Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Google Pixel 7 Pro

Pixel-telefonerne er kommet til Danmark, folkens. Og nøj hvor er de gode.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

I noget der lignede tre år i streg ringede jeg til Googles pressechef i det danske omkring oktober, for så at stille ham præcis det samme spørgsmål; "kommer Pixel-telefonerne så til Danmark". Han sukkede hver gang, ikke bare ønskede han selv at Google ville anerkende at det danske marked sagtens kunne rumme endnu en central Android-konkurrent, men han svarede på det samme spørgsmål hvert eneste år, og mange gange i streg.

HQ

Men denne gang er den altså god nok. Pixel 7-serien er lanceret i Danmark, sammen med Pixel 6a, og alt lader til at fremadrettet så kan det danske marked se nysgerrigt med når Google afslører hardware i oktober, og føle sig sikre på at de ikke behøver at importere fra nye markeder længere.

Vi har modtaget Pixel 7 Pro, som i sig selv er en ganske forsigtig opdatering og raffinering af den mere ambitiøse Pixel 6 fra sidste år, og både entusiaster, såvel som de uindviede kan godt glæde sig. Google laver solid hardware, fantastisk software, og Pixel 7 Pro er blandt årets bedste smartphones.

Google Pixel 7 Pro

Pixel 7 Pro bevarer det slående design fra sidste år med små forbedringer hist og her. Vi får IP68-certificering, Gorilla Glass Victus foran og bagpå, aluminiumsramme, en relativt lav vægt på 212 gram, trådløs opladning , WIFI 6, en solid optisk fingeraftrykslæser og et batteri på 5000mAh, der ikke har haft noget problem med at komme igennem en travl dag.

Dette er en annonce:

Alt det du forventer af et typisk flagskib er her altså. Displayet er et AMOLED på 1440p. Det er desuden LTPO, og kan gå helt til 120Hz. Desuden kan det strække sig til 1500 NITS udendørs, og er generelt både jævnt, dybt og glimrende til Netflix, Youtube og alt hvad du nu ellers ville kunne kaste efter en moderne smartphone.

Indvendig finder vi Google Tensor G2, anden generation af Googles egen chip, der består af otte kerner, der ligesom andre moderne chips har forskellige clock-hastighed på bestemte kerner for både at kunne levere hurtig ydeevne og tilfredsstillende batterilevetid. Hvorimod nogle oplevede problemer som følge af skiftet til Tensor sidste år, så oplevede vi her på redaktionen hverken kompatibilitetsproblemer eller tekniske knaster under testperioden. Det skal dog siges at disse begynde at melde sig løbende på Pixel 6, så vi holder naturligvis nøje øje med den måde Google behandler deres platform. Du kan gå fra 128 til 512GB og fra 8GB til 12GB RAM.

Google Pixel 7 Pro

Det lyder alt sammen konventionelt på en måde, og det er lidt ærgerligt, for hvorimod Googles Pixel-telefoner måske ser konventionelle ud på papiret, målt direkte "spec-for-spec" mod en Samsung Galaxy, eksempelvis, så er det altså de små ting der gør forskellen, og det sker alt sammen i softwaren.

Dette er en annonce:

Det her er ikke bare definitionen af Android, det er sådan her Google føler at Android skal se ud. Android 13 er legesygt, farverigt, personligt. Kontrasten til det mere mondæne OneUI hos Samsung er direkte slående, og med fare for at dykke ned i vage floskler, så føles det mere som om at din Google Pixel kender dig. Notifikationsoversigten, Material You, en mere indgående Google Assistant-version der lytter efter din stemme når en alarm eksempelvis går af, og naturligvis automatisk genkendelse af sange omkring telefonen.

Set isoleret er det småtterier, men kombineres det har Google et økosystem som er så imødekommende at man får lyst til at blive. Det betyder ikke at der ikke er småfejl her. Pixel 7 Pro har en såkaldt "glossy" bagside der samler fingeraftryk op i det sekund du begynder at bruge den, diktering i beskeder kunne stadig godt bruge finpudsning på både dansk og engelsk og den magiske "Photo Unblur" feature retter ikke altid billeder til som du ønsker det.

Men selv med disse småting i bakspejlet, så er Pixel 7 Pro genial, og til en pris på flere tusinde kroner under en Galaxy S22 Ultra? Ja, så bliver det kun lettere at anbefale den.

Så hvad med de kameraer? Som oftest så er det nu Googles software der dikterer kvaliteten af den oplevelse, men lad os lige gennemgå hardwaren her alligevel. Du har en 50 megapixel wide, en 48 millimeter telefoto med 5x optisk zoom og en 12 megapixel ultra-wide på 126 grader. Der er ingen 8K-optagelser her, som nok ikke skuffer mange, men der er optisk stabilisering, 10-bit HDR, HDR 10+, laser autofokus - det hele.

Google Pixel 7 Pro

Så kan de noget? Desværre forholder det sig stadig sådan, at en standard Google Pixel er ret underlegen en iPhone. Apple har bare formået at gøre bugt med digital billedestøj på video, og resultaterne fremstår så uendeligt meget bedre. Men i forhold til stillbilleder? Ja, så er det straks en anden snak. Lyssætning, skarphed, kontrast, dynamisk rækkevidde - Pixel-telefoner har bygget hele sit ry på pålidelighed, og det gør sig også gældende her.

Det her er den bedste kameratelefon sammen med iPhone 14 Pro Max i min optik, og jeg kan ofteste bedre lide resultaterne her end på Samsung Galaxy S22 Ultra, som ikke siger så lidt.

Så vi siger velkommen til Google Pixel-serien her i Danmark. Den har været savnet, men Pixel 7 Pro er uden tvivl den rigtige telefon at starte med.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold