Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Mortal Kombat V: Deadly Alliance

Mortal Kombat 5: Deadly Alliance

Midway har fornøjet os med dødelige kampe i snart et årti, og med udgivelsen af denne nye titel, ser det ikke ud til de stopper foreløbigt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Midway har fornøjet os med dødelige kampe i snart et årti, og med udgivelsen af denne nye titel, ser det ikke ud til de stopper foreløbigt. Mortal Kombat : Deadly Alliance er vores seneste mulighed for at tæske løs på et stort galleri af forskellige karakterer. Mange af de gamle kendinge er tilbage i topform, men DA er naturligvis spækket med nye muligheder, baner og karakterer. Midway er vendt tilbage til rødderne, og Deadly Alliance minder langt mere om MK2 og 3, end MK4, som ikke levede helt op til mange fans’ forventninger. Forventningerne har da også været med blandede følelser mht. denne titel, men heldigvis er Midway’s brave kampsportsudøvere tilbage i absolut topform.

HQ

Figurerne, og ikke mindst banerne, er visuelle mesterværker og består af alt lige fra apokalyptiske dimensioner til dunkle fangekældre. De er alle interaktive og dynamiske, hvilket betyder at chancen for at spillerne får smadret lidt inventar i kampens hede er overhængende - Resten af grafikken og animationerne er af samme høje kvalitet. Langt de fleste slag og spark i DA er forholdsvise simple at udføre, og på kort tid kan spilleren lære en karakters repertoire. I modsætning til mange andre spil i genren lægger Mortal Kombat ikke vægt på, at kunne udføre komplicerede supermoves og lign. Derimod er de fleste bevægelser lette at udføre, men netop sammensætning af disse er hvad der gør systemet så interessant - de dødbringende combo’er. Dette bliver ydermere understreget af hver karakters helt unikke kampteknikker, hvilke hver person i spillet har tre af. De to primære teknikker er en eller anden form for kampsport, mens den sidste er et våben. Våbnene i MK er meget opfindsomme, og strækker sig lige fra enkle trækøller til drabelige orientalske klinger. Sammensætningen og timingen af disse muligheder er vigtig, hvis man vil til tops i spillet. Heldigvis sker overgangen fra den ene teknik til den anden blot ved at trykke på L1, så i sidste ende er det spillerens evne til at sammensætte drabelige combo’er med slag/spark/stik fra hver teknik. Det skal desuden bemærkes, at de fleste karakterer langt fra ligner sig selv fra de tidligere udgaver, så man skal starte næsten forfra med at lære sin yndlingskarakter at kende - hvilket naturligvis både kan være forfriskende og samtidig lidt belastende.

Udover mange interessante singleplayer-modes, har Midway skabt et interessant og innovativt system, hvormed spilleren kan erhverve sig nye baner, karakterer og andet habengut. Dette er et helt specielt mønt-system, hvor spilleren optjener mønter ved at vinde kampene - og ikke mindst de små minigames som dukker op fra tid til anden. Mønterne spenderes i krypten, som et stort lager af kister. På disse er der en pris, og spilleren kan så købe disse kister. Hagen ved dette er, at man ikke ved hvad ved der gemmer sig i de mange kister, så man kan være heldig og få f.eks. en ny bane, eller uheldig og blot få endnu en omgang conecpt art. En sjov og anderledes indgangsvinkel, men det kan være ret frustrerende at åbne den ene kister efter den anden med billeder af udviklerholdet, når man egentlig bare gerne vil have den sidste karakter frem.

DA er ikke uden et par ridser i lakken, og specielt de lange load-tider kan være frustrerende - en ting som specielt mærkes i versus-mode, hvor der kontinuerligt skal loades nye baner. Ydermere føles sværhedsgraderne ikke til at fungere efter helt hensigten, da der ikke er den vilde forskel de første niveauer. Selv på laveste indstilling er DA er dog langt fra barmhjertigt, og uerfarne indenfor genren vil møde stor modstand. I den store helhed er disse småfejl til at overse, og kan ikke vriste den gode totalitet fra denne titel.

Heldigvis har Midway lært af kritikken af MK4, og Deadly Alliance er derved blevet et herligt bekendtskab. Den gode MK-ånd er tilbage i fuld vigør, og denne endda blandet med overlegen grafik og animationer. Et unikt mønt-system og de mange forskellige funktioner i spillet gør, at der er masser at hente - også i singleplayer-delen. Spillet er let at komme i gang med, og tilbyder samtidig masser af timer med finpudsning af dødelige kombinationer og svære fatalities. Fans af serien og kamspils-entusiaster kan roligt føje denne dødelige titel til deres spilsamling, og lad os så uddele en blodtude eller to.

Dette er en annonce:
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Mortal Kombat-stilen er tilbage i god stil med fremragende animationer og grafik.
-
Til tider lidt for lange loadetider. Sværhedsgraderne er upræcise.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Ironw
    Vil først lige sige det er PS2 version, jeg anmeld. Men lad mig starte med at sige "GET OVER HERE" "finish him"... 7/10

Relaterede tekster

2
Mortal Kombat 5: Deadly AllianceScore

Mortal Kombat 5: Deadly Alliance

ANMELDELSE. Skrevet af Steen Marquard

Midway har fornøjet os med dødelige kampe i snart et årti, og med udgivelsen af denne nye titel, ser det ikke ud til de stopper foreløbigt.

0
Mortal Kombat: Deadly Alliance

Mortal Kombat: Deadly Alliance

PREVIEW. Skrevet af Steen Marquard

FATALITY! - Har du hørt dette ord i nærheden af en konsol eller arkadehal, har du sikkert også stiftet bekendtskab med Mortal Kombat-serien.

0
Mortal Kombat: Deadly Alliance

Mortal Kombat: Deadly Alliance

NYHED. Skrevet af Thomas Tanggaard

Midway har netop annonceret, at deres seneste Mortal Kombat spil får undertitlen Deadly Alliance. Spillet er under udvikling til Xbox, GameCube og Gameboy Advance.Indlæser mere indhold