Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Jabra Elite 3

Jabra forsøger sig med et lidt billigere sæt in-ears, og de fungerer glimrende.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis der er én central tendens vi let kan spore tværs over forskellige dele af forbrugerelektronikbranchen, så er det et ønske om at konkurrere på forskellige trin af prisstigen. Hos smartphones ser vi forøget konkurrence i det såkaldte "mid-range segment", og kigger man på hovedtelefoner og in-ears har producenter som Google on Nothing forsøgt at fjerne fokus fra de store flagskibsprodukter med aggressive priser.

HQ

Midt i alt det her har vi Jabra, som som regel allerede har produceret glimrende in-ears til solide priser, og kontinuerligt har fået positive, rosende ord med på vejen fra næsten hele pressen, inklusiv Gamereactor.

Jabra Elite 3

For nylig afslørede de, at de havde i sinde at diversificere deres portfolio lidt, og et eksempel på det er Elite 3, et sæt som herhjemme kan købes for bare 650 kroner. Det er hysterisk lidt for en så pålidelig producent som Jabra, men spørgsmålet er om der er blevet ofret lidt for meget?

Først og fremmest er det nærmest værd at slå fast hvad Elite 3 ikke har. Der er ingen aktiv støjreduktion, og heller ingen MultiPoint, en feature der før tillod ens Jabra in-ears at forbinde til adskillige enheder. Der er heller ingen auto-pause, men vi kan ikke lige se den forbruger for os, der begræder tabet af netop denne feature, der som oftest bliver slået fra - eller det gør vi i hvert fald.

Dette er en annonce:

Hvad du i stedet får for dine 650 kroner er pålidelighed, såre simpel pålidelighed, og det er svært at forestille sig noget andet produkt i den her prisklasse være sammensat lige så kompetent som disse. Først og fremmest er selve konstruktionen glimrende. Jabra beskriver det selv som "sleek Danish design" (da brandet er dansk), og vi ville give dem ret. Det hele er bløde kurver, lækre materialer og solide magneter, og alting føles, lige fra at fjerne dem fra etuiet, til at placere dem i ørerne.

De bibeholder den samme knap på hver side, og både vi, og andre vi har snakket med, foretrækker fortsat en fysisk knap i stedet for touch, som i visse tilfælde kan være upålidelig. Knappen er desuden let nok til at du ikke skal trykke for hårdt for at aktivere.

Der er desværre ingen trådløs opladning her, men i vores tests så vi de lovede otte timers brug, og sammen med etuiet er det noget der ligner 30 timer, som er blandt de bedste resultater vi har set her.

Jabra Elite 3
Dette er en annonce:

Selvom der mangler ANC, så er der et solidt fysisk segl i øret, og vigtigst af alt; de lyder virkelig, som i virkelig godt til prisen. Som vi har noteret os før er der en balance her som de fleste konkurrenter ikke rigtig kan eftergøre. Jo, Pixel Buds A er nok "smartere", men de lyder ikke lige så godt, og hvorimod Nothing Ear (1) har ANC, så er der ikke helt samme balance i tuningen.

Og en anden ting er også at selve mikrofonerne på Elite 3 er decideret fantastiske, og dem vi testede opkald med noterede markant bedre lyd fra mikrofonen sammenlignet med Nothing Ear (1) og Buds A.

Der er nu langt mere konkurrence på det her "mid-range"-trin på markedet, og det kan forbrugerne være taknemmelige for. Det gør nemlig at producenter som Jabra klør sig i hovedbunden, og introducerer produkter som Elite 3. For de her er bundsolide.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold