Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Mountain Everest 60

Endnu et solidt produkt fra Mountain. Konkurrenterne kan roligt ryste videre i bukserne.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

For omtrent et år siden anmeldte vi Mountains første tastatur, Everest Max. Det var en af de uhyre sjældne øjeblikke, hvor gigantisk succes skulle komme fra uventet kant, for den her helt nye dreng i klassen formåede virkelig, som i virkelig, at sætte de etablerede giganter på plads.

HQ

Vi gav tastaturet et 10-tal, og står fortsat bag det i dag. Jo, Everest Max er ikke ligefrem et billigt tastatur, særligt ikke hvis du tilkøber adskillige moduler, men ved gud det er velkonstrueret, brugbart og bundsolidt sat sammen.

Og nu begynder ekspanderingen naturligvis, Mountain har taget sig god tid, men i disse tider er det uundgåeligt at et tastatur kun udgives et enkelt format. Nej, nu skal vi møde Everest 60, der på sin vis er et Max i 60% format, altså uden NumPad, og hvor selve formen prioriterer pladsbesparelse mere end funktionalitet.

Mountain Everest 60

Vigtigst af alt, så bibeholder Everest 60 de samme centrale fordele som sin storebror. Solid RGB der kører igennem Mountains fortsat overskuelige software suite, totalt tilpasselige switches, PBT double-shot caps, der kan fås i et utal af farvekombinationer, og et bundsolidt støbt chassis, der presser vægten op på hele 770 gram. Helt nyt er det dog, at du kan få Mountains egne switches, Tactile 55, Linear 45 og 45 Speed.

Dette er en annonce:

De har sågar valgt at designe et NumPad-modul, som du kan tilkøbe og tilføje direkte til Everest 60, og det kan, ligesom på Max, indsættes via en bundsolid mekanisme på hver side af tastaturet. Præcis hvorfor man ville købe et NumPad til et tastaturformat der netop gør sådan et stort nummer ud af ikke at have netop et NumPad, ja, det ved jeg ikke, men muligheden er der, og modularitet er vejen frem.

Det vigtigste er dog fortsat kvaliteten, og Everest 60 oser af det. Det er nok noget man ligesom skal forsøge at teste, inden man langer de cirka 1000 kroner over disken, men både stabilisering, soliditet og taktilitet er bedre end... ja, nærmest nogen andre på markedet. Everest 60 føles bare bedre at bruge end noget andet 60% tastatur vi nogensinde har testet.

Der er samme justerbare højde takket være de magnetiske risere, den omkringliggende RGB-stribe er faktisk pæn, og hver eneste switch-type er tilfredsstillende at bruge. Og hvis du ikke kan lide dem Mountain shipper med, jamen så skift dem da ud da tastaturet tager imod alle 3- og 5-pin switches på markedet.

Mountain Everest 60
Dette er en annonce:

Men selvom at selve brugsoplevelsen er noget nær perfekt, så er der stadig ankepunkter. Først og fremmest har Mountain ikke gjort samme udvalg af moduler tilgængelige til Everest 60 endnu. Der er ikke noget kommandomodul med det fantastiske scroll wheel, og der er heller ej en håndledsstøtte, der er noget nær kriminelt til den pris. Og til sidst, og det gælder måske ikke for alle; til prisen bør Mountain enten tilbyde 2.4GHz trådløs forbindelse, eller i det mindste Bluetooth. Det handler om modularitet og "freedom of choice", så hvorfor sidder vi stadig fast her? Det er fint med Everest Max, der er en slags power user-fantasi, men nu hvor de insisterer på at udvide sortimentet, så er det da et åbenlyst aspekt at introducere, eller hvad?

Når det så er sagt, så hvis du kan leve med de her kompromisser, og virkelig ikke ønsker bare at købe Everest Max, der godt nok er større, men som har alle disse muligheder også, så er Everest 60 et glimrende valg, ingen tvivl om det.

Og det er desuden også kun endnu mere tydeligt nu, at Everest står til at blive en af branchens mest frygtede konkurrenter.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold