Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

iPad Mini (2021)

Apple har endelig opdateret iPad Mini-formatet, og det har været ventetiden værd.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis der er ét produkt Apple-entusiaster har kaldt på en opdatering af længe, så er det iPad Mini-formatet. Hvorimod man let ville kunne argumentere for, at med smartphones så store som iPhone 13 Pro Max, hvad er så formålet med en mindre iPad, så har den lille tablet et loyalt følge.

HQ

Apple insisterer eksempelvis på at hobbypiloter bruger den i cockpittet, som er et uhyre specifikt use case, men tænker man over det, så er der masser af grunde til at man gerne vil have en mindre iPad - og det gælder særligt når iPads ikke længere kører i iOS, men iPadOS.

Nu har iPad Mini endelig fået sin længe ventede opdatering, og det er, uden tvivl, en af de mere succesfulde af slagsen Apple har introduceret de sidste par år. Først og fremmest får Mini faktisk nogenlunde samme æstetiske behandling som Air sidste år, og med det menes der at den tager form efter iPad Pro-serien, med sit firkantede, industrielle design, og hvor der har været fokus på at maksimere skærmarealet i den lille ramme.

iPad Mini (2021)
iPad Mini (2021)
Dette er en annonce:

Og hvad betyder det? Ja, det betyder magnetisk Apple Pencil-plads, TouchID indbygget i tændknappen, USB-C, den nye 12 megapixel-sensor bag på og et chassis i aluminium. Der er, udover en savnet Smart Connector til et lille Magic-tastatur, med andre ord det hele her fra en traditionel og moderne iPad-oplevelse, men den er bare... ja, mini.

Men den er mindre mini end den har været. Takket være elimineringen af Home-knappen, så er skærmen nu 8.3 tommer. Det er altså en Apple-enhed på 8.3 tommer, som du uden besvær kan holde i én hånd. Det er altså tiltalende på mange måder, og det er uhyre let at forestille sig den her model blive en fast rejsekompagnon for mange. Jo, du vil sikkert høre nogle brokke sig over at der er tale om et LCD-panel i stedet for et AMOLED, at det er 60Hz, og at der "kun" er tale om 500 NITS peak lysstyrke. Her kommer vi dog, igen, til ét af de der aspekter ved den gængse hardware-anmeldelse, hvor det at bedømme ud fra specifikationer på papiret virkelig kan forråde den sande brugeroplevelse.

At bruge iPad Mini til daglig, som jeg har i over en uge, har ikke efterladt med noget vildt behov efter større opløsning, OLED-kontrast eller 120Hz. Jo, det er noget man mærker, men når man skribler noter med Apple Pencil, ser The Foundation på AppleTV+ (seriøst, se den serie), sender en hurtig email eller bare browser, så er panelet lige præcis så lysstærkt, farvekalibreret og behageligt for øjnene som det skal. Jeg er sågar begyndt at læse ebøger på den, og gud hvor er det lækkert.

Du får pludselig virkelig meget funktionalitet med dig rundt, som vejer bare 292 gram, og takket være A15 Bionic-chippen, så kan den altså præcis lige så meget som sine storebrødre, bare i et mere pladsbesparende format. Tilføj direkte glimrende stereohøjtalere, og et ultra-wide selfie-kamera med Center Stage, som jeg har fundet uendeligt brugbar i denne Zoom-møde tid vi lever i, og så har du et præcist lige så alsidigt stykke hardware som en iPad Air, bare mindre.

Dette er en annonce:
iPad Mini (2021)
iPad Mini (2021)

Det er desuden lige vigtigt at komme tilbage til det med iPadOS også. Jo, iOS og iPadOS ligner stadig hinanden, men det er ikke det samme. Multi-tasking, Slideover, App-biblioteket i den ene side, samt det større kanvas til bredere widgets. Selvom den er tæt på Galaxy Z Fold 3-størrelse, så er det noget andet end en iPhone 13 Pro Max, det er ikke bare en forstørret telefon, den gør sig selv mere brugbar i specifikke scenarier.

Alsidig, velbygget, flot designet og nu med et proprietært OS der gør den til meget mere end en forvokset iPhone - what's not to like? Ja, der er ikke meget faktisk, og den nye iPad Mini er nok den tablet jeg i mange tilfælde ville anbefale til forvirrede forbrugere. Der er bare én anke, eller måske snarere to hvis man tæller manglen på en Smart Connector med (hvorfor kan vi ikke få et lille Magic-tastatur til den her, Apple?), og det er batterilevetiden. Det har været svært for mig at klemme mere end en dags generel brug ud af den nye iPad Mini. Men heldigvis lader den via USB-C, og det kan nu alligevel noget.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold