Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Huawei MateView

Huaweis første bud på en luksusskærm er så luksus som det kan blive.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det har ikke været let at være Huawei de sidste par år. At de endnu ikke har lov til at bruge Googles tjenester på deres smartphones, har for alvor sat en stopper for salget i størstedelen af den vestlige verden, så meget så at der florerer rygter om at de helt står til at trække sig fra vores del af verden.

HQ

Men når man kigger på deres nye MateView-skærm, så går det op for en hvor synd det ville være. For lige meget hvad du tænker om Huawei, så er det en uomtvistelig sandhed, at de kan designe hardware som få, når først de sætter sig ned, og tager tyren ved hornene.

MateView er en designerskærm først og fremmest, som betyder at den er designet til at være en kompagnon til "professionelle workflows". Derfor forfordeles opløsning, lysstyrke og farvekalibrering i stedet for responstid og refresh-rate, dog har de også lanceret en gaming-orienteret GT-model, som vi anmelder efter denne.

Huawei MateView

Det betyder en opløsning på 3840x2560, det stadig relativt unikke 3:2-format, Vesa Display HDR400-certificering, Delta E-værdier på under 1, 100% sRGB-dækning, og næsten det samme for DCI-P3-skalaen. Nej, det er ikke en af de referencemodeller man betaler titusindevis af kroner for, men i stedet en "pro-sumer"-skærm, og her passer specifikationerne direkte glimrende til hvad du betaler - og lidt til.

Dette er en annonce:

Tallene taler for sig selv, og når man bruger skærmen til daglig, så er det tydeligt, at IPS-panelet her tilpas lysstærkt og effektivt kalibreret til video- og billedredigering til den store guldmedalje. Hvorimod det naturligvis er muligt at få fingrene i bedre, så kombinerer Huawei panelkvalitet med byggekvalitet, og en vejledende pris på 5000 kroner.

Og det er altså i byggekvaliteten, i designets behændighed, at der begynder at ske fede ting. Hele standeren tager inspiration fra Apples XDR-display, og er udelukkende i aluminium. Der er desuden en perforering i stammen, der huser to højtalere, der leverer langt, langt bedre lyd end din gennemsnitlige monitor. Omme bag på har vi så HDMI (2.0), MiniDisplayPort (der er en converter til almindelig DisplayPort i kassen) og USB-C, der desuden også leverer 65W opladning. Der er også en USB-A hub. De sidder allesammen helt nede i bunden af standeren, i stedet for oppe under selve panelet, som er fantastisk. Det betyder at du ikke kan adskille MateView, og placerer den på en VESA-arm, men byttehandlen giver så sandelig mening.

Huawei MateView

Huawei dropper også den normale måde at indstille skærmen på. Der er ingen knapper her, men i stedet en Touch Bar under displayets front. Der er ikke mange indstillinger at pille ved, men den her touch-baserede brugerflade er en del mere responsiv end først frygtet, og vi endte faktisk med at foretrække den fremfor så meget andet.

Dette er en annonce:

Den er virkelig smuk at kigge på, konstruktionen er bundsolid, portene sidder et bedre sted, og touch-brugerfladen er responsiv - men hvad med billedkvaliteten?

Vi snakker 4K+ opløsning med en lysstyrke der peaker omkring de 500 NITS, samt en 1200:1-kontrast. Det giver et ret skarpt billede, der så sandelig er længder bedre end dit gængse display, og da også de fleste gaming- eller gaming/creative-skærme. Den er ikke exceptionel i den forstand, at der ikke findes bedre, ja sågar for mindre. Men hele ideen er at du kombinerer den her kalibrering med 3:2-skærmforholdet, noget der for alvor er sjældent på monitor-markedet, smukt design og en række brugervenlige designbeslutninger også.

Derfor er resultatet en skærm, der er så uendeligt let at anbefale til de fleste, der ønsker et smooth, lækkert set-up, og som roder lidt med billed- og videoredigering. Det her er Huaweis allerførste skærm, og vi håber for søren at de laver flere, hvis det er det her vi kan forvente.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold