Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Logitech MX Mechanical

MX-seriens første mekaniske tastatur er endelig landet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Når det nyeste Razer Huntsman, eller Roccat Vulkan kommer ind af døren på Gamereactor-redaktionen, så er det altid interesserede, passionerede sjæle der samles imens pakken åbnes. Grunden er let; der er mange spilentusiaster herude, der bruger tastaturer når de knuser noobs i CS:GO eller ganker i League of Legends (jeg lyder gammel, I know).

HQ

Ikke bare det, de fnyser også en kende når der kommer en pakke fra Logitech, hvor jeg så triumferende trækker et nyt MX Master-produkt op, og tænker drømmende på hvordan min effektivitet nu vil stige eksponentielt takket være dette nye værktøj.

Jeg elsker Logitechs kontororienterede MX-produkter, og har helt fast brugt en MX Master-mus, og et sæt MX Keys til alt der hedder arbejde her på Gamereactor-kontoret. Netop derfor spidsede jeg ekstra meget ører, da Logitech for nylig løftede sløret for MX Mechanical, som fungerer som en slags kombination af byggekvaliteten, slidstyrken og behændigheden fra MX, og den mere responsive og taktile følelse man får af rigtige mekaniske taster.

Logitech MX Mechanical

Det fås med taktile Brown switches (som testeksemplaret er udstyret med), men også med Clicky Blue eller Linear Red - det er som sådan ikke noget nyt, og selvom at det er Logitechs egne, så er de konstrueret og designet ud fra samme centrale skabelon som et utal af andre switches på markedet, særligt Cherry, har benyttet sig af i årevis. Derfor er det også let at rose MX Mechanical i det regi, for de her taster føles direkte fantastiske. De er stabile, responsive, tilpas taktile og fremstår ikke billige på nogen måde. Selve stammen på hver kontakt er ret tyk, det er hele ideen med Brown, og derfor opnår du bare bedre stabilisering af hver tast.

Dette er en annonce:

Selve chassiset er, som forventet, også fantastisk skruet sammen, og der er stort set ingen "flex". Nej, der er ikke samme fornemmelse af støbejern som på visse andre tastaturer, men igen ved Logitech-holdet hvordan man laver et godt kontortastatur, og det har de altså lavet. Desuden er hver eneste tast, hver eneste funktion, nu tilpasselig takket være den nye Logi Options+ softwaresuite, der går langt mere i dybden med mere avancerede features, dog uden nogensinde at bliver uoverskuelig. Bravo.

Logitech introducerer også såkaldt Smart Illuminiation, der sætter i gang idet lysforholdende omkring dig forværres. Det er ikke én konsekvent backlight-indstilling, men snarere intelligent belysning af enkelte tastegrupper baseret på hvor dine finger er på vej hen. Det er både for at holde fokus, men også for at spare strøm. Det skal dog siges at hvis du slukker backlight helt, så holder tastaturet noget der ligner 10 måneder på en opladning.

Logitech MX Mechanical

Tastaturet skal stå dig i cirka 1200 for den her full-size version, men du kan også skære numpaddet fra og spare en mønt på en Mini-variant. Det er mellem 200 og 300 kroner mere end det tilsvarende MX Keys, og der er ikke som sådan nogen eksklusiv feature, eller total omvæltende funktionalitet der adskiller de to. Du betaler for de mekaniske taster, that's it.

Dette er en annonce:

Men det er rart at have valget, og har du i forvejen gode erfaringer med MX, så er det rart nu at kunne vælge de mere taktile mekaniske taster. Det havde måske været fedt at introducere de her taster på et produkt, der differentierede sig lidt mere fra det eksisterende line-up, måske med diverse moduler, eller en ny håndledsstøtte, eller noget helt tredje. Men det betyder ikke at MX Mechanical ikke virker, det virker glimrende.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold