Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Motorola Edge 30 Neo

Motorola har lavet hele tre nye udgaver af Edge 30, og de er allesammen relativt fine.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis der er én ting man kan sige om Motorola, så er det at de ikke ligefrem hviler på laurbærerne. Ligesom Samsung lader deres forretningsmodel også til at være afhængig af volumen, og det gør også at man kan blive lettere forvirret, når de lancerer deres flagskib, Edge 30, i hele tre udgaver samtidig.

HQ

Vi starter med Edge 30 Neo, der lader til at være den mellemste bjørn med Ultra-varianten i toppen, og så Lite som et endnu billigere alternativ endnu. Tidligere har det vist sig, blandt andet med Edge 20-serien, at det var standardudgaven der var den bedste, så gør det samme sig gældende her?

Motorola Edge 30 Neo

Neo-variantens "mission statement" er angiveligt at være lille, og netop det aspekt lader mange til at savne på smartphone-markedet i dag, så umiddelbart er logikken da solid. Nu er skærmen "bare" 6.28 tommer, men det er da mindre end en S22 Ultra, ikke?

Nå, hvad kan den? Jo, for dine 2400 kroner får du en plastikbagside, en fjervægt på 155 gram, manglende IP-certificering, trådløs opladning, trådet opladning på hele 68 watt, fine stereohøjtalere og et batteri på 4020mAh der umiddelbart kan få dig igennem en travl dag.

Dette er en annonce:

Så langt, så godt. Det er dog de mere centrale aspekter af brugsoplevelsen der imponerer. Tag eksempelvis displayet. Jo, det er 1080p, men det er et P-OLED på 120Hz, og det er både dybt, solidt kalibreret og responsivt. Snapdragon 695 SOC'en med de 8GB i testenheden fungerer upåklageligt, og får den her nærmest stock-udgave af Android til at flyve afsted uden de store problemer.

På relativt kort tid kan man lynhurtigt remse op hvordan en budgetvenlig Android-telefon fungerer, og netop fordi så mange efterhånden ligner hinanden, så fortstår du, læseren godt hvad det er det er du får. Så hvordan differentierer en telefon som Edge 30 Neo sig? Ja, det må jo så være kameraet. Men i en verden hvor Pixel 6a eksisterer, så skal der så sandelig ske noget før resultaterne ikke skal se skuffende ud.

Motorola Edge 30 Neo

Edge 30 Neo har et centralt 64 megapixel wide-kamera med optisk stabilisering, samt en 120 graders ultra-wide på 13 megapixel. Nej, der er ikke nogen telefoto her, som nok giver god mening, og det er desuden fint at Motorola helt har droppet en åndssvag makrolinse også. Billederne er også relativt fine, men udelukkende hvis hovedlinsen får nok lys. Der er hverken software eller hardware til at håndtere ringe lysforhold, så når dagslyset svinder ind, så introduceres du for masser af billedstøj og reflektioner.

Dette er en annonce:

Når det så er sagt, så er Motorola kommet overraskende langt med deres billigere linser i årenes løb, og det er nu relativt let at sige, at ligegyldig om du tager portrætter, landskabsbilleder eller bare... ja, billeder af dine dyr eller børn i halvnær, så kommer de til at tage sig fint ud.

Alt det for 2500 kroner uden et abonnement? Det er altså ikke helt ringe. Men problemet er stadig Pixel 6a, en telefon du kan få for 300 kroner mindre, og som giver dig nogle af de bedste stilbilleder på planeten.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold