Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Motorola Razr (2022)

Er du skeptisk overfor foldbare telefoner? Det er forståeligt, men den her er bare ret sej.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Lad mig måske starte med at sige, at jeg simpelthen ikke rigtig er gammel nok til at have et specifikt forhold til Motorolas Razr-telefon. Spørger du en ellers forbilledlig tech-anmelder som MrMobile, så er den form nærmest legendarisk, så legendarisk at ved at gennemgå et bredere redesign her i 2022, så har Motorola nærmest forrådt deres egne rødder.

HQ

Den afgørende kontekst her er naturligvis at for et par år siden, som direkte konkurrence til Samsungs Galaxy Z Flip, der reintroducerede Motorola deres Razr-klaptelefon med en foldbar skærm, en telefon der både blev hyldet for sit slående design, samtidig med at det blev tydeligt at der var masser af arbejde foran den her produktserie.

Den nyeste Motorola Razr dropper det redesign til fordel for noget lidt mere konventionelt, men selvom at den måske ikke ser lige så slående ud, så er det her en af de mere funktionelle foldbare klaptelefoner på markedet, og hvis du er træt af Samsungs OneUI, så er det her måske din næste Android.

Motorola Razr (2022)

Lad mig starte med at sige, at jeg personligt mener at den nye Razr er en ret smuk telefon. Den matte bagplade med det ikoniske logo tager ikke imod fingeraftryk overhovedet, det brede skærmforhold gør at den står i skarp kontrast til andre høje og slanke smartphones på markedet, cover-displayet er så stort at du kan køre en god portion af alle telefonens apps udefra, uden at åbne den, og den fremstår solidt bygget hele vejen rundt.

Dette er en annonce:

Hele herligheden vejer 200 gram, og er pakket ind i Gorilla Glass 5. Selvom at der ikke er nogen IP-certificering, så er de interne komponenter såkaldt "nano coated", så der er splash resistance mod eksempelvis regnvand. Der er desværre ingen trådløs opladning, men batteriet på "bare" 3500mAh har ikke haft noget problem med at holde en hel dag, som måske handler om at man ikke altid behøver at åbne den. Der er en bundsolid fingeraftryslæser under displayet, gode stereohøjtalere og opladning på 30 watt.

Displayet foran er på 2.7 tommer, er også et OLED-panel på 573x800 og kører i 60Hz. Herfra kan du tilføje app-genveje, tilgå samtlige af dine notifikationer, svarer på beskeder, ringe kontakter op, tage selfies med et preview-vindue i brugbar størrelse - ja, jeg tror ikke det er en overdrivelse at sige at du kan bruge godt 25% af telefonens samlede features udefra. Når du så åbner, ja, så bliver du mødt med et foldbart 6.7 tommer AMOLED-panel i 144Hz, der understøtter HDR10+, kører i 1080x2400 i 20:9. Det fungerer decideret glimrende, og selvom at bedre kaliberet display findes, så er det her responsivt, brugbart og solidt. Jo, telefonen er nærmest komisk bred, men det er også en rummelig telefon på alle måder, så at den skiller sig lidt ud der er fint nok med mig.

Motorola har droppet mid-range chipsets, og har udstyret den nyeste Razr med en Snapdragon 8+ Gen 1 sammen med 256GB UFS 3.1-plads og 8GB RAM. Det får den fuldstændig clean Android-software til at flyde forbi uden problemer, og det her er på alle måder et flagskib i forhold til ydeevne, responsivitet og pålidelighed. Det hjælper igen at Motorola shipper deres telefoner uden nogen form for bloatware, og de eneste ekstra features der er her, såsom Moto Display og diverse genveje, er kun smarte, og aldrig distraherende.

Motorola har også for alvor opgraderet kameraerne, og vi får denne gang en 50 megapixel wide med optisk stabilisering, samt en 13 megapixel 120 grader ultra-wide. Du kan nu filme i op til 8K/30fps, eller 4K/60fps, og du kan bruge det nye selfie-kamera på 32 megapixel via den nye hængsel, der kan positioneres i enhver vinkel du ønsker.

Dette er en annonce:
Motorola Razr (2022)

De her kameraer er bedre end man umiddelbart skulle tro. Der er solid dynamisk rækkevidde, fine farver og solid lyssætning. Naturligvis er der ikke samme skarphed som i en Pixel, en iPhone, eller en Samsung S22 Ultra, men de her kameraer fungerer, og du kan sagtens stole på dem i en travl dagligdag.

Du skal af med cirka 8000 kroner, så der er stadig en pris at betale for foldbar teknologi. Det er dog mindre end de fleste moderne flagskibe, det er ikke meget mere end en standard iPhone 14. Takket være solidt design, pålidelig ydeevne, fine kameraer og simpel software, så er Motorola tættere på at kunne konkurrere blandt de foldbare, selvom at de har måtte opgive lidt visuel identitet for at nå dertil.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold