Dansk
Gamereactor
nyheder

Meta tabte $2,8 milliarder på virtual reality i forrige kvartal

Men virksomheden bag Facebook er forsat villige til at pumpe massive midler i teknologien.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I går præsenterede Meta (virksomheden bag Facebook, Instagram og WhatsApp) deres seneste kvartalregnskab, og det var ikke lutter gode nyheder, skriver Fortune. Godt nok steg det samlede antal brugere på Facebook med en million, hvilket gik imod forventninger om et fald, men til gengæld måtte virksomheden rapportere sit første fald nogensinde i omsætning sammenlignet med et tidligere kvartal. Omsætningen på 28,9 milliarder dollars var således knap 1% mindre end forrige kvartal.

En af Metaz store syndere i øjeblikket er deres afdeling Reality Labs, der er en videreudvikling af virksomheden Oculus, som Facebook købte tilbage i 2019. Godt nok steg afdelings opsætning til samlet $452 millioner dollars, hvilket var mere end forudset, men virksomheden bløder stadig penge. Således endte kvartalet med et minus på hele $2,8 milliarder.

Det er sjette kvartal i træk, at Reality Labs må rapportere om underskud på mere end én milliard dollars, så om ikke andet kommer den kommende prisstigning på Meta Quest 2 VR-headsettet ikke helt ud af det blå.

Meta og virksomhedens stifter Mark Zuckerberg har store planer om at udvikle et såkaldt "Metaverse" (en slags gigantisk VR-MMO proppet med reklamer og mikrotransaktioner) og er tilsyneladende villige til at lide store tab for at realisere den lettere dystopiske vision.

Meta tabte ,8 milliarder på virtual reality i forrige kvartal


Indlæser mere indhold