Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

iPad Pro 2022

Apples nyeste iPad Pro byder på relativt overfladiske opgraderinger, men det betyder ikke at den ikke er genial.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Der står nu "iPad Pro" bag på den nye iPad Pro. Det lyder som en ret kedelig måde at starte en anmeldelse af et nyt stykke forbrugerelektronik, særligt når det kommer fra Apple, men det er måske bare for at slå fast at der udover én central opgradering virkelig ikke er så meget nyt under solen her.

iPad Pro 2022, den hedder det samme, har de samme dimensioner og farver, har præcis samme MiniLED display i den her 12.9" variant, lader med samme hastighed, tilbydes i de samme centrale versioner og har samme kamera.

iPad Pro 2022

Det betyder dog ikke at der ikke er noget nyt overhovedet. iPad Pro 2022 tilbyder nemlig den nye M2-chip, som fortsat langsomt ruller ud tværs over Apples samlede portefolie. Det betyder også at du får adgang til teknologier som WIFI 6E, ProRes-redigering, SmartHDR 4 og en ny Hover feature på den nyeste generation af Apple Pencil.

Forskellen fra M1 til M2 har vi i brede træk dækket tidligere. 20 milliarder transistorer i stedet for 16, 100GB/s båndbredde i stedet for 68.25/GB/s, 10-kernet GPU i stedet for otte - det er alt sammen typisk "spec talk" der tilsammen giver en 20% forøgelse i syntetiske benchmark-resultater fra blandt andet Geekbench. Det er ikke alle workflows der kan drage direkte fordel af de ekstra hestekræfter, men applikationer som Luma Fusion, Lightroom og visse spil vil uden tvivl nyde godt af lidt mere under kølerhjelmen, så helt spildt er det ikke.

Dette er en annonce:

WIFI 6E er en fantastisk tilføjelse, der giver den nye iPad hurtigere teoretiske hastigheder, og muligheden for at hive et stærke signal i udkanten af et bestemt dækningsområde. Det synes måske ret trivielt, men det er dog en ret afgørende opdatering for dem der anser sig selv som "pros", og som har brug for adgang til de hurtigste WIFI-hastigheder.

Hover-funktionen er jeg også hurtigt blevet meget, meget gode venner med. Primært kommer det til at komme til udtryk for kunstnere, der eksempelvis gerne se et preview af en bestemt børste- eller penstørrelse i Photoshop renderet på skærmen før pennen rammer glasset. Men den kan også bruges til at highlighte apps på forsiden, eller teoretisk set meget, meget mere når udviklere først tager fat. Nogle har kaldt det "3D Touch til iPad", som synes lettere overdrevet. Men smart er det.

iPad Pro 2022iPad Pro 2022

Jeg arbejder lige nu på en feature, hvor jeg reelt set bruger en iPad med Apples eget tastatur som en "laptop replacement", for blandt andet at se hvordan særligt Stage Manager og mere desktop-lignende udgaver af Apples egne applikationer og programmer muliggør et potentielt skift ude i fremtiden. iPadOS 16 er faktisk utrolig finpudset, og ikke bare det, jeg bliver nødt til at sige at iPad er virkelig, virkelig tæt på efterhånden.

Dette er en annonce:

Disse nye ændringer kommer ikke til at gøre alverden til forskel, men de cementerer kun en central pointe jeg har forsøgt at hamre igennem i en del år nu; iPad er næsten klar, den er lige på nippet, og den er glimrende til næsten alt du vælger at bruge den til.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
iPad Pro 2022

iPad Pro 2022

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Apples nyeste iPad Pro byder på relativt overfladiske opgraderinger, men det betyder ikke at den ikke er genial.Indlæser mere indhold