Dansk
Gamereactor
nyheder

NASA sender snart deres første rumturister til ISS

Deltagerne har betalt 55 millioner dollars for ti dage på den internationale rumstation.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Sidste år trak rigmændene Jeff Bezos og Richard Brandson utallige overskrifter, da de lancerede deres rumturismeprogrammer. Normal turisme er der dog ikke ligefrem tale om, da man nok ikke kan regne med at bestille en afbudsrejse for et par tusinde kroner lige foreløbigt. Eksempelvis koster de nuværende billetter til Virgin Galatic 450.000 dollars per sæde. For den pris får man så 90 minutters rumrejse i vægtløs tilstand uden for jordens atmosfære.

Men de private rumprogrammer blegner dog en smule ved siden af den kommende ekspedition fra selveste NASA. Det er det amerikanske rumagentur planlægger at sende fire personer afsted på deres første "private astronaut mission" til den internationale rumstation, ISS inden d. 3. april. Det skriver Digital Trends.

De fire deltagere er rigmændene Mark Pathy, Larry Connor og Eytan Stibbe samt den tidligere NASA-astronaut Michael López-Alegría, der fungerer som missionens leder. De civile passagerer skulle have betalt hele 55 millioner dollars for turen til rummet. For de penge får de så lov til at tilbringe 10 dage på ISS sammen med stationens professionelle astronauter.

Ifølge den private virksomhed Axiom Space, der i samarbejde med NASA har arrangeret turen, har de civile astronauter haft hundredvis af træningstimer, hvor de er blevet sat ind i stations protokoller og sikkerhedssystemer.

Turen bliver den første af sin slags for NASA, men agenturets russiske modpart, Roscosmos, har tidligere sendt rige kosmonauter til ISS, så man er altså ikke uvante med besøg på stationen.

NASA fik i 60'erne, hvor rumkabløbet mellem USA og Sovjetunionen var på sit højdepunkt, omtrent 4,5% af det føderale budget. I dag ligger det tal på omtrent 0,5%.

NASA sender snart deres første rumturister til ISS


Indlæser mere indhold