Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

iPad Air (2022)

Selvom at iPad-opstillingen er blevet lidt rodet, så er det her stadig et glimrende iPad Pro-alternativ.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Der sker det helt naturlige når man har et bredt line-up af konkurrencedygtige produkter, at de begynder at kannibalisere hinanden en kende. Med det menes naturligvis, at hvis de ender med at være for tæt på hinanden, så kan det potentielt skabe forvirring, og naturligvis også opfordrer kunden til, som sikkerhedsmekanisme, at købe den dyreste option.

Den nye iPad Air er ret genial, men den sidder også et ret stramt sted i Apples line-up af produkter. Lad os derfor kort gøre holdt her, og lige få på plads hvorhenne det præcis er.

Du har den billigste regulære iPad, og skridtet derfra har du en iPad Mini, hvor der tilbydes opdateret design, magnetisk plads til Apple Pencil 2nd Gen og fingeraftrykslæser på siden. Så hedder den ellers iPad Air til 5299 kroner, men for bare 64GB, hvorimod iPad Pro så koster 6755 kroner, men starter på 128GB.

Dette er en annonce:

Det er altså marginaler her, eller måske snarere cirka 900 kroner, hvis man konfigurerer begge til 256GB. For de 900 kroner plejede du at få M1-chippen, samt det bedre ProMotion 120Hz-display, men den ene af disse centrale fordele er nu blevet visket ud, for Air har nu også M1. Derudover er panelerne samme størrelse, de har samme konstruktion og dimensioner, samme kamera (dog uden LIDAR-sensor), samme magnetiske Apple Pencil-støtte og samme konstruktion. De passer sågar i det samme Magic-tastatur.

iPad Air (2022)

Det er faktisk de to Apple-produkter i hele deres line-up der ligner hinanden mest, og det skaber netop den forvirring jeg introducerede med her. På den ene side er det udelukkende positivt, at Apple nu tilbyder adgang til deres M1-chip for færre penge end nogensinde før. Hvis du er ligeglad med de 64GB (som du ikke bør være), så kan du nu få fingrene i M1'eren for 5299, så lige så stille kravler Apples uhyre succesfulde SoC ned igennem produktrækken, og det kommer alle til gode. Faktisk betyder bredere adoptering af enheder at effektiv software hurtigere udvikles og understøttes, så mere af det her, tak.

Og den her iPad Air er genial, det er den virkelig - særligt hvis du i forvejen bruger Safari, for via et dertilhørende Magic-tastatur (hvor prisen er det samme tværs af Air og Pro) får du nu noget der er en del tættere på en klassisk bærbar. Vi er der ikke endnu, men vi nærmer os, og det er samtidig en uhyre funktionel enhed, samlet set. Den fantastisk konstrueret, den holder batteri i noget der ligner to dage, og den er uhyre alsidig hvis du også tilføjer en Apple Pencil.

Dette er en annonce:

M1-chippen har vi haft med at gøre før, og lad os bare sige at du ikke kan kaste noget som helst efter den nye iPad Air, der kan så meget som at få den til at svede. Ydeevnen er direkte sublim, og ikke bare det, den fungerer glimrende til stort set alle iPad-, eller tablet-orienterede opgaver der findes under solen. Det gør iPad Pro også, men den er trods alt 900 kroner dyrere. Og det er mindst én koncertbillet - eller en flyrejse for to til London.

På mange måder er det her hvor en anmeldelse af iPad Air på sin vis stopper. Flot konstruktion, glimrende batterilevetid, fede stereohøjtalere, fantastisk ydeevne igennem M1, adgang til fede (men dyre) accessories der kun gør brugsoplevelsen bedre og udsigt til mange års solid software-understøttelse igennem iPadOS.

iPad Air (2022)

Det eneste du reelt opgiver er ProMotion, for de bruger faktisk nogenlunde samme Liquid Retina LCD-display, hvor der er cirka 100 NITS forskel som du virkelig ikke kan se. Nej, det er de 120Hz, og selvom at nogle måske vil insistere for de 900 kroner, så kunne jeg let forestille mig at det så sandelig ikke er alle.

Det er dermed uhyre let at anbefale iPad Air. Jo, den sidder stramt i det, klemt inde imellem andre solide tablets i Apples line-up, men hvis du vender hver en krone, og ikke vil lægge mærke til de 120Hz alligevel, så har du en mulighed for at droppe det, og spare nogle penge.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
iPad Air (2022)

iPad Air (2022)

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Selvom at iPad-opstillingen er blevet lidt rodet, så er det her stadig et glimrende iPad Pro-alternativ.



Indlæser mere indhold