medgrundlægger, og er nu igang med at udvikle Blackroom) og Ron Gilbert (Secret of Monkey Island, The Cave, Timbleweed Park) bekræftet, at de vil deltage som talere.

Du kan lære mere om David Brabens synspynkt på spil gennem nogle af de interviews, han givet os. Her er for eksempel en af de mere interessante af slagsen:

HQ

Gamelab vil løbe af stablen fra d. 29. juni til d. 1. juli på Hesperia Tower Hotel i Barcelona.

Relaterede tekster

Elite: DangerousScore

Elite: Dangerous

ANMELDELSE. Skrevet af Claus Larsen

Det er ikke altid lige let, at overføre et PC-spil til konsollen. Elite: Dangerous har i hvert fald stødt ind i nogle problemer.

5
Elite: DangerousScore

Elite: Dangerous

ANMELDELSE. Skrevet af Mike Holmes

Verdensrummet er koldt, smukt og fantastisk, hvilket også opsummerer Frontiers nye spil.



Indlæser mere indhold