Dansk
Gamereactor
anmeldelser
New Super Mario Bros. U

New Super Mario Bros. U

Det siges at Mario er Nintendos arbejdshest. En konsol uden blikkenslageren er dømt til at fejle, hedder det sig. Så kom Wii, der blev lanceret uden Mario, og blev Nintendos mest succesfulde hjemmekonsol.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det var et modigt skridt, og gav Nintendo tid til at arbejde på Super Mario Galaxy, et af de bedste platformspil nogensinde. Med Wii U spiller Nintendo det sikre kort, og lancerer konsollen sammen med New Super Mario Bros U. Har japanerne mistet modet?

Prinsessen er blevet kidnappet, og Mario skal redde hende, ganske som vi plejer. Denne gang prøver Nintendo en lidt anderledes tilgang, da Bowser ikke kun har kidnappet vores elskede prinsesse, men også har snuppet hele hendes slot. Mario, Luigi og de to Toads kastes væk af en robotarm, og er nødt til at hoppe deres vej tilbage til prinsessen. De grundlæggende principper er dog stadig de samme. Vi skal stadig løbe gennem 2D-verdener og nå flagstangen til sidst.

Da New Super Mario Bros udkom til Nintendo DS i 2006, var spillet en revolution, da det kombinerede seriens klassiske koncept med moderne elementer. Det tog Nintendo selv lidt tid at fatte, hvad de havde skabt. Vi nåede helt frem til 2009, før New Super Mario Bros. Wii fulgte efter og tilføjede sin kaotiske multiplayer-del. Nu skriver vi 2012, og New Super Mario Bros. 2 er ude på Nintendo 3DS, og New Super Mario Bros. U bliver tilgængeligt på Nintendos nye konsol inden længe. Og ganske som de to håndholdte spil mindede meget om hinanden, ligner Wii U-udgaven også sin forgænger på mange måder.

HQ
Dette er en annonce:
New Super Mario Bros. UNew Super Mario Bros. U

New Super Mario Bros-serien gør noget, vi ikke er vant til fra den lille blikkenslagers andre eventyr: den gentager sig selv. Der er nogle få nye gameplay-elementer, men ikke noget ekstraordinært. Det er multiplayer, der sikrer underholdningen. Mario får sig også en ny flyveegern-dragt, der lader ham svæve gennem luften og gribe fast i vægge. Baby Yoshi'erne fra Super Mario World er tilbage. Denne gang vokser de ikke, men de har særlige evner. Den blå kan blæse bobler, den gule lyser, og den lyserøde kan puste sig selv om som en stor ballon.

Alle disse gentagelser nager, men New Super Mario Bros. U er ikke noget dårligt spil, til trods for at det har så få nyheder.

Banedesignet er fantastisk og er for det meste sine forgængere overlegent. Især spøgelseshusene byder på mange kløgtige indfald. Så vi ignorerer bare det faktum, at alting virker lidt for velkendt. Der er usynlige vægge og udgange, der ikke er lette at finde. På et tidspunkt er man nødt til at forandre mønter til blokke ved hjælp af en tidsbegrænset kontakt. Når du er hoppet op på den nyligt skabte afsats skal du hoppe igen, mens afsatsen følger dig. Er du hurtig nok, kan du nå den skjulte dør.

Dette er en annonce:

Og så er der selvfølgelig Wii U-bonussen. Serien får gavn af den nye controller på to måder. Den første er selvfølgelig i multiplayer. Som den femte mand kan du blande dig i spillet udefra. Du kan placere op til fire flader ved at tappe på skærmen. Således kan du redde spillere fra at falde i dybet, eller hjælpe dem til at nå fjerne steder. Du kan selvfølgelig også være led og spærre vejen. Hvor der før var fire spillere, der gik hinanden på nerverne, er der nu fem. New Super Mario Bros. U vil ødelægge venskaber. Vi ser frem til at det sker. Det her skal nok blive sjovt! Seriøst!

Den anden fordel ved Wii U er mere subtil, fordi den essentielt bare er en bivirkning af selve konsollen. Men at spille spillet på Gamepaddets skærm er så sjov, at du måske helt glemmer dit tv - i hvert fald hvis du spiller alene. Det er så nemt bare et gribe controlleren og lige tage et par runder. De nye udfordringer og quick play egner sig også perfekt hertil.

Der gemmer sig fem slags udfordringer i Challenge Mode. I time attack skal du ræse dig vej gennem de udvalgte baner. I Coin Gathering er det selvfølgelig mønter, der er øverst på dagsordenen. I 1UP Rally skal du smadre så mange fjender som muligt for at samle ekstraliv. I Diverse Mode bliver du konfronteret med forskellige opgaver om missioner, som hvor langt du kan svæve uden at ramme jorden. Her er du nødt til at hoppe på fjender for at få ny højde under vingerne. I Boost Mode skal du spille sammen med en ven, og målet er at bygge platforme med Gamepaddet, så I kan nå så mange mønter som muligt.

New Super Mario Bros. U

Super Assistenten er også tilbage. Sidder du fast i en bane, kan du få Luigi til at spille hele eller dele af banen igennem for dig. Luigi virker dog umådeligt usympatisk, så vi forsøger at undgå hans hjælp så meget som muligt. Desuden bliver muligheden for assistance først tilgængelig, når man er død nogle gange på en given bane, og den springer mange af hemmelighederne over.

New Super Mario Bros. U gør ikke tingene lette for dig. Ja, vi ville have at den nye konsol blev lanceret med et nyt Mario-platformspil. Og trods kritikken bygger spillet på et fantastisk koncept. Og der er stadig masser af folk derude, der kæmper med 3D-verdenerne fra Marios andre spil. På den led bringer dette spil alle folk sammen igen - fra begyndere til Mario-fanatikere.

Grundlæggende er spillet lige så smukt som sine forgængere. Men her er stadig den der irriterende følelse af at spillet gentager sig selv for meget. Men måske er New Super Mario Bros. U bare en titel, der skal få tiden til at gå indtil det næste store Mario-eventyr.

New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Fantastisk multiplayer, sjove ekstraudfordringer, let tilgængeligt
-
Vi havde forventet mere innovation fra Mario, Luigi som Super Assistent
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Al Brocky
    For første gang siden 1997, har Nintendo lanceret en konsol med et ægte Mario-spil. New Super Mario Bros. U er det fjerde spil i serien, der så... 8/10

Relaterede tekster

4
Nintendo på vej med nye Wii U-pakker

Nintendo på vej med nye Wii U-pakker

NYHED. Skrevet af Lee West

Den 8. november udgiver Nintendo en såkaldt Mario & Luigi Pack. Pakken indeholder spillene New Super Mario Bros. U og New Super Luigi U samt en sort Wii U Premium med 32...

2
New Super Luigi Bros U lanceres alene

New Super Luigi Bros U lanceres alene

NYHED. Skrevet af Lee West

Nintendo kunne i dagens Nintendo Direct-udsendelse fortælle mere om New Super Luigi Bros U, som er en tilføjelse til New Super Mario Bros U, hvor Luigi (ikke overraskende...Indlæser mere indhold