Dansk
Gamereactor
nyheder

Hollandsk parlament foreslår lov der endegyldigt forbyder loot boxes

Ligesom Belgien har Holland tidligere været ude og definere loot boxes som gambling.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Loot boxes, hvor spilleren betaler for at få adgang til tilfældige in game-værdigenstande, har længe været et omdiskuteret fænomen i spilbranchen. Tilbage i 2018 gik bølgerne for alvor højt, og både de belgiske og hollandske myndigheder vurderede, at loot boxes forbrød sig mod deres respektive gamblinglovgivninger.

Tidligere på året blev den hollandske definition dog omstødt af en højere instans, der slog fast, at hasardspil kun defineres som sådan, hvis der er tale om en selvstændig gambling aktivitet såsom en spillemaskine.

Ifølge VGC har det nu fået en række hollandske partier på tværs af det politiske spektrum til at foreslå en ny lov, der en gang for alle forbyder loot boxes i spil og samtidigt definerer dem som gambling.

Grundet lovforslagets brede opgang blandt de hollandske partier, forventes det at vedtages uden de store problemer.

De legale komplikationer omkring loot boxes har tidligere fået flere udviklere til at reagere for at undgå at være på kant med lovgivningen. EA har eksempelvis fjernet muligheden for at købe kortpakker i FIFA Ultimate Pack for belgiske og hollandske spillere, mens at Blizzard ikke har lanceret Diablo Immortal på de pågældende markeder.

Hollandsk parlament foreslår lov der endegyldigt forbyder loot boxes


Indlæser mere indhold