Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

LG Signature Z2 77"

LG's bedste fjernsyn nogensinde, og det dyreste.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Selvom at europæisk lovgivning kan ende med at sætte en stopper for udviklingen af 8K-fjernsyn i sin nuværende form grundet det højere strømforbrug, og at mængden af reelt native 8K-indhold endnu er svindende lille, så mener producenter som LG, Samsung og Sony stadig at der er en fidus i at være fremadskuende, og vise os hvad en drastisk forøgelse af opløsningen kan gøre for den underholdning vi konsummerer.

HQ

I LG's tilfælde handler det også om noget andet, deres Z-serie er godt nok såkaldte "loss leaders" i den forstand at de ikke regner med at sælge mange enheder, men at den viser vejen fremad. Udover at være et "Z"-fjernsyn, så hedder de "Signature" af en grund, det er LG's flagskib, deres lysende nordstjerne.

LG Signature Z2 77"

Så lad os ignorere prisen for en stund, en pris der let kravler over de 50.000 kroner herhjemme, og i stedet kigge på de centrale teknologier LG kan byde på, når udviklingsomkostningerne får en blank check.

Først og fremmest er Z2 Signature 8K lavet i det såkaldte Gallery Design. Det betyder at ligesom G-serien så er fjernsynet utrolig tyndt, som i 32 millimeter tykt. Og det er sådan hele vejen ned, så glem den der pseudo-tyndhed der opstår blandt andet på C-serien. Der er noget direkte surrealistisk ved at se noget være så tyndt, som så alligevel vejer over 40 kilo, og som byder på højere opløsning og stærkere specifikationer end de fleste almindelige fjernsyn hjemme i danskernes stuer.

Dette er en annonce:

Der er fire HDMI 2.1-porte, hvoraf en er eARC, der er også rigeligt med USB-tilslutninger, og det hele køres igennem en slank kabelkanal med indbyggede holdere bag på, så det hele kommer ud lige under fjernsynets midtpunkt. Der hører desuden både fødder og LG's eget blinde beslag med, så du selv kan bestemme hvordan det skal placeres.

LG Signature Z2 77"

Det tager sig luksuriøst ud på en måde vi ikke har set før her på redaktionen, og er så overkill som det kan blive. Samtidig, set som et preview af LG's umiddelbare fremtid nede i de mere forbrugerorienterede produktserier, så er det direkte betryggende. Man får desuden en langt, lang lækrere fjernbetjening med i børstet aluminium, der ikke ofrer features, men fremstår bare langt mere passende til et dyrt OLED end den sorte plastikfjernbetjening man får med til et G-fjernsyn.

Panelet er 8K, altså 4320p i 7680x4320. Desuden er der alle de faste LG-fordele, såsom 120Hz refresh-rate, VRR-funktionalitet, G-Sync via et dedikeret modul, HDR 10 Pro, HLG, Dolby Vision, omtrent 1000 NITS i lysstyrke og meget, mere. Vi er lidt nået dertil hvor vi har berørt LG's nuværende panelteknologi i flere omgange. Selvom at det er 4K-versionen, så kan vi anbefale at du læser Kims anmeldelse af C2 lige her, hvor man kan blive lidt klogere, ned i den helt granulære detaljegrad, på hvordan panelet hænger sammen. Det korte og det lange er at vi her er så tæt på perfektion for det blotte øje, at det er svært at få armene ned.

Dette er en annonce:

Så 8K, ikke? Der er naturligvis kun en håndfuld Youtube-videoer når vi snakker om native indhold, enten det eller du forsøger at hooke en af de dyreste desktops op, så hele ideen er det AI Upscaling-modul LG har udviklet, der skal gøre brug af den højere opløsning til at forstærke de 4K-signaler der kommer fra vores konsoller, og igennem streamingtjenester. Det korte og det lange er at man kan se forskel. Det skyldes at det her fjernsyn ikke har den samme a9-chip som de andre OLED EVO-modeller fra LG, men en specialdesignet a9 Gen 5 8K-processor, som udelukkende arbejder på at opskalerer, rydde op og klargøre et sprødere billede. LG er sjovt nok ret tilbageholdende i forhold til hvordan dette helt nøgternt fungerer, men det gør det bare. Det her er det flotteste billede vi har set nogensinde, ingen tvivl om det.

LG Signature Z2 77"

webOS22 er fortsat ikke vores favorit hvad angår smartTV-brugerflader, men det er dog blevet mere responsivt her, muligvis igennem den nyere chip. Lige meget hvad så fungerer det som det skal, og vi har primært testet via det helt nye AppleTV 4K, som naturligvis er bedre på alle måder end det eksisterende system, men som selvfølgelig også koster ekstra.

Er LG Z2 de 50.000 værd? Det er godt nok svært at sige, og i de fleste tilfælde vil det letteste svar nok være et nej. Men det er det bedste fjernsyn vi nogensinde har testet, og vidner om at selvom at Samsung og Sony napper i hælene, så forbliver LG den stærkeste konkurrent på markedet, og står til at forblive det det næste stykke tid.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold