Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Nvidia Shield Pro

Nvidia byder på en af de mere helstøbte Android-baserede oplevelser under fjernsynet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

At købe en specifik streamingboks er lidt af en niche-ting, tænker de fleste nok. Og det giver jo som udgangspunkt også god mening, når nu de fleste fjernsyn har en indbygget suite af streaming-apps, der giver adgang til stort set alt det indhold man kunne drømme om.

HQ

Men samtidig bør det slås fast, at disse dedikerede brugerflader ikke bare kan give dit fjernsyn en responsivitet som den indbyggede UI for alvor mangler (vi kigger på dig AndroidTV), så er der både ekstra funktionalitet og sågar bedre streaming-kvalitet at tage hånd om.

Så hvis du gerne vil have en af netop de grunde, hvilken en bør du så købe? Vi har allerede anmeldt Apple TV 4K (https://www.gamereactor.dk/gadgets/981243/AppleTV+4K+2021/) som én potentiel kandidat, en kandidat der dog udelukkende giver mening hvis du i forvejen er investeret i Apple-økosystemet. Men hvis du i forvejen er selverklæret spilentusiast, og at du har driblet lidt med tanken om at benytte dig mere helhjertet af spilstreaming, så bør du faktisk overveje Nvidias Shield Pro.

Nvidia Shield Pro

Først og fremmest er det værd at slå fast, at overfor et Chromecast, eller en Nokia Streaming Box, så er en Nvidia Shield Pro markant dyrere til omtrent 1700 kroner. For det får du først og fremmest hestekræfter, der virker mærkeligt i en streamingboks, men det er stadig ret afgørende for den slags funktionalitet en Shield Pro skal kunne tilbyde. Vi snakker 3GB RAM, 16GB intern plads, som kan udvides med ekstra plads via én af de to USB 3.0-porte. Derudover er der en 4K HDR-kompatibel HDMI-port, samt en gigabit ethernet-port. Der er desuden WIFI 6 og Bluetooth 5.0. Nvidia har også udstyret den nyeste Shield Pro med den nyeste Tegra X1+ processor, som er 25% hurtigere end den tidligere Tegra X1, som er samme slags chip som du finder i en Nintendo Switch.

Dette er en annonce:

Disse komponenter bruges først og fremmest til at for alvor forbedre afspilningskvaliteten. Der er understøttelse af Dolby Vision HDR-formatet, som virkelig kan ses i forhold til kontrast og farvekalibrering. Der er også Dolby Atmos på lydsiden, som for alvor kan anbefales hvis det streamede indhold understøtter det. Nvidia bruger desuden nogle af deres DLSS-evner til at trylle lidt med AI-upscaling, og hvorimod vi normalt for alvor anbefaler at slå sådanne tryllerier fra, så er det noget nær magisk her for indhold der kører i eksempelvis 1080p. Det er tydeligt at Nvidia har suget megen data og feedback til sig omkring netop upscaling igennem årene, og gud hvor kommer det til udtryk.

Og så er der spilstreaming. Deres egen GeForce Now-tjeneste er naturligvis tilgængelig via et utal af enheder, ja sågar en browser, men ejer du en Shield Pro, så bruger den de ekstra hestekræfter til at sikre 4K/60fps med HDR slået til, og har du en stabil internetforbindelse, og kan forbinde Shield Pro igennem ethernet, så er det faktisk ganske behageligt. Det kræver dog det dyrere 3080-baserede GeForce Now-abonnement, og det kræver også at du selv supplerer en controller, da Nvidia har fjernet deres dedikerede controller fra pakken, som er svært at tilgive, når de i forvejen er dyrest.

Der er naturligvis også GameStream, der lader dig tilgå dit lokale spilbibliotek fra en computer i hjemmet. Begge dele fungerer bedre og bedre for hver måned der går, og Shield Pro er så uendeligt meget tættere på at realisere drømmen om en lille billig enhed under dit fjernsyn, der kan levere al spilindhold direkte til dig uden videre brug for hardware. Der er en brugerflade, et kartotek af solide underholdningsapps og hele dit kæmpe PC-bibliotek med integrerede suiter fra GOG, Steam, Epic Game Store og mange flere kun et enkelt eller to klik væk. Den nye fjernbetjening er i øvrigt decideret glimrende. Den trekantede konstruktion gør den solid at holde på, og antallet af knapper er lige som det skal være.

Nvidia Shield Pro
Dette er en annonce:

Nvidia har ikke selv specifikt designet brugerfladen på Shield Pro, men benytter sig af samme centrale Android-brugerflade som du sikkert har set før. Men smart er den nu alligevel, med integration af Google Assistant til stemmekommandoer, der virker bedre end samtlige konkurrenter, og også Google Home. Det betyder at du kan bruge dit Shield Pro til at styre lys, højtalere og alt derimellem, hvis du bruger Google som platform for dit smarte hjem. Det skal dog siges, at som en krølle på halen kan Shield Pro også bruges via Amazon Alexa, så den kan faktisk agere bro mellem to systemer.

Ja, Shield Pro er måske et par hundrede kroner dyrere end den bør være, men leder du efter en habil streamingboks, der giver adgang til den bedste udgave af GeForce Now, samt responsiv og smuk streamingkvalitet på tværs af et bredt bibliotek af apps, så er det svært at forestille sig et bedre alternativ.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold