Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Motorola Edge 30

Glem "Pro" og nyd til gengæld at Motorola virkelig ved hvordan man skal skrue en solid smartphone sammen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

For et par måneder siden anmeldte vi Motorolas dyreste flagskib, Edge 30 Pro, og selvom at der nærmest kun var ros til overs, så slog vi dog fast at det var ærgerligt at se Motorola give efter for den mere anonyme designfilosofi, der nærmest plager smartphone-branchen i disse dage. Faktisk sagde vi ret så direkte; at vi savnede de mere konsekvente kanter og industrielle islæt, som gjorde den originale Edge 20 så unik at se og holde.

HQ

Men Motorola har hele tiden haft et és i ærmet, og det er den regulære Edge 30. Glem det der "Pro", for Motorola affyrer nu den egentlige salve imod stavnen på konkurrenterne med en pris på cirka 3499 for 8GB RAM og 128GB plads. Det placerer den side om side med OnePlus Nord 2, og et godt hak under Samsungs S21 FE.

Det és i ærmet er netop designet, der endnu en gang indtager rekorden for den "tyndeste 5G-telefon i sin klasse" med en tykkelse på bare 6.79 millimeter. Ikke bare det, de hårde industrielle kanter er tilbage, og bare det at holde en Edge 30 er en ret særlig oplevelse, der nærmest udskammer anonyme og direkte uopfindsomme former fra Xiaomi, OnePlus og det dyng af lignende Android-telefoner på markedet. Edge 30 er anderledes.

Motorola Edge 30

Den vejer desuden bare 155 gram, og har en IP52-certificering imod både støv og vand. Til trods for den lave vægt har vi stadig dobbelt SIM-adgang, stereohøjtalere med Atmos tuning, Bluetooth 5.2, WIFI 6 og et batteri på lidt over 4000mAh. Udover trådløs opladning, så er der ikke noget umiddelbart der direkte mangler her, men det skal dog siges, at altså efterhånden virkelig er en ærgerlig ting at skulle gå på kompromis med, særligt eftersom mange forbrugere efterhånden bare ejer trådløse ladere i hjemmet, som de ønsker at kunne blive ved med at bruge. Det er... efterhånden bare et must.

Dette er en annonce:

Indvendig finder vi en Snapdragon 778G, et chipset som på ingen måde, som i ingen måde lod mig vente i løbet af den uges tid vi har testet den. Multi-tasking, Android Auto-brug, timelange kamerasessioner, vi har kørt Edge 30 igennem det hele, og det beviser måske endelig hvor meget inflation der er gået i de her chipset-forventninger, for det er vitterligt svært at mærke forskel på en Snapdragon 8 Gen 1, og en 778G. Desuden får du 8GB RAM helt fast, samt enten 128 eller 256 UFS 3.1-plads.

Det er særligt skærmen der er hovednummeret her, for vi snakker om et 6.5 tommer AMOLED-panel med 10-bit farver, 144Hz, HDR10+ og 100% DCI-P3 farvespektrumdækning. Farverne er dybe, skærmen er responsiv og har hurtig nok touch response til at man, igen, aldrig venter, og de 6.5 tommer står sandsyndligvis til at blive en glimrende mellemstation mellem de semi-store og de... ja, maxi-store skærmstørrelser på markedet.

Motorola Edge 30

Det man kan mærke konsekvent når man bruger Edge 30 er at hele telefonen er ét velsammensat kompromis. Skærm? Flagskibsniveau. Specifikationer? Budgetvenligt dog uden at man går på kompromis med oplevelsen. Opladning? De 33 watt du får fra den medfølgende oplader giver noget der ligner 50% på 25 minutter, selvom at det ikke er på OnePlus-niveau.

Dette er en annonce:

Pointen er at du selvfølgelig ikke får det hele her. Men det du får er så toptunet, så til prisen er det svært at forestille sig hvad man ellers skulle mangle - udover trådløs opladning naturligvis.

Så hvad med kameraet? Jo, her er der også et kompromis. Først og fremmest er der et 50 megapixel f/1.8 standard wide med optisk stabilisering. Desuden er der nyt legetøj, såsom såkaldt Instant All-Pixel Focus, der forkorter tiden det tager at specificere et fokusområde. Desuden gør det også at hver enkelt pixel bruges i både lodrette og vandrette mønstre, en konfiguration der gerne skulle inddrage mere lys. Motorola spiller i det hele taget med musklerne ved at tilbyde en ny form for pixel binning. "Binning" betyder at selvom at billedet tages i en høj opløsning, så sammenbindes et specifikt antal pixels til én, og dermed opnås en kondenseret kvalitet i en mindre filstørrelse men med skarpere detaljer. Motorolas teknologi gør dog, at i stedet for at sammenbinde, så er hver fjerde talt pixel en såkaldt "ultrapixel".

Det er alt sammen hovskisnovski, og spørgsmålet er om det virker. Lad os bare sige, at Edge 30 tager acceptable, hvis ikke direkte konkurrencedygtige billeder til prisen, og under testperioden fandt vi rigeligt med beviser for at 50 megapixel sensoren både lukker tilfredsstillende mængder lys ind, selv om aftenen, og at både farvekemi og detalje sidder hvor det skal. Det er klart at der er ikke samme computer-magi, som eksempelvis Google kan præstere på deres Pixel-telefoner, og heller ej af Apples magiske modes, men det er en hel, hel del bedre end samtlige konkurrenter på markedet.

Motorola Edge 30

Du får også en 50 megapixel vidvinkel, der desværre "bare" er 114 grader. Det er lige på grænsen af hvad man reelt kan kalde ultravidvinkel, og billederne mangler fortsat det drama som nemlig er pointen med særligt landskabsfotografier skudt med en bredere vinkling. Billeder er dog flotte, og den kan dublere som makro også.

Hvad du reelt set ofrer er en dedikeret telefotolinse, som oftest kombineres med et fancy periskop til at opnå større optisk zoom. Det er der ikke noget af her, men savnede vi det? Nja, ikke rigtig.

I stedet giver Motorola dig stadig en udgave af Android der nærmest sætter de fleste, udover Google, til vægs. Vi snakker et næsten rent skin, dog med de traditionelle tilføjelser, der stadig bidrager, snarere end at distrahere. Moto Display er eksempelvis genialt, og denne feature lader dig interagere med dine notifikationer fra låseskærmen på en enormt responsiv, og velfungerende måde. Der er også små gestusser, såsom at dreje håndledet for at åbne kameraet, eller at "hakke" med telefonen i luften for at starte lommelygten. Smart, brugbart og let - det er det Motorola kan.

Det gør stadig ondt, at der mangler trådløs opladning, for nu hvor vi også har en IP-certificering, så er det den eneste svaghed tilbage i Motorolas ellers tætsiddende rustning. Edge 30 er, ligesom Edge 20, et mesterværk, og den Android-telefon jeg vil anbefale alle jeg kender fremadrettet.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Motorola Edge 30

Motorola Edge 30

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Glem "Pro" og nyd til gengæld at Motorola virkelig ved hvordan man skal skrue en solid smartphone sammen.



Indlæser mere indhold