Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Huawei Freebuds Pro 2

Huawei forsøger sig igen med et sæt premium in-ears. Så fungerer de?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Den situation Huawei sidder i lige nu rent geopolitisk er en skam. Det er så sandelig ikke fordi de ikke (eventuelt) fortjener det, det er for kompleks en sag til egentlig at udtale sig om, men for forbrugerne er det ærgerligt eftersom den kinesiske elektronikgigant for alvor, som i for alvor kan designe hardware. Det har de demonstreret igen og igen.

HQ

Den nyeste pakke på bordet er en direkte efterfølger til de originale FreeBuds Pro, et Huawei-produkt vi faktisk kun gav et 7-tal dengang, mest af alt fordi konkurrencen i det segment var gået hen og blevet utrolig hård. Selvsamme konkurrenceniveau er ikke ligefrem faldet, så spørgsmålet er om der er plads til et sæt nye Freebuds Pro midt i det her virvar af anbefalelsesværdige alternativer.

Freebuds Pro 2 ligner lidt sig selv, og med det mener jeg selvfølgelig at de ligner AirPods Pro. Samme ovale pilleform på etuiet, samme knækkede hvide farve, samme sorte cirkulære mønstre til at angive ANC-mikrofoner - ja, det ligner virkelig et sæt AirPods, det gør det bare. Det er ikke det samme som at de ikke er elegante, og de rammer en ret central balance i forhold til størrelse på både enhed og etui. Den eneste øjebæ er at for at fejre et større samarbejde med lydvirksomheden Devialet, så er der et kæmpe brand bag på, der ikke rigtig stemmer overens med resten af pakken.

Huawei FreeBuds Pro 2

Selve konstruktionen er solid. Gummihætterne er robuste og fleksible, Bluetooth-forbindelse igennem det nye LDAC-codec har aldrig fejlet i testperioden, vægten er tilpas lav på 6.1 gram per enhed, og der er trådløs opladning og fast-charging fra 0-50% på 10 minutter. Og når ja, naturligvis er der IP54-certificering.

Dette er en annonce:

Huawei har foretaget en række ret centrale ændringer til hardwaren her, såsom en ny 11mm quad-magnet driver og en planar diaphragm, som sikrer en lavere basfrekvens på ned til 14Hz, yderligere tuning via samarbejdet med Devialet og understøttelsen af mere avancerede lydcodec som LDAC, samt AAC og SBC. Der er de samme mikrofoner til aktiv støjreduktion, og de fungerer overraskende glimrende. Nej, det er ikke den mest effektive ANC i vægtklassen, den går fortsat til Sonys WF-1000XM4, men Huawei fortjener ros for en gnidningsfri eliminering af både bastant og pludselig støj.

Lyden er i sig selv også en positiv overraskelse. Eller; en overraskelse er det vel ikke, eftersom de første FreeBuds havde en lignende signatur, og solid kvalitet også. Pointen er at du kommer ikke til at mangle noget, og igennem AI Life, den dedikerede app der både virker til iOS og Android, så kan du lave en række tests for at skræddersy lyden.

Desuden interagerer du igen ved at "klemme" stammen, og det fungerer generelt upåklageligt. Det var Apple der introducerede dette brugerfladeparadigme, og sidenhen er det blevet kopieret af både OnePlus og nu Huawei. Og det virker bare.

Huawei FreeBuds Pro 2
Dette er en annonce:

Så hvad mangler der? Jo, i den lille uge jeg har testet disse, så har batterilevetiden været en kende mangelfuld, selvom at de ikke som sådan er langt fra de direkte konkurrenter. Jeg fik omtrent tre timer og 50 minutter ud fra de tre hele afladninger jeg nåede, og da jeg sammenlignede med mine noter, så har jeg bredt betragtet fået bedre batterilevetid fra alle andre konkurrerende modeller. De nyeste Galaxy Buds 2 Pro gav mig fem timer, det samme gjorde AirPods Pro og WF-1000XM4 er bare for vilde med syv timer. Selv OnePluds Buds Pro, der koster omtrent en tredjedel mindre, sikrede cirka seks timer.

Det er ikke rigtig nogen deal-breaker for at sige det mildt, og Huawei har denne gang skabt et produkt der ikke rigtig har nogen reel ulempe. Problemet er stadig; hvilke in-ears vælger du? Er det disse? OnePlus Buds Pro? Pixel Buds Pro? AirPods Pro? Galaxy Buds 2 Pro? Der er så mange, og de er allesammen ret fede. Men altså, Huawei skal have, at de har strammet op hvor det gælder.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold