Dansk
Gamereactor
Videos
HQ

Todd Howard - Gamelab Legend Award Interview

Vi tog en snak med den legendariske designer, Todd Howard, ved Gamelab i Spanien.

Audio transcriptions

"Okay, vi er på Gamelab 2018, og vi er så heldige at have dig med to gange i et Fortnite, Todd, lige efter de mange spil, du annoncerede på E3.
Endnu en gang tak, fordi du er med os.
Tak skal I have."

"Og også tillykke med din Legend Award.
Tak, det er en utrolig ære, ikke bare for mig selv, men for alle på hele holdet.
Så nu har E3-støvet så at sige lagt sig. Da vi havde dig for to uger siden, var alle disse spil lige blevet annonceret.
Når du nu ser tilbage på den modtagelse, Fallout 76 fik, hvordan har du det så med hele projektet?
Retningen er indtil meget snart lancering, og hvordan synes du, man skal gribe kommunikationen af de nye funktioner an?
Jeg var tilfreds med, hvordan E3 gik, det er et stort arbejde, og vores spil er store og komplicerede, så det er altid svært at forklare dem på kort tid."

"Men der var så meget spænding, og interessen for spillet var større, end vi havde forventet, fordi det er et anderledes Fallout-spil, det er ikke, hvad vi plejer at lave, så man ved aldrig, hvordan folk vil reagere.
Og det er lidt skræmmende for os, og det er skræmmende for mange af vores mangeårige fans, men det er et spil, vi har ønsket at lave i et stykke tid, og det er blevet fantastisk.
Og hvordan vi kommunikerer disse ting, der er stadig lang tid til lanceringen, der er god tid, og folk er, jeg vil sige, de er desperate efter information, de bliver ved med at spørge os."

"Og vi vil gerne finde den rigtige måde at forklare systemer i spillet på, for hvis vi siger for lidt, er det forvirrende og fører til flere spørgsmål, og vi er nødt til at finde en god måde at tage et system på, uanset om det er PvP eller bygning eller andre ting, og virkelig dykke dybt for vores fans og sige, sådan fungerer det, ikke bare sådan fungerer det, men her er grunden til, at det fungerer på den måde, og nogle af de ting er vi stadig ved at finjustere.
Ja, vi har selvfølgelig nogle spor og nogle detaljer om, hvordan det fungerer, eller hvordan de forskellige systemer fungerer."

"Det ligner virkelig en mere emergent gameplay-fokuseret oplevelse, hvor spillerne selv skal finde ud af ting, og spillet skaber bare ting, der sker, ikke bare meget scriptet, men ved hjælp af systemer.
Tror du, at den slags gameplay og frihed kunne være mere tiltalende for nye målgrupper, der nu måske forstår open-world-spil anderledes?
Måske, jeg tænker ikke så meget over det. Jeg tror, at vores hardcore gaming-publikum, der spiller vores ting, er ret stort, så jeg tror, at hvis man prøver at gå efter en bestemt demografisk gruppe, kan man komme i nogle fælder."

"Hvis vi laver noget, vi elsker, skal det nok finde et godt publikum, men som du siger, så er det emergente gameplay det, vi elsker ved spil, og det er en af de ting, vi prøver at fremme i vores spil, og med 76 ved du, at hvert andet menneske er en rigtig spiller, og jeg ved ikke, hvad de vil gøre, og du ved ikke, hvad de vil gøre.
Det er en ret spændende ting at se ske, og jeg får også lov til at opleve det. Jeg ved ikke, hvad der vil ske, så det er spændende for os alle på holdet."

"Ja, da det er online, ved vi, at vi vil kunne opdatere det regelmæssigt, og hvad spillet er, når det lanceres, er ikke, hvad det vil være om et år fra nu.
Hvad er status for spillet lige nu? Hvordan har du det med den sidste del af udviklingen?
Tja, den sidste del er altid meget trættende for alle på holdet. Alle lægger en masse arbejde i at få det klar og gøre det så godt som muligt for vores publikum."

"Vi er i stand til at spille det i lange perioder hver aften, og der er nogle øjeblikke, der er helt unikke, som vi ikke har oplevet i andre spil. Det begejstrer os.
Men lige nu er det også rodet, fordi der er så mange systemer. Det er normalt for denne del, og vi forsøger at sikre, at de alle hænger godt sammen, så spillet føles rigtigt, ikke er for svært, ikke er for let.
Man keder sig ikke, man bliver ikke frustreret, og det er stadig der, hvor vi er lige nu, men det viser sig at være rigtig sjovt for os."

"Okay, skift spil, fordi du havde så mange. Starfield var måske det mest overraskende af dem alle. Jeg ser virkelig frem til det anderledes koncept.
Men jeg ved, eller vi ved, at du ikke kan fortælle så meget om det, men jeg ved ikke, om du kan fortælle om den inspiration, du fik til det rumspil.
Jeg vil ikke tale om den præcise inspiration endnu, fordi det vil ødelægge nogle ting, men jeg tror, at hvis man ser på teaseren, er der en tone i det og den type science fiction-univers, det er i, i modsætning til nogle andre."

