Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

MSI Spatium M480 NVMe

MSI lover 7000MB/s - og leverer det.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Markedet for NVMe 4X4 4.0-drev er stort, og det er heldigvis til gavn for forbrugerne. Jeg har stadig en våd drøm om et NAD/RAID array med 8TB NVMe-drev, men af en eller anden grund kan man stort set kun købe 2TB som det største på det skandinaviske marked, men da priserne stikker helt af hvis man vil have mere end 2TB er det nok heller ikke så realistisk medmindre nogen betaler gildet for mig. Når det er sagt, så er 2TB bare maksimalstørrelsen for 4x4-drev, synes det.

Der bruges NAND Flash som de fleste andre, der er PDPC EES, AES256-kryptering og MSI har integreret Actiphy software i deres MSI Center til diskvedligeholdelse. Jeg ved ikke hvor meget mere man får med det separate program, men det er ikke helt billigt. Min personlige erfaring er at NVMe-vedligeholdelse først er relevant efter 5-6 års brug. Mit ene 1st gen NVMe-drev har 12-13 år på bagen, og fungerer stadig.

MTBF, altså gennemsnitlig tid for fejl, er 1.6 millioner timer. Det betyder på dansk at man, i hvert fald teoretisk, burde have et drev der kan køre lidt over 182,6 år før det fejler.

MSI Spatium M480 NVMe

Drevet er et standard 2280-format, og er udstyret med hvad jeg må betegne som et smukt og industrielt design med helt rene linjer. Det er Phisons E18-controller der bruges, og kapaciteten er 500 GB, 1TB og 2TB, med henholdsvis 512MB, 1GB og 2GB DDR4 DRAM cache. Der bruges Micron96 TLC-celler

Dette er en annonce:

Markedsføringsmaterialet er rimeligt sobert, der står tydeligt "op til"-hastigheder, og jeg ved ikke hvad mekaniske harddiske de bruger til test, men mine har godt nok aldrig ramt 150 MB/s, så den reelle hastighedsopgradering fra et mekanisk drev er reelt faktor 200.

MSI giver fem års garanti, det er meget i IT-land, eller indtil deres 1400TBW er overskredet. Det svarer til at man skriver lige under en terabyte data om dagen, hver dag, i fem år i træk. Så får man travlt, for med cirka 100GB per spil, så skal man altså installere og slette 10 store spil hver dag, fem år i streg. Jeg har haft NVMe-drev lige siden de kom på markedet, og har aldrig været i nærheden af at ramme TBW-grænsen på nogen af dem.

Drevet lå ret stabilt på 41 grader ved hård brug, det er fint, for controlleren og selve cellerne der opbevarer data er nemlig meget uenige om hvad den perfekte temperatur er, og bliver det for varmt bliver de nedbrudt, er det for koldt kan de dårligt virke.

MSI Spatium M480 NVMe
Dette er en annonce:

Vi målte en læsehastighed på 7011.53 MB/s, og en skrivehastighed på 6748 MB/s. Det er 0.77% fra målet på 6800 MB/s, og så lidt at vi ganske enkelt ikke gad at teste 7-8 gange mere for at ramme de hastigheder, og et ekstra tryk gav 6792 MB/s (altså 0.12% fra målet), men man skal så huske at SLC cachen, når den er tømt, er hårdt ramt, og så ser man helt andre hastigheder.

2.751- 2.650 kroner er også en slags penge for 2TB, men det kunne være meget værre. Omvendt er det altså ret langt fra de cirka 2000 kroner den her hastighed med mærkevare producenter normalt ligger på, så desværre hak i tuden for prisen. Der findes andre der er langt værre, over 1000 kroner mere, men det er ikke mange.

Så prisen er absolut i den høje ende, men man får også et voldsomt hurtigt, og voldsomt pænt og velkølet drev. Desværre er prisen altså ret meget i den høje ende for den her type ultra hurtige drev, også mere end hvad der kan forsvares.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold