Livet og computerspillene var på det tidspunkt ikke bundet af de store konventioner, ambitioner eller forventninger. Men tiderne skifter jo som Bob Dylan engang sang, og i kraft af at spillene og teknologien bliver bedre, øges kompleksiteteten af disse. Arkadespillene har udviklet sig, og præsenterer nu en dybde, så selv det mest simple koncept kan underholde i flere timer.
Hydro Thunder er ikke fulgt med den udvikling. Tværtimod kunne man argumentere for at spillet stagnerer den forholdsvis opadgående kvalitetskurve som arkadespil har bidraget med de seneste år. Det er hverken nogen revolution eller en evolution af genren, men blot hovedløs underholdning med speederen i bund og skruen i vandet., hvilket sagtens kan være nok i sig selv.
I spillets singleplayer er der mulighed for at lege med med tre forskellige discipliner. Race, Ringmaster og Gauntlet. I Ringmaster skal man følge en specifik række af ringe på tid, og her får man rig lejlighed til at se de forskellige baners smutveje og hemmeligheder. I Gauntlet skal man undgå eksploderende tønder i sin vej gennem banerne, og på trods af at dette lyder vældig morsomt og udfordrende, er dette den mest kedelige af de tre. Alle tre modes kan spilles på samtlige otte baner med de ti forskellige både, der låses op for løbende.
Der hvor spillet ganske kortvarigt skinner, er i banernes design, der som i klassikeren udstråler rendyrket kreativitet. En stillehavsø fyldt med dinosaurer der sætter tankerne tilbage til Tomb Raider, en skandinavisk isfjord komplet med vikinge- og fiskerbåde der blander sig i løbet og min personlige favorit; Area 51 med dertilhørende portal til et klassisk og outreret månelandskab. Men på trods af den gode afveksling i banernes design, med alverdens smutveje og trofæer, så er banernes størrelse ikke tilpasset bådenes fart. Med andre ord går det simpelthen for langsomt, og med bådenes manglende tyngde og sære fysikmotor, føler man sig aldrig rigtig opslugt af løbenes udvikling. Selv hvis det går galt, og man ræser dårligt kan man blot trykke på back-knappen, der gendanner ens båd næsten uden nogen form for straf.
Når man så tager et nærmere kig på spillets tekniske kunnen, halter det desværre også. Banernes overflader genbruges flittigt, og teksturer samt effekter som eksempelvis eksplosioner mangler dybde og finish. Koblet sammen med et klichefyldt lydbillede, og en kommentator der ville kunne få selv Kim Schumacher til at vende sig i graven, gør at spillet ikke kan pynte sig med nogle kunstneriske meritter.
Hydro Thunders multiplayer kan desværre ikke ændre på dette indtryk, heller ikke set i lyset af den rimelige underholdning jeg opnåede ved at spille splitscreen mod en kammerat. På Xbox Live er der derimod et unikt mode, Rubberduck, som i alt sin enkelthed kræver at man hjælper en gummiand gennem banen, imens modstanderen prøver på det samme. En udmærket ide på papiret, men den sælsomme blanding af capture- the-flag, Wipeout og Lalandia som jeg havde forventet, udeblev da spillet ikke tilbyder nogle særlige features eller baner tilknyttet dette mode.
Hvordan man end har det med arkadespil af denne art, så skal sådan en racer som udgangspunkt kunne underholde, og den opgave magter Hydro Thunder ikke at løfte i tilstrækkelig grad. At spillet ikke føltes nervepirrende og at der helt basalt mangler en god fornemmelse af fart hjælper ikke på den allerede ujævne kvalitet af pakken.
Jeg holder rigtig meget af diverse arkadespil på tværs af mange genrer, og jeg forventede her en videreudvikling eller en raffineret udgave af det originale og klassiske Hydro Thunder-koncept, og ikke en upoleret HD-version. Det er ikke forventeligt at spillet genopfinder den dybe tallerken, men den balancegang mellem en modernisering af en eksisterende serie og samtidig at bibeholde spillets nostalgiske 'feel' er svær, og spillet udmærker sig hverken på den ene eller anden facon.
Hydro Thunder som produkt føles simpelthen for 'billigt', og det er endda en anelse ironisk da spillet i online-regi reelt er hamrende dyrt med en pris på 1200 MS Points. Skal man føle vandets susen denne sommer, så kan en tur på stranden klart anbefales i stedet.