Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

HP X27QC

HP forsøger at levere en skærm, der giver dig lidt af det hele. Og det lykkes i brede træk.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Når vi har med HP at gøre her på redaktionen, så er det som regel Omen-produkter vi har med at gøre. Det giver god mening, eftersom det er deres faste gaming-brand, men ligesom så mange andre producenter, så laver HP også gaming-udstyr helt uden Omen-logoet på.

HQ

Det er designet og produceret til den mere budgetorienterede entusiast, og det netop det der er overskriften her på deres nye monitor, der har fået det mundrette navn; X27QC.

"The name of the game" er her at samle teknologier, innovationer, fremskridt, som gør en gaming monitor spændende og funktionelt, ting som man tidligere måtte udvælge én, eller et par stykker, af, og efterlade andre på gulvet, hvis man ikke ville betale en formue. Du betaler her cirka 2500 kroner, og hvad får du?

HP X27QC

Du får et VA-panel på 2560x1440, du får 165Hz, 1ms response (og det er GtG), en kurvning på 1500R, AMD FreeSync Premium-certificering og en relativt høj kontrast på noget der ligner 4500:1.

Dette er en annonce:

Det er lidt af en samling to ret konkurrencedygtig pris, det må man give HP. Det skal dog siges, at der er tydelige ofringer her, som dog også kan placeres i "nice to have"-kurven. Først og fremmest får du bare én HDMI 2.0-port, én DisplayPort 1.4-port og ét jack. Der er ingen USB hub, eller ekstra display-indgange. Der er ingen officiel HDR-certificering, eller HDR10-afkodning.

Særligt farvegengivelse og kalibrering lider under den lavere pris. Vi så omtrent 95% sRGB-dækning, og en DCI-P3-dækning der virkelig ikke er værd at skrive hjem om. Det skal dog siges, at graver man lidt i de opgivede specifikationer, så finder man en anført lysstyrke på cirka 350 NITS sustained, men vi så peaks på noget der ligner 600 NITS, der faktisk havde givet skærmen en officiel VESA DisplayHDR-certificering.

HP X27QC

Pointen er sådan set bare, at det her er en budgetskærm, men at de teknologier der er blevet fokuseret på virkelig er nogle som gør en forskel for spil helt generelt. Den meget subtile kurvning skaber indlevelse, snarere end at bryde 16:9-forholdet, de 165Hz er ret smooth takket være FreeSync, og vi fik også G-Sync til at genkende skærmen også, og 1440p på et VA-panel forbliver en af de mest alsidige måder at spille et bredt antal genrer i dag.

Dette er en annonce:

Med andre ord leverer X27QC lige præcis der hvor den skal. Jo, det er virkelig ærgerligt at den ikke har nogen form for HDR, eller at der ikke er USB upstream for dem der finder det nødvendigt. Men til de der 2500 kroner, så er det nu et fristende tilbud. Desuden er det rart at se at HP yderligere har sparet på fancy design og RGB, for det er der intet af her. Det hele er i matsort, og er subtilt nok til at passe ind alle steder.

Trods lidt ghosting, lidt ujævne farver og mangel på HDR, så forbliver det her altså en habil gaming-skærm. Det er nok bare ikke lige den der altmuligmand vi havde håbet.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
HP X27QC

HP X27QC

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

HP forsøger at levere en skærm, der giver dig lidt af det hele. Og det lykkes i brede træk.



Indlæser mere indhold