Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Huawei GT 3 SE

Et lettere og meget mere sporty GT 3 rettet imod sport og fitness brug

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er et meget stort og efterhånden uoverskueligt marked der er for smarture, rettet imod fitnessentusiaster eller ej, og nu gør Huawei det ikke nemmere med introduktionen af deres SE-udgave af deres nyklassiske Watch GT 3.

HQ

Watch GT 3 SE kommer i sort eller grøn med tilhørende rem i samme farve, det testede eksemplar var i "Wilderness Green". Ellers er det et fitnesstilpasset ur, det er ekstremt let med en vægt på kun 36 gram, men med en urkasse på 46 millimeter burde man tro at man ikke kan glemme over overse at man har det på - men det kan man. Så let er det.

Huawei GT 3 SE

Det er først og fremmest et fitness ur mere end det er et smartwatch. Med det mener jeg at det kan mange ting - men først og fremmest er det rettet imod folk der bruger det til at spore deres aktivitet, og deres søvn.

Det kommer med en ret flad urkasse, så selvom at 46 millimeter virker stort, så er det forholdsvist diskret. Der er sølle 35.6 gram at gøre godt med, og jeg skal ærligt indrømme at jeg har prøvet et lede efter det for så at konstatere at jeg faktisk allerede havde det på - pokkers julesweater. Der er en 1.43" AMOLED-skærm, og for en der har været med siden de første Huawei smartwatches må jeg sige at det er noget af en opgradering, en ting er de 466x466 pixels, men lysstyrken er også øget voldsomt, og lommelygtefunktionen er nu rent faktisk brugbar.

Dette er en annonce:

Jeg havde fået oplyst at vejledende udsalgspris er 1.990 kroner, men alle forhandlere har det til 1.499 kroner - så positiv overraskelse. Kassen er ret spartansk, ur, magnetisk oplader, kabel, men hvad skal man ellers bruge, men den "rigtige" oplader, altså den der sluttes til i væggen, hører ikke med. Nu har jeg så også en syv-otte stykker liggende i forvejen, så det gør mig ikke noget. Jeg venter stadig på det EU-direktiv der siger at ALT skal være med USB-C, og kun det.

Den hører sammen med Huawei Health, og har 100 forskellige workout modes - jeg må så erkende at jeg ikke bruge ret mange af dem, men sådan er det nok for mange. Til gengæld finder jeg uret ekstremt præcist, både ved gang, løb og cykling - og det betyder faktisk mest for mig.

TruSleep 3.0 er Huaweis søvnanalyse, og den er jeg også ret vild med, særligt fordi at man hver morgen får en lille rapport, og så et par tips til hvad der kan forbedres. Jeg kan i øvrigt fortælle at hvis man vågner og har overhørt sit vækkeur, så har jeg en puls på 128 - der skulle jeg nok have husket at bruge urets alarmfunktion, for den er særdeles effektiv, og så slipper man for at vække sin bedre halvdel.

Huawei GT 3 SE
Dette er en annonce:

Uret har også en sikkert velmenene evne til at bestemme over dig, og har du siddet på din flade bagdel lidt for længe beder den dig om at lette rumpetten og lave noget. Den måler ikke overraskende en lang række andre ting, heriblandt iltmætningsniveauet, men kan også monitorere stress, siger Huawei, og ikke mindst bare holde løbende øje med forskellige ting.

Der er også et par ting der irriterer mig ud af kassen. Det er et fitness smartwatch, men hurtig-adgang menuen er ikke super logisk - der er ikke adgang til stopur, og stopuret forsvinder fra skærmen når det selv mener at nu er der gået nok tid. Det skal uret ikke bestemme, det skal jeg nok selv.

Herudover synes der ikke at være megen logik i hvad der bruger strøm, det kan lige pludselig hive 10% af batteriet væk ud af det blå, andre gange går der timer uden at der er brugt en eneste procent. Og så ville jeg ønske at kronen som standard var mere aktiv i navigeringen af uret i stedet for at man skal swipe. Og så er notifikationerne man modtager kun fra få og begrænsede apps, der er det for lidt smartwatch. Når jeg motionerer kan det være lige meget, men i hverdagen skal det altså kunne understøtte andet end bare opkald og SMS.

Batteriet står til at bare 14 dage, syv ved tung brug, jeg ramte 12.5 i snit. Skærmen er stor og med god belysning, så det giver fin mening, desværre oplyser Huawei ikke direkte hvor stort batteriet er. Der er vandresistens, ikke tæthed til 5ATM-klassificering, så godt dansk regnvejr er ok, dybdehavdykning i 30 minutter på 40 meters dybde er ikke. Men det kan de fleste nok godt selv regne ud. Der står godt nok at den kan leve modsatrettet ladning med visse telefoner, men det tænker jeg generelt ikke er en god ide medmindre at man er ekstremt desperat.

Huawei GT 3 SE

Hvad jeg til gengæld savner, og blev ret overrasket over, er at man ikke kan finde ud af at putte bare et par hundrede megabytes hukommelse i. Jeg vil ikke have min telefon med mig når jeg motionerer, uret er lavet i forskellige letvægtsplastikmaterialer, så kunne de godt lige have smidt noget hukommelse med også. Den understøtter opkald og SMS, jeg accepterer at den ikke samarbejder med lige så mange apps på min telefon som et "rigtigt" smartwatch, men indbygget hukommelse skal det altså have. Både GT Runner og GT Pro koster godt nok lidt mere, men har 4GB indbygget, GT Sport har 128MB og koster 600 kroner mindre. Et Honor GS Pro har lånt meget af sit interface til GT 3 SE, og har ligeledes 4GB plads for kun et par hundrede kroner mere - om end et noget større batteri.

Jeg har efter bedste evne forsøgt at verificere de tal den kommer med for puls, antal skridt og så videre, og jeg vil godt give en stor ros for præcisionen og det meget lette ur, men smartfunktionerne er ret basale, og det er altså surt at skulle ud og finde en gammel MP3 afspiller frem når man skal træne når man har noget med Bluetooth 5.2 der burde kunne afspille musik.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Meget let, fin batterilevetid, stort display der er nemt at bruge.
-
Meget basale smartwatch-funktioner, ingen indbygget hukommelse.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Huawei GT 3 SE

Huawei GT 3 SE

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Et lettere og meget mere sporty GT 3 rettet imod sport og fitness brug



Indlæser mere indhold