Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Miasma Chronicles

Miasma Chronicles

Vi har besøgt The Bearded Ladies, og spillet deres lovende Tactical RPG.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Vi har været en tur til Malmø for at besøge indieudviklerne The Bearded Ladies, og spille deres kommende projekt Miasma Chronicles, der distrubueres af 505 Games. 505 har god sans for at finansiere store indieprojekter, der eksisterer i et mellemland mellem indie og storbudget. Miasma Chronicles eksisterer i denne gråzone, og er et flot tactical RPG, der drager på genreklassikere som Final Fantasy: Tactics, Ogre Battle og X-COM.

Miasma Chronicles tager udgangspunkt i et ødelagt Amerika, hvor verden er blevet destrueret af en mystisk energikilde ved navn Miasma. Landet præges af voldsom klasseskel, hvor overklassen udnytter resten af samfundet. Spilleren indtager rollen som Elvis - en mekaniker, der i søgen efter sin forsvundne mor, løfter sløret for både energikildens natur, men også for samfundets totalitære opbygning. På sin rejse møder han et farverigt karaktergalleri, der hjælper ham med at overkomme udfordringerne. Miljøet i spillet er som revet ud af Firefly og Cowboy Bebop, med en fed scifi-western-æstetik.

Miasma Chronicles
Dette er en annonce:

Miasma Chronicles takler et væld af forskellige tematikker. Spillet drejer sig hovedsageligt om klimakrise, men kommer også ind på konsekvenserne ved ukontrollerede kapitalisme. Disse temaer italesættes ikke eksplicit, men ligger nærmere mellem linjerne i spillets miljø og karakterer. Spilinstruktør Lee Varley beskriver selv tematikkerne, som "rampant consumerism" - altså løssluppen forbrugerkultur - og en naiv tro, om at stole på store virksomheder til at løse vores miljø- og klimakrise. Han mener, at begge emner er problemer i dag i samfundet.

Varley uddyber: "One of the themes that runs through the game is: If we abuse mother nature to the point of no return, what replaces it? What comes after?" - et ubehageligt spørgsmål, der udforskes på interessant vis i spillet, og gør Miasma Chronicles til et af de mere interessante spil i 2023.

Spillets producer Mark Parker benævner også spillets mørke humor, herunder brugen af plastik som valuta i spillet: "It's an ironic currency. We talk about plastic in the lore. You can see that undamaged plastic is very valuable, because it's very rare and it's a hint towards what the Miasma might be. We thought it was funny to have an ironic element but also touching on an important issue."

Miasma Chronicles
Dette er en annonce:

Spillet virker ikke kun lovende på et tematisk plan, men også gameplayet, der drager spilleren ind i universet. Udviklerne har formået at skabe en minimalistisk UI, der virker enormt indbydende for spillere. Tactical RPG-genren er berygtet for at have komplicerede menuer, der optager al plads på skærmen, hvilket gør UI-interfacen i Miasma Chronicles meget imponerende. Den sofistikerede og intuitive tilgang afspejles også i spillets combat-gameplay, hvor man uden besvær navigerer sine spillere rundt på banen, og opstiller det perfekte angreb.

Genreblanding har også spillet en rolle i spillets designfilosofi, siden Miasma Chronicles benytter sig af ret imponerende stealth-mekanismer. Spilleren kan derfor selv vælge sin tilgang til kampen, ved enten at dræbe fjenden én efter én med en lyddæmpet riffel, eller angribe dem med raketstyr og håndgranater. Det inviterer spilleren til at finde på kreative tilgange til handlingsforløbets udfordringer.

Der er dog nogle problemer ved spillet. Dialogen virker stiv og overfladisk, men det spiller sådan set ret godt ind i genrefilmsæstetiken, som spillet låner fra. Det er en dystopisk scifi-western, der låner fra de største i genren - og det er en æstetik, der virkelig fungerer. Miljøet er levende og propfyldt med detaljer, der giver verdenen karakter. Så selvom persongalleriet er en smule cliché, vejes det op med stærk world-building.

Miasma Chronicle virker som et lovende RPG-spil, der kan overraske de erfarne gamere, men også gribe de nye tilkommere til genren.

Spillet udkommer den 23. maj til Playstation 5, Xbox Series X/S og PC.

Miasma Chronicles

Relaterede teksterIndlæser mere indhold