Dansk
Gamereactor
esports
Counter-Strike: Global Offensive

Karrigan har løst sine visumproblemer og kan spille i Eleague

Astralis' holdkaptajn går dog stadig glip af første spillerunde. Træner Danny "zonic" Sørensen træder ind i stedet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I denne uge skal det danske Counter-Strike-hold Astralis spille med i den amerikanske Eleague, en liga der har millioner i præmiepuljen og bliver sendt på amerikansk tv. Men der blev stukket en gevaldig kæp i hjulet for holdet denne weekend, da det viste sig at holdkaptajn Finn "Karrigan" Andersen ikke kunne få lov at rejse ind i USA. Det skyldtes en regelændring omkring rejser til Iran, hvor Karrigan havde været i 2012, og pludselig var hans ESTA-indrejsetilladelse ikke gyldig.

Altså måtte resten af holdet flyve til USA uden deres kaptajn, mens Karrigan febrilsk forsøgte at sikre sig et visum til landet. Og det er heldigivis lykkedes, skriver han på Twitter. Karrigan har fået visum, og sætter sig på et fly til USA i eftermiddag.

Dog kan han ikke nå frem i tide til at være med i første spillerunde, idet Astralis' første kamp starter klokken 18 i aften, dansk tid. Altså vil Karrigan først kunne spille med onsdag og torsdag (og forhåbentlig også fredag, hvis holdet når så langt i turneringen). I mellemtiden træder træner Danny "zonic" Sørensen ind og udfylder Karrigans plads. Det er mange år siden zonic aktivt har spillet Counter-Strike på konkurrenceniveau, men i sin tid var han blandt de bedste spillere i verden.

Astralis skal spille i alt fire kampe i aften, mod de amerikanske hold NRG og Counter Logic Gaming. Under normale omstændigheder ville danskerne være storfavoritter i de opgør, men uden Karrigan ser det noget sværere ud. Et andet dansk hold, SK Gaming, er med i samme gruppe.

Gruppespillet fortsætter som sagt onsdag og torsdag, og gruppens finalekamp spilles sent fredag aften.

Eleague bliver vist på den amerikanske tv-kanal TBS i USA. Herhjemme viser TV3 Sport kampe fra ligaen.

Counter-Strike: Global Offensive
Karrigan kan her til eftermiddag sætte sig på et fly til USA. // Photo: Astralis

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold