Dansk
Gamereactor
nyheder

Nintendos prøvelse

Lang lørdag med Emil

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Vi følte det alle sammen. Afmatningen efter E3s eksplosion af nyheder, livestreams, demoshows og artikelskriverier. Alle sejl var sat, og det vi så var, om end spændende, men sjældent overraskende. Nintendo havde som de eneste grebet handsken på hardwarefronten og fremviste Wii U i en mere dybtgående facon, imens Sony og Microsoft begge står på sidelinjen, afventende i forhold til nye konsoller.

Nintendo har bestemt også mere at skulle bevise med den kommende generation af konsoller, da den japanske spilgigant synes mest rigid, nærmest tilbageskuende i sin tilgang til nye innovationer. Jovist, bevægelsesfølsom styring var Nintendo Wii'ens vilde tilføjelse, men Nintendo formåede aldrig helt at udnytte de udvidede markedsmuligheder, som man så i XBLA eller PSN. Det er mere nødvendigt end nogensinde før, da markedet for brugte spil presser udviklernes indtjeningsmuligheder, der stadigvæk er livsvigtige at opretholde, hvis hardware omkostninger stiger yderligere.

Nintendo har dog også en række forspring, da de har bevist, at de kan lave penge med en inferiør hardware alene, og give konkurrenterne baghjul i kampen om casual-segmentet af spillere. Wii U's kombination mellem bevægelsesfølsom og mobil controller kan være den sprængfarlige cocktail der får Nintendo op forbi markedskonkurrenter som Apple.

Alligevel er jeg stadigvæk ikke imponeret. Mest utilfreds er jeg med det launch line-up, vi har set hidtil. Intet rigtig nyt under solen, og ingen titler, der får savlet til at løbe. Det kan godt være, at Miyamoto kan se potentialet mellem den nye hardware og de gode, gamle IP'er, men er det et udtryk for innovation? Da den oprindelige Xbox blev lanceret i 2001, var det et af de stærkeste lanceringer nogensinde, og ikke mindst Halo var med til at flytte konsollen ind i stuerne, og det kort mangler Nintendo i bunken.

Hvis vi kan konkludere noget generelt, er det at vi har en forventning om, at nye konsoller skal tilbyde os noget nyt lige ud af boksen, og i løbet af sin levetid på i gennemsnit 6 år blive ved med at forny sig, og det er ironisk nok det Nintendo både har gjort og har haft svært ved med Nintendo Wii. Kampen om konsolejerne er i gang, og slaget bliver afgørende for Nintendos evne til at udvikle sig i nye retninger.

Har Wii U en chance mod Sony og Microsoft, og skal du have en Wii U når den udkommer til jul? Giv din mening til kende i kommentarfeltet.

HQ


Indlæser mere indhold