Dansk
Gamereactor
nyheder

Sony var meget afvisende over for crossplay på PS4 ifølge nye lækkede dokumenter

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det kommer ikke som et stort chok, at årsagen til at crossplay aldrig blev større i sidste generation af konsoller var på grund af Sony. Sony havde et ordentligt forspring i konsol-salget, og havde derfor ikke rigtig nogen grund til at bruge kræfter på cross-play med konkurrenten. Dét var vi godt klar over, men i hvor høj grad Sony gik for at undgå det, er først blevet klart nu efter lækkede dokumenter fra retssagen mellem Epic og Apple, som The Verge har rapporteret om.

Både cross-play for Minecraft og Rocket League, men især også Fortnite var Sony meget imod. Fans var ikke vilde med deres beslutning om at banne cross-play, og virksomheden gjorde det uden tvivl af frygt for at tjene færre penge. Op til udgivelsen af Fortnite, så bad Epic Games Sony om at ændre deres beslutning, men til ingen nytte. Hurtigt blev det mere op af bakke for Epic Games, da Fortnite blev det største spil på PlayStation.

Det var også selvom Epic forsøgte at gøre Sony til heltene i historien og de foreslog at annoncere "Sony gør alt for at få cross-play til at virke!", eller tilbyde flere penge til dem, og endda styrke sit samarbejde ved E3 med Sony. Intet virkede og Sony blev ved med at skyde Epic Games forslag ned. For hvordan skulle cross-play hjælpe på PlayStations forretning?

Med tiden bukkede Sony under med det kompromis, at Epic skulle betale royalties til Sony, når PlayStation Fortnite brugere oversteg et vist antal procent. Epic betaler altså en god sjat penge til Sony for cross-play.

Hvor meget "For the Players!" er det egentlig, Sony? Hvad tænker I om Sonys markedsføring?

Sony var meget afvisende over for crossplay på PS4 ifølge nye lækkede dokumenter


Indlæser mere indhold