Dansk
Gamereactor
nyheder
Loop Hero

Russisk udvikler opfordrer til piratkopiering af deres spil

Steam har blokeret for alle pengeoverførsler, og det får nu en udvikler til at tage alternative metoder i brug.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Normalt er spiludviklere meget imod piratkopiering, da det naturligvis koster dem masser af indtægter og ikke belønner dem for deres hårde arbejde. Men desperate tider kalder på desperate løsninger, og det kan den russiske udvikler Four Quarters, nok skrive under på.

Oven på Ruslands invasion af Ukraine har Steam stoppet alle betalinger til ukrainske og russiske udviklere. Samtidig har sanktioner mod Rusland gjort det yderst vanskeligt for landets spillere at støtte deres økonomisk trængte spilindustri. Derfor har Four Quarters på det russiske sociale medie VK anmodet spillere, om at "rejse piratflaget," for at eksponere deres spil Loop Here, der udgives af Devolver Digital. Udvikleren linkede endda til en side med torrents og mindede folk om at bruge en VPN. Det skriver Kotaku, der også har talt med udvikleren.

"First of all, [the war and sanctions] hit us morally very hard because we do not support the war. On February 24, we could not believe that this whole nightmare had begun," fortæller udvikleren til Kotaku.

"We are against war," skrev udvikleren på Twitter, da invasionen startede, men på trods af en overvejende positiv reception, vil udvikleren ikke uddybe deres position over for Kotaku i bekymring over en ny russisk sikkerhedslov, der kan give op til 15 års fængsel for at sprede, hvad der defineres som, falsk information om krigen.

Tidligere har der været historier om, at Rusland midlertidigt har suspenderet håndhævelsen af Copyright-lovgivningen som en modreaktion på, at en stor del af de Vestlige udbydere af underholdning har gjort deres services utilgængelige i landet.

Loop Hero

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold