Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Mountain Macropad & Displaypad

Mountain udvider deres modulære keyboard med endnu mere gejl - men det giver faktisk mening.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Mountain er efterhånden berygtede for deres modulære keyboards, og kommer nu med to udvidelser.

Den første er Macropad der, som navnet antyder, er et kontrolpanel med 12 programmerbare knapper. Det sidder på en grundbase der kan sættes direkte på dit Mountain Everest/Core tastatur, eller den medfølgende stander i metal og en solid gummibund.

Det forbindes så via USB-C til dit keyboard og koster 549 kroner, og styres fra Basecamp softwaren der i øvrigt er temmelig god. Der er integeret funktionalitet for Twitch, OBS og Adobe, men alt kan naturligvis konfigureres og der er endda mulighed for drag-n-drop, det er ret brugervenligt. Herudover kan det indstilles til dedikerede profiler der endda kan aktiveres automatisk når et specifikt program startes. Herligt!

Tasterne er naturligvis med baggrundslys, og bruger Mountains egne Tactile 55-kontakter. De kan i øvrigt hot-swappes med alle 3- og 5-pins kontakter fra Cherry. Der er også en aluminiumstopplade på. De er rated til 100 millioner klik og er smurt fra fabrikken, det er relativt stille kontakter, men dog med en tydelig taktil funktion.

Mountain Macropad & Displaypad
Dette er en annonce:

Det hele er vinklet for nemmere adgang, og det virker ret godt - men - jeg syntes ikke at de sidder særligt godt fast på tastaturet indtil at det gik op for mig at jeg havde placeret dem skævt, således at ydrekanten bankede ind i den lille forhøjning omkring USB-C stikket som man eks. kan monterer det glimrende multimediapad på - doh. Rent ergonomisk er det faktisk bedre at have dem ved siden af, synes jeg, men det er fedt at man har begge muligheder.

Displaypad er lidt det samme - dog med display-knapper i stedet for almindelige taster - altså samme funktionalitet, men hvor du selv bestemmer ikonet. Da det ikke er en almindelig tast men gennemsigtig gummi, så er tasten også lidt mere vaklende og eftergivende - men sammenlignet med en del af de streamdecks vi har haft, som er lavet på samme måde, så er tasten her faktisk væsentligt bedre, langt mere stabil og konsistent i trykket.

Det ekstra geniale er at man kan lave mappe og skifte imellem dem, altså lave en knap til en mappe-knap, og dermed "få" 11 ekstra knapper.

Der er kun tale om 104x104, så det er ikke så stort, men billederne skinner faktisk tydeligt og klart igennem, og det samme med farverne. Jeg brugte en blanding af ikoner, tegninger og rigtige billeder, og det fungerede væsentligt bedre end jeg havde regnet med.

Dette er en annonce:
Mountain Macropad & Displaypad

Prisen er desværre lidt voldsom - 999 kroner. Og så virker det bare ikke med alle spil og programmer - det var først lige blevet implementeret da vi prøvede det, men eksempelvis The Riftbreaker kunne jeg ikke få til at acceptere noget input fra Displaypad panelet, men det tænker jeg er et spørgsmål om softwareoptimering. Der er også en mulighed for at det kan være en form for indbygget anti-cheat, men det er helt klart en langt bedre måde at tilgå spillets byggemenu på, og noget jeg rent faktisk kommer til at bruge tid på at få til at virke.

Jeg synes det er fedt med modulære opgraderinger, og det er ret gennemført - men - en pris på eksempelvis 999 virker altså meget voldsom når det skal sættes sammen med et Everest Core der koster 1300 kroner. Selv et Everest Max koster stadig "kun" 2000 kroner - og så er 50% af prisen altså for meget.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold