Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

MSI Prestige 14 Evo

Den er slank, flot konstrueret og lynhurtigt. Men er det hele historien?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Selvom vi primært kender MSI for deres gaming-orienterede produkter, og for at være den sidste bastion for "GamerTM"-inspireret æstetik med flammende drager og brændende dødningehoveder på deres mus og tastaturer, så har de, ligesom så mange andre, arbejdet hårdt på at diversificere deres portfolio. Det er et fint udtryk for at lave mange forskellige slags produkter, og når nu de er i forvejen var ret gode til at lave gaming-bærbare, så er det da oplagt at tage de lektioner de har lært, og bruge dem til at lave bærbare computere til andre slags forbrugere.

HQ

Det er igennem det ønske at Prestige-serien blev født, der i sig selv resulterede i et hav af andre produktserier hos MSI, såsom Summit og Creator. Det seneste skud på stammen hedder Prestige 14 Evo, og det er netop et forsøg på at designe en bærbar der er fjerlet, relativt kraftfuld, pladsbesparende og anonymt men lækkert designet. Så er det lykkedes?

MSI Prestige 14 Evo

Først og fremmest er man nødt til at gjalde et rungende; "ja!" i forhold til designet og konstruktionen af chassiset. Selvom skærmen er 14 tommer, så vejer den bare 1.29 kilo, og er udført i rent aluminium, der hverken bøjer eller giver sig under daglig brug. Trackpaddet er mildest talt enormt, og MSI har gjort det som mange andre bør, og udnytte bredden til at give os mere plads dernede. Tastaturet er desuden responsivt og lækkert at bruge. Det hele er dog ingen dans på roser, eftersom MSI har ofret en ret afgørende port: HDMI. Jo, du får en USB-A (der dog kun er en 2.0 - hvad?), samt microSD og to gange Thunderbolt 4 USB-C porte. Nej, intet HDMI, som for alvor er ærgerligt, når nu MSI ellers har holdt godt fast i den her standard. Værre er det, at eksempelvis Asus stadig tilbyder netop det i deres glimrende Zenbook 13 OLED.

Men robust, det er den, men det er ikke alt sammen gode nyheder. Selve skærmen må siges for alvor at være en blandet affære. Jo, den her Prestige 14 er lidt billigere end den gennemsnitlige dyre ultrabook, men du får "bare" et 1080p IPS-"level" display, som vi ikke kunne klemme over 280 NITS. Det vil sige du får ikke den lækre kontrast som fra et OLED-panel, og heller ej får du en højere lysstyrke, som på Samsungs paneler. Desuden lever vi en verden hvor Huawei kan gå 2K, og Microsoft kan gå 1440p, så 1080p i et panel der ikke er lysstærkt nok? Det holder bare ikke.

Dette er en annonce:

Hvor MSI dog tordner tilbage ind i kampen er igennem de komponenter der gemmer sig under kølerhjelmen. Testenheden er udstyret med en i7-1185G7, som er ligaer over hvad mange konkurrenter fås med, og dertil kommer hele 32GB LPDDR4X RAM og 1TB NVMe. Jo, det er samme integrerede Iris Xe-grafik, men det gør nu ikke så meget.

MSI Prestige 14 Evo

Dette har naturligvis resulteret i en del bedre Geekbench- og OpenCL-scorer end tilsvarende 11th gen i5-processorer, som vist kun er at forvente, og heller ej lagde vi mærke til nævneværdig thermal throttling, eller høj larm. Prestige 14 Evo er vitterligt bare solidt kalibreret og tunet til at levere bedre end gennemsnitlig ydeevne i en tynd og transportabel formfaktor.

"Evo"-navnet betyder desuden at maskinen er certificeret igennem Intels eget program. Det skulle blandt andet garantere "all-day battery life", men her kommer Prestige 14 kun tæt på. Vi klemte omtrent syv timers brug ud af den, som så sandelig er acceptabelt, men den har svært ved at hænge med Asus' Zenbook OLED-model her.

Dette er en annonce:

Og så er der prisen. Herhjemme står den dig i cirka 8499, som er med i7-processoren, 16GB RAM og 512GB NVMe SSD-plads. Det er nogenlunde det samme som en Zenbook 13 OLED, men denne har så en Ryzen 7 5700U. Det er derfor lidt svært at vælge, men der kan ikke herske nogen tvivl om, at i brede træk er det lykkedes MSI at kreere en solid alt-i-en bærbar, der kan lidt af hvert. Hvis du skal have en i7 i en virkelig slank maskine, så er det her du får det. Jeg ville dog ønske, at der var HDMI, og særligt at skærmen var bedre.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold