Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Nothing Ear(1)

OnePlus-stifter Carl Pei har endelig leveret en ny flagship killer.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg tror aldrig jeg har set stykke forbrugerelektronik blive markedsført som Nothings første produkt, Ear(1). Ved brug af vage og delvise afsløringer af det banebrydende design, samt løftet om at bringe mildest talt avanceret funktionalitet til en mere tilgængelig pris, så har den nye virksomhed, med OnePlus-stifter Carl Pei i spidsen, lovet guld og grønne skove.

Så nu er de landet på Gamereactor-redaktionen, disse ANC-udstyrede in-ears til bare $99,99, som byder på et ret spændende nyt transparent design. Spørgsmålet er bare; hvis man ser igennem al den her Yeezy-agtige "hype", er der så et godt produkt inde bag?

Så nu hvor Nothing har gjort sit for at kaste et røgslør omkring deres produkt, så lad lige få sat en blæser op, så vi kan få styr på hvad Ear(1) er for en størrelse. Det her et sæt trådløse in-ears med aktiv støjreduktion, tuning foretaget af svenske Teenage Engineering, Qi-baseret trådløs opladning og alle de andre features man tillader sig at forvente af de mest prestigefyldte modeller på markedet. Men hvorimod et sæt Sony WF-1000XM4 vil stå dig i cirka 2000 kroner, så kan du importere et sæt Nothing Ear(1) til cirka 650 kroner. En tredjedel.

Dette er en annonce:
Nothing Ear(1)

Så kan man se at man får et spareprodukt, hvis man vælger at investere i et sæt Ear(1)? Umiddelbart nej. Alt lige fra indpakning til manualer er hverken fyldt med stavefejl, eller udført i billig budgetpap. Det hele føles premium, lækkert og solidt konstrueret, og det samme gælder for selve produktet. Plastikken er tyk, magneterne er stærke, LED-indikatorerne lyser skarpt - ligesom Google Pixel Buds A er der så absolut ingen indikation om at Ear(1) koster mindre end WF-1000XM4, som i sig selv er en bedrift.

Men ulig Sony'erne, så ser Ear(1) ud som ingen andre in-ears på markedet, og det skyldes primært det transparente design. Om du kan lide det eller ej, så er det svært ikke at lade sig imponere. Det skyldes mest af alt, at alle andre producenter på markedet kan tillade sig at "gemme" al limen, eller ledningerne, alt det visuelt forstyrrende inde bag skallen i deres etui, og i selve enhederne. De skal kun tænke på det ydre, men sådan er det ikke for Nothing. Med transparent plastik er der ingen steder at gemme sig, som stiller højere krav til selve udførelsen. Og Ear(1) ser virkelig fed ud.

Der er små fine detaljer, såsom en fordybning der gør det lettere at holde etuiet, eller en rød prik på den ene enhed, og den ene magnetlomme i etuiet, der viser dig præcis hvorhenne den højre enhed skal placeres. Jo, når nu etuiet er transparent, så giver det sig selv at ridser og anden brug kan ses hurtigere, men her efter to uger har vi ikke set nær lige så mange ridser som først frygtet.

Dette er en annonce:

Batterilevetiden er acceptabel, med cirka fire timers afspilning med ANC slået til, og med cirka 23 timer i etuiet, så går du over et døgn imellem ture til en stikkontakt, så stemmer overens med de forventninger man kan tillade sig at have til langt dyrere konkurrenter.

De kan lades op med et USB-C, eller via Qi-ladning trådløst, en feature man som oftest ofrer hvis man går med noget andet end de etablerede flagskibe. Selve opladningen begynder desuden øjeblikkeligt idet du placerer dem på en Qi-flade.

Nothing Ear(1)
Nothing Ear(1)

De ser godt ud, de føles godt i ørerne takket være den lave vægt på cirka 4.7 gram per enhed. Så langt, så godt, ikke? Der er dog småtterier der er værd at nævne her. Selve touch-fladen på hver enhed er ikke nær lige så responsiv som på Pixel Buds A, og vores testenhed havde med at misse det ene af de to berøringer, der indikerer stop, eller genoptagelse af afspilningen. Desuden er den medfølgende app også lidt af et beta-produkt, og der er ikke nær lige så mange muligheder her, som man ellers ville have forventet.

Det vigtigste er dog hvordan de lyder, og det er vist ret sikkert at slå fast, at til prisen, så lyder de direkte glimrende. De lyder en del bedre end de tilsvarende Pixel Buds A, og selvom vi naturligvis har været vidne til mere effektiv aktiv støjreduktion, og dybere bas fra bredere drivere i millimeter, så gør den intelligente tuning, at det virkelig er en vidunder til prisen.

Lydlandskabet er relativt bredt, der er solid separation af niveauer og dimensioner, og de falder ikke i den fælde hvor bassen enten er tin-agtig eller rungende. Det virker måske mærkeligt, men selve signaturen minder faktisk lidt om Apples AirPods Pro, og det er vitteligt svært at høre direkte forskel - og de koster cirka 1700 kroner.

Så til trods for nogle små "growing pains" i form af den ujævne touch-brugerflade og den begrænsede applikation, så er det her virkelig en sejr for Pei og kompagni. Nothing Ear(1) er præcis ligesom OnePlus var dengang, det er en "flagship killer", og hvis du ønsker et sæt in-ears uden alt for meget ekstra fedt, men bare solide specifikationer, så har du fundet din destination.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold