Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Linksys Atlas 6 Pro

Linksys leverer WIFI 6 mesh til en lidt billigere penge.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Jeg har givet en glødende varm anbefaling til Netgears Orbi-serie, med særligt henblik på RBK853-systemet, der, mens vi venter på at WIFI 6E endelig bliver gjort bredt tilgængeligt herhjemme, er virksomhedens topmodel. Systemet kombinerer fantastiske hastigheder med storslået brugervenlighed, og det kan på alle måder anbefales.

HQ

Hvis du er en millionær, der har cirka 9000 kroner at bruge på et mesh WIFI-system med i alt tre enheder.

Og er du ikke det, jamen så kigger du dig nok allerede om efter alternativer, og sådan et er der faktisk fra Linksys, der for nylig har lanceret deres Atlas 6 Pro. Lad os starte med at slå fast, at for et system med tre enheder, altså en router og to satellitter, så koster det cirka 3000 kroner - omtrent halvdelen af et tilsvarende Orbi.

Linksys Atlas 6 ProLinksys Atlas 6 Pro

Så hvordan kan de gøre det? Hastigheden på 5.4Gbps er faktisk højere end hos de fleste konkurrenter, og du får samme antal enheder i pakken. Jo, det skyldes faktisk at Atlas 6 Pro "kun" er dual-band, i stedet for tri-band. Det er teoretisk set ikke en hindring, hvis der ikke er alt for mange individuelle enheder, der forsøger at få adgang på samme tid. Linksys foreslår at man opgraderer til deres eget dyrere Velop-system, hvis man kravler over de 30 forbundne enheder på samme tid.

Dette er en annonce:

Men udover det, så har Atlas 6 Pro hele pakken. Både routere og satellitter er ganske små, og benytter samme Velop-inspirerede design. Fikse uden at være prangende. Der er fem interne antenner i hver, og vigtigst af alt har hver enhed, inklusiv satellitter, fire ethernet-porte, som kan være afgørende for at få en mere stabil forbindelse.

Og nu hvor vi snakker om ting Atlas 6 Pro gør godt, så er Linksys-appen decideret glimrende, og er endnu et testamente til hvor langt brugerfladedesign i router-segmentet er kommet de sidste par år. Nogle vil måske mene at der mangler lidt mere avancerede indstillinger, såsom intelligente filtre. Opsætning er dog en leg, og uden videre fanfare tog det cirka 6-7 minutter at starte routeren, og derefter tilføje de to satellitter.

I hjemmet testede vi med en 1000/100Mbps over COAX, og testhjemmet er i to plan på cirka 130 kvadratmeter. Lige ved siden af routeren leverede Atlas 6 Pro cirka 762Mbps, som er godt 40Mbps mindre end Orbi. Nogenlunde samme procentsats har gjort sig gældende med adskillige vægge imellem testenheden (der kørte en Ookla speed test) og den nærmest satellit, som var cirka 200Mbps mod Orbis 250Mbps. Netgear har brystet sig med bedre penetration af eksempelvis vægge og andre hårde overflader.

Linksys Atlas 6 Pro
Dette er en annonce:

I det store og hele kan den forskel dog let anses som værende teoretisk, og oftest vil du snarere se begrænsninger fra de servere du eksempelvis downloader fra, end at det er en begrænsning i dit eget hjem. Faktisk har Atlas 6 Pro præsteret noget nær upåklageligt i hele testperioden, og vi så nu ikke rigtig besvær associeret med at nærme os de der 30 forbundne enheder.

Men naturligvis er der en grund til at Linksys henviser direkte til et tri-band baseret system, hvis det samlede antal overstiger det tidligere nævnte estimat, og det er at der vil være en hastigheds- og dækningsmæssig konsekvens i yderste instans. Hvis du altså kan "klare" dig med dual-band, ja så er Atlas 6 Pro glimrende til prisen.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold