Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Lenovo Legion 5i Pro (2022)

Lenovo går Intel, og leverer i den forbindelse ret høje benchmark-tal. Men på bekostning af hvad?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Vi har gjort en fejltagelse at lade Lenovos Legion-serie af gaming-bærbarer passere lidt under radaren de sidste par år, og har i stedet kigget mere indgående på Razer Blades, MSI's GS-serie sågar Alienware. Det er dog en fejl, for særligt 5 Pro-modellen er i flere år blevet hyldet af diverse tech-guruer som værende et eksempel på en perfekt afbalancering mellem vægt og ydelse.

HQ

Den nyeste af slagsen skabte derfor røre da den blev afsløret under årets CES-messe, og nu har vi endelig modtaget den. Før vi tager hul på hele den kritiske sondring, så lad os først lige få de mest afgørende specifikationer af vejen, så I ved hvad vi har med at gøre:

CPU: Intel Core i7-12700H
GPU: RTX 3070 8GB VRAM
RAM: 16GB DDR5 4800MHz
Lager: 1TB NVMe M.2 SSD

Naturligvis er der en række SKU'er, hvor du skruer op og ned for RAM, lagerplads og grafik, så det kan betragtes som en bred dom af 5i Pro som serie, men med specifikke tekniske betragtninger om bare denne SKU, eller variant.

Lenovo Legion 5i Pro
Dette er en annonce:

Først og fremmest er det måske værd at pointere, at hvorimod andre Legion-baserede bærbarer har fanget opmærksomhed grundet en relativt lav profil, og dertil en lav vægt, så er det ikke helt tilfældet her. Hele pointen er også at du ofrer lidt for at få en mere passende ydevne til 1440p, så derfor skriver lige et nip over 2.5 kilo, og en profil på noget der ligner en centimeter lukket. Der er dog så der er plads til rigeligt med indtag og udluftning generelt, og som vi kommer til, så er det nok mere her at Lenovo imponerer.

Batteriet er godt nok på 80WH, men for at være helt ærlig, så kunne det kun præsterer en håndfuld timer væk fra opladeren, og det er altså under fire timer hvis du egentlig bruger den til noget. Med en relativt høj vægt, så er det skuffende, særligt når andre 15 tommer konkurrenter fra eksempelvis Asus kan præstere en hel del bedre.

Det skal dog siges at selve konstruktionen er ret lækker. Vi snakker aluminium det meste af vejen, og der hvor der er plastik er hele modellen velkonstrueret uden tegn på en forhastet produktion. Desværre er opladeren også tung, omtrent et kilo, og stikket er proprietært på klassisk Lenovo-vis.

Indvendig finder vi et decideret glimrende tastatur, som uden tvivl henter lidt inspiration fra Lenovos ThinkPads. Tasterne er responsive, velfungerende og pålidelige. Det samme kan i brede træk siges om maskinens trackpad, men den er dog asymmetrisk placeret til venstre, noget som vi er blevet godt trætte af gennem årene. Heldigvis er stort set samtlige porte, bortset fra en Thunderbolt 4-port og en ekstra USB-C, rykket om bagpå, hvor du finder to USB-A, HDMI 2.1 og Gigabit Ethernet.

Dette er en annonce:

Displayet er også ret solidt. Heldigvis snakker vi 16:10 i 2560x1600, altså 1440p, og dertil kommer 165Hz, der synes den perfekte refresh-rate til de spil du står til at spille. Der er tale om et VA-panel, så derfor kan man ikke forvente de samme 600-800 NITS lysstyrke, men helt ærlig så er de cirka 500 NITS panelet præsterer ganske rammende i vores optik. Helt kalibreret er det ikke, men rammer dog 100% sRGB og cirka 85% DCI-P3, så det passerer testen for vores vedkommende. Det skal dog siges at du kan få eksempelvis Asus-modeller med Pantone-validering, der også formår at ramme 100% DCI-P3, men vi tænker kun at det gør sig gældende for dem der også har berøring med en eller anden form for redigering ved siden af spilleriet.

I forhold til ydeevne, så ser vi her kanonhøje CPU-scores fra den i7-12700H, og det er altså vildt at se Intel slå igen mod AMD. Det skyldes primært at chippen had adgang til at drage hele 120 watt, og når den gør det, så får vi følgende Cinebench-scores ud, som stort set er de højeste vi har testet i det prisleje, og blandt andre gaming-bærbarer.

Cinebench R23 Single:
2003

Cinebench R23 Multi:
19294

Sammen med det ganske habile RTX 3070, som ikke er et Ti-kort, så er gaming i Ultra settings i 1440p en ganske behagelig oplevelse. Du kan naturligvis begrænse opløsningen til 1080p, få de 16:9-bjælker tilbage på og få en del højere billedhastigheder. Pointen er bare at i Ultra/1440p - der bør du kunne forvente over 60fps.

Cyberpunk 2077 (1440p/Ultra)
64fps

Battlefield 2042 (1440p/Ultra)
66fps

Forza Horizon 5 (1440p/Ultra)
68fps

Lenovo Legion 5i Pro

Alt imens særligt de syntetiske tests kørte så vi omtrent 84 grader på CPU'en, som naturligvis er i den høje ende, men taget i betragtning hvor varme og hvor sultne de her Intel CPU'er kan blive, så er alt under thermal throttling nærmest gode nyheder. Derudsover så vi godt 80 grader på CPU. Disse tests blev dog, naturligvis, kørt i Performance, og der så vi larmen spole op til cirka 52dB, som vil være ubehageligt for nogle. Du kan smide den i Balanced, og se noget der ligner 40dB.

Det er tydeligt at se at Lenovo Legion 5i Pro er en afbalanceret maskine, der uden tvivl leverer bedre end forventede testresultater. Det er dog ikke udelukkende nogen dans på roser, og Lenovo har både ofret en slankere profil, en lidt mindre irriterende strømforsyning og et ordentligt full-size trackpad. Men stadig, til cirka 15.000 så er det altså meget man får for pengene her.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold