Dansk
Gamereactor
nyheder
Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West-salget "flatlinede" efter det kom på PlayStation Plus

Dette har angiveligt ledt til et tab på $85 millioner i "retail revenue".

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Nogle af jer har måske stærke holdninger omkring massemediernes ansvar i forhold til de informationer der er sluppet ud igennem det her læk, og vi føler også med Insomniac. Vi kommer aldrig til at dele concept art, gameplay-optagelser eller direkte fremvise andet lækket materiale. Men i forhold til de faktuelle oplysninger der nu er offentligt kendt, så kan vi heller ej lade som om at den her information ikke eksisterer. Som Jeff Grubb siger, så er det nyheder, og vi er et nyhedssite. Men det betyder ikke at vi ikke tager stilling, det gør vi altid. Du kommer til at finde denne paragraf før en række af de nyheder om Insomniac-lækket i løbet af dagen. Tak for jeres forståelse.

Via det omfattende datalæk, hvor en hacker-gruppe stjal masser af filer fra Insomniac Games, har vi også fået serveret et sjældent indblik i noget som spilbranchen er notorisk kendt for at holde bag lås og slå; hvor mange penge spil egentlig koster at lave, og hvor meget de så omsætter for efter lanceringen.

Det fremgår eksempelvis fra nogle af filerne (via GamingBolt), at Horizon Forbidden West betragtes som en kæmpe økonomisk succes, men at det at Sony valgte at tilføje spillet til PlayStation Plus resulterede i at salget blev "flatlined".

Dokumentet viser en graf, der sammenligner salget det første år med salget det andet år efter tilføjelsen til PlayStation Plus. Spillet så et "enormous flux" af spillere som følge af PlayStation Plus-lanceringen, men det gjorde også at spillet skuffede i forhold til Sonys interne year-on-year revenue-estimat.

Mere specifikt regnede Sony med omsætning på $124 millioner i salg det andet år spillet var på hylderne, men grundet PlayStation Plus-tilknytningen måtte de skære i de forventninger, eftersom spillet bragte bare $35 millioner ind.

Naturligvis skal det siges at spillet samlet set har solgt over 8.5 millioner eksemplarer, og at det kan være at spillet har sikret nye abonnenter til netop PlayStation Plus.

Horizon Forbidden West

Relaterede teksterIndlæser mere indhold