"Og det er noget, vi har tænkt over i lang tid, ikke bare spillets stil, altså hvad du skal lave i det, men også stemningen. Ligesom hvis du ser på Fallout som postapokalyptisk, der har en bestemt stemning, og Skyrim som fantasy, der har en meget specifik tone.
Vi ville sikre os, at Starfield også havde sin egen unikke tone, fordi der er så meget science fiction.
Som i en space opera, din stil."

"Det ville være præcist, ja. Det er meget, meget stort. Det er ikke et lille spil.
Rummet er stort. Elder Scrolls Blades er noget, vi ikke talte om på E3 under vores interview. Det er noget, jeg meget gerne vil lære mere om.
Hvad kan spillet betyde for dem, der måske er nye i serien?
Det er helt sikkert et, hvor vi ved, at mange nye mennesker vil spille det baseret på vores Fallout Shelter-erfaring, hvor vi havde langt over 100 millioner spillere på Fallout Shelter."

"Så vi ved, at vi kommer til at få mange nye med Blades, men vi vil stadig gerne have, at hvis du kan lide Elder Scrolls, som vi kan, hvis du kan lide RPG-dungeon-oplevelser, så har du et spil på din telefon, der kradser i den kløe.
Og det er meget, meget nemt at gå til. Jeg tror, det var en vigtig pointe med det.
Men den har en masse dybde. Det føles godt på et minut, når du spiller det, men det føles stadig godt efter 20, 50 timer."

"Kommer det ud på samme dato på både iOS- og Android-platforme?
Det er vores nuværende plan, ja.
I har også annonceret Shelter, nu hvor du nævner det, til Nintendo Switch.
Jeg er en stor Nintendo Switch-fan. Vi har allerede Skyrim, og Bethesda udgiver også Warface 10, jeg tror, det er i morgen, og også Doom allerede."

"Så bortset fra Shelter, tror du så, at der er plads til eller interesse for at bringe de vigtigste Fallout-spil, som for eksempel Fallout 4, til Nintendo Switch?
Ja, der er helt sikkert interesse. Det er ikke noget, vi undersøger lige nu.
Og vi synes, at Switch er en fantastisk platform. Det var første gang, vi arbejdede tæt sammen med Nintendo om Skyrim, og det var en rigtig, rigtig god oplevelse."

"Og vi kommer helt sikkert til at lave flere ting der i fremtiden, men lige nu er det ikke et mainline Fallout 4.
Hvordan har du det personligt med platformen? Spiller du selv? Spillede du meget Skyrim på den?
Hvordan føler du, at en stor åben verden kan føles på denne bærbare platform?
Jeg elsker det. Da Nintendo kom til os, var vi et af de første mennesker, de viste Switch til."

"Så jeg fik lov til at spille den meget, meget tidligt og følte med det samme, at det her er unikt. Det er ikke bare endnu en håndholdt, det er også en konsol.
Og det er meget unikt Nintendo. Og så tror jeg, at mange mennesker forbinder Nintendo med Wii eller Wii U.
Tænk på konsollerne, men Nintendos hovedpublikum var altid på Game Boy eller DS."

"Og så siger de, at vi vil lave en håndholdt konsol med fuld konsol. Og jeg elsker controllerne.
Så da den kom ud, var vi der meget tidligt som udviklere. Og på den ene side var vi heldige med, hvor populær platformen var.
Men vi var overbeviste om, at det ville blive populært. Jeg elsker Zelda. Switch blev Zelda-enheden, da den kom ud."

"Og Mario er også fantastisk i mange andre spil.
Med så mange spil annonceret for nylig, hvad kan du så fortælle os om Bethesda Game Studios' nuværende struktur og din egen personlige rolle?
Jeg ved ikke, hvor meget hands-on man får med hvert enkelt projekt, hvis det overhovedet er muligt.
Jeg er stadig ret involveret, men ikke hele tiden. Jeg er meget involveret i starten af et projekt. Jeg er meget involveret i slutningen."

"Og i midten springer jeg lidt mellem tingene, men vi overlapper projekterne.
Så vi har tre studier, Maryland, Montreal og Austin.
Alle med virkelig gode folk og separate instruktører i hvert studie.
Så det gør det nemt for mig at springe ud i det og arbejde kreativt med holdene."

"Og alle arbejder virkelig godt sammen nu. Der var en periode, hvor det var svært, fordi vi voksede meget hurtigt.
Men jeg følte, at det også gjaldt for de spil, vi laver i fremtiden, for Starfield og Elder Scrolls VI og vores mobile ting, at vi var nødt til at blive større for at gennemføre nogle af de ting, vi havde i tankerne.
Mange tak for din tid, Todd. Og igen, tillykke med din pris."

"Tak skal du have."

Gamelab

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere