Dansk
Gamereactor
nyheder

HBO Max lukker ned for originale nordiske produktioner

Flere andre europæiske markeder bliver også ramt af nedskæringer.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Oven på fusionen mellem Warner Bros. og Discovery skal der spares 3 milliarder dollars over to år i den gigantiske koncern, og det kommer blandt andet til at gå ud over den danske filmbranche.

I forbindelse med en omstrukturering af prioriteterne på HBO Max, dropper tjenesten originale produktioner i Danmark og en række øvrige europæiske territorier. Samtidigt vil der blive fjernet indhold fra de pågældende regioner på platformen, for at åbne op for licensaftaler andetsteds.

"We have decided to remove a limited amount of original programming from HBO Max, as well as ceasing our original programming efforts for HBO Max in the Nordics and Central Europe," fortæller en talsperson fra Warner Bros. Discovery til Variety. "We have also ceased our nascent development activities in the newer territories of Netherlands and Turkey, which had commenced over the past year."

Den danske serie Kamikaze fik præmiere sidste år på HBO Max og blev en international succes. Andre skandinaviske produktioner har også fået en positiv reception, men det har altså ikke været nok til at fastholde HBO Max originalproduktioner på de nordiske markeder.

Beslutningen har ikke nogen sammenhæng med den rammeaftale på filmområdet, der fornyeligt blev skrinlagt efter et voldsomt tilbageslag fra flere streamingtjenester og indholdsproducenter.

HBO Max lukker ned for originale nordiske produktioner


Indlæser mere indhold