Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Netgear Orbi 860 Tri-Band Wifi 6 Mesh System

Netgear fortsætter med at være dyrest, men de er altså også bedst.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Sidste år havde vi stort set kun rosende, og meget store, ord at sige om Netgears absolutte topmodel i Orbi-serien, RBKE 963, der på daværende tidspunkt var markedets første Quad-Band WIFI 6E mesh-system. Men at være først, og at havde "Orbi" stående på trøjen, det koster altså, og det sæt skal du i skrivende stund betale over 16.000 kroner for.

HQ

Alligevel forbliver Orbi Gamereactor-redaktionens foretrukne mesh-løsning grundet en række parametre, såsom ren og skær hastighed og dækkeevne, solidt app-design og pålidelighed også. Derfor er det rart at kunne slå fast, at du nu kan få et solidt, moderne WIFI6 Orbi-system til en del mindre.

Netgear Orbi 860 Tri-Band Wifi 6 Mesh System

Netgear har lanceret Orbi RBK863, som ligeledes kan fås som enkeltstående satellit, eller i pakker af enten to eller tre enheder total. De har nogenlunde samme design, men er en kende mindre end sine brødre i line-uppet, og naturligvis er det hverken WIFI6E eller Quad-Band, men snarere WIFI6 og Tri-Band.

Du får stadig alle de solide specifikationer som før, såsom 10gbit på WAN-porten, og en dækkeevne på godt 180 kvadratmeter per enhed. Derudover skal det igen siges, at Orbi-appen er uhyre pålidelig, og leverer både firmware-opdateringer, rigeligt med forståelig information omkring dit system og solide brugerfladeelementer. Alt det er her stadig.

Dette er en annonce:

Du får 2.4GHz-båndet, et 5GHz-bånd og et ekstra dedikeret 5GHz backhaul-bånd til kommunikation mellem router og de dertilhørende satellitter. Teoretisk set tilbydes der hastigheder op til 1.2Gbps på 2.4GHz og 5GHz skulle gerne kunne ramme 2.4Gbps. Naturligvis er det uhyre svært, hvis ikke umuligt, at ramme disse hastigheder. Alligevel leverede vores testsystem tæt på 1Gbps under ideelle testforhold, som er en del bedre end de fleste andre mesh-systemer vi har testet.

Naturligvis er det ærgerligt at se WIFI6E udeblive, men udrulningen af den her standard er sket langsommere end først antaget, så derfor er det ikke engang sikkert at størstedelen af din hardware derhjemme understøtter det, og allerede nu banker udrulningen af WIFI7 på døren. Er det irriterende når nu Orbi konsekvent er så meget dyrere? Ja, og ligeledes er det irriterende at se 160MHz-båndet mangle, som normalt kan klistre de to 5GHz-bånd sammen.

Netgear Orbi 860 Tri-Band Wifi 6 Mesh System

Alligevel er Orbi-systemet bare hurtigere og bedre end næsten alle de systemer vi har testet det sidste års tid, fra Google Nest WIFI Pro til Asus' mesh-system og snart TP-Links Deco AXE11000.

Dette er en annonce:

Vi er dog ikke helt færdige med at brokke os, for Netgear pusher aggressivt efter at man ikke bare investerer noget der ligner 8000 kroner i det her system, men også abonnerer på Armor. Alt taget i betragtning er det en ret vild service, der sammen med Bitdefender tilbyder nogle af de mest avancerede sikkerhedsløsninger vi har set, men det er cirka 500 kroner om året, og nogle af de her features burde virkelig indgå i prisen, såsom firewalls, VPN-tjenester og mere.

Når det så er sagt er Orbi 860-serien solidt designet, præsterer bedre end konkurrenterne, og leverer en brugervenlig oplevelse oven i det. Ja, der er frustrerende beslutninger her i forhold til at få serien til at passe imellem de resterende andre produkter fra Netgear, men det er stadig blandt de systemer vi ville anbefale.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold