Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords

Knights of the old Republic: The Sith Lords

Den ældgamle jedi-ridder orden tager endnu en omgang. Alan har ræset galaksen tynd i jagten på nye eventyr.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Se et in-game klip fra The Sith Lords lige her

I et åbent, fascinerende univers foldede BioWare deres fortællermæssige vinger ud og lettede i et fabelagtigt eventyr. Det første Knights of the Old Republic (KOTOR) var et rent tour de force, som efterlod Gamereactors redaktion åndeløse. Det var en vandring gennem det velkendte Star Wars-univers, blidt omsvøbt i John Williams klassiske toner. Samtidig var det et glimrende eksempel på, hvordan man spinder en vedkommende fortælling krydret med en enestående drejning. Sådan en succes må naturligvis afstedkomme en efterfølger. Denne gang har Bioware sluppet tøjlerne imens de udvikler det spændende Jade Empire, så i stedet er det Obsidian der svinger pisken, og det gør de i ganske overlegen stil.

Uden at gå for meget under huden på historien, så befinder vi os nogle år efter det første KOTOR. Udgangspunktet ser os drive gennem det tomme rum - hårdt sårede på et spøgelsesskib. De indledende øvelser giver os mulighed for atter at vænne os til kontrollen gennem en T3 droide, der samtidig bliver dagens helt. En asteroide der gemmer på sine egne hemmeligheder giver vores genopstandne helt sine første kampøvelser. Her får man også afdækket lidt af sin fortid. Det viser sig nemlig, at man er en af de sidste resterende Jedi-riddere - en kraft man dog ikke umiddelbart er glad for at besidde. For at gøre ondt værre er Sith ude efter os - ikke noget sjovt scenario at vågne op til.

KOTOR2 er atter et spindelvæv af fortællinger, hvor en række unikke figurer vikler én dybere ind i den klæbrige historie. Igen hvirvles man ind i en kompliceret historie, hvor man ved andres hjælp må kæmpe og tænke sig nærmere til problemets kerne. Inden længe tikker timerne ubarmhjertigt forbi imens man atter lader sig henrykke. Selv om historien ikke er lige så overraskende som sidste gang, og generelt er mere løs, er den stadig vedkommende. Især er der kælet for de mange personer som man kan tilknytte sin gruppe. Alle lader de til at følge deres egen agenda, og man er ofte fanget af såvel indre som ydre stridigheder.

Dette er en annonce:

Obsidian har - vel ganske naturligt - valgt at satse på det sikre, og holder derfor fast i det oprindelige setup. Vi får altså atter serveret en let gang RPG-kræs pakket ind i et højt tempo, glimrende grafik og episke kampe. Som Jedi har alle ens valg konsekvenser, hvor lyset og mørket lokker som yderpunkter. Netop dette er med til at gøre historien endnu mere interessant, og man føler i allerhøjeste grad at valg og beslutninger har en indvirkning. Det varer da heller ikke længe før historien rigtigt tager fat, og så kommer man ellers på en intergalaktisk rejse af dimensioner. Her vil ansigter fra fortiden gøre deres indtog, imens den evige kamp mellem Sith og Jedi udfolder sine rosenblade.

Da vi for nogle måneder tilbage skrev vores første indtryk af KOTOR2, var vi en smule forbeholdende. Umiddelbart virkede det lidt som om man blot ønskede at høste frugten af den første titels succes - uden at komme med nye tiltag. Ærligt talt, så er det heller ikke nye tiltag som pakken flyder over med, men til gengæld er det hele finpudset med et opmærksomt øje for detaljen. Det hele er trinløst strikket sammen - fyldt med lækkerier og opfindsomme referencer. Dertil så er originalens motor blevet smurt, og tilføjet mindre modifikationer. Det er nu eksempelvis muligt at have to forskellige våbensammensætninger, som man løbende kan skifte imellem. Dette gør det selv sagt noget lettere, når man vil skifte fra nærkamp til langdistance. Det er dog ikke en dans på roser uden torne; som det var tilfældet med første ombæring, så er der også denne gang lidt teknisk fnidder. Det kommer især til udtryk når der er gang i skærmen, så begynder hastigheden seriøst at halte.

KOTOR2 er ikke nogen teknisk milepæl, men det er stadig et meget kompetent stykke legetøj. Grafikken er fyldt med detaljerede teksturer i varierede omgivelser. Dertil kommer en lang række virkelig gode animationer, som i høj grad er med til at puste liv i de mange kampe. Man kommer ikke udenom at det ser yderst sprødt ud når lyssværdene danser og kraften udgydes - hvis man altså lige ser bort fra at hastigheden som sagt kan halte lidt. Lyden er helt sublim. Det er intet mindre end imponerende så meget tale der er pakket ned på skiven - endnu mere imponerende er udførelsen, der næsten altid føles professionel. KOTOR2 træder i samme fodspor som sin forgænger, men det gøres med ærbødig respekt, og resultatet er lækkert.

Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith LordsStar Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith LordsStar Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith LordsStar Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Utroligt lækkert stykke håndværk bygget på kærlighed.
-
Det er meget det samme som i første ombæring.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